Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
El judici per la crema de fotos del rei s'haurà de repetir
13 mar 2008
(font: http://www.endavant.org) El judici que va condemnar als dos independentistes per la crema de fotografies dels borbons ha estat anul·lat. El tribunal especial espanyol per a la presecució política i ideològica ha ordenat repetir el judici contra els dos joves, Jaume Roura, miltant d'Endavant, i Enric Stern, militant de Maulets, perquè el jutge que va instruir la vista no els va permetre expressar-se en català i, a més, no va permetre l'assistència de traductors.
focalrei.jpg
El ple ha assolit aquesta consideració després de revisar el recurs interposat per la defensa. L'advocat dels joves, Benet Salellas, ho considera una victòria pel reconeixement del català. "Aquesta situació no es podrà a repetir perquè hi haurà una resolució de la Sala Penal que deixarà clar que es podrà utilitzar la llengua catalana".

Segons ha fet saber l’Audiència espanyola a la premsa, el judici contra els dos joves de Banyoles i Girona que va tenir lloc el 20 de novembre s’haurà de repetir. El Ple de l'Audiència espanyola ha considerat que la prohibició del tribunal d'expressar-se en català va vulnerar els seus drets a la defensa.

Per Alerta Solidària, "en espera de poder analitzar el contingut de la resolució judicial, volem deixar ben clar que el respecte o menyspreu cap a la nostra llengua i cultura és un fet evident pel simple fet d’existir un tribunal d’excepció habilitat per jutjar delictes polítics comesos per la dissidència de pobles com el català. Que puguem emprar la nostra llengua és una adequació formal més a un marc normatiu que pretén mantenir, sota maquillatge la voluntat ferma d’uniformitzar un estat imposat fa 300 anys contra el qual mantenim l’esforç constant i tossut".

Convé recordar, malgrat tot, que el judici es farà pels mateixos motius i amb les mateixes lleis que imposen penes de càstig per un delicte d'opinió, pel qual els dos independentistes ja foren condemnats a multes de 2700 euros a cadascun.
Mira també:
http://noalrei.elsud.org/
http://300anys.cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El judici per la crema de fotos del rei s'haurà de repetir
13 mar 2008
Es que és un escàndol, el jutge dient "lo entiendo perfectamente el catalán" i quan li diuen 500 el tio va hi diu "seiscientas personas". Però que no veia que feia el ridícul?¿?

Per cert, molt bé aquest fragment del comunicat d'Alerta Solidària:

"volem deixar ben clar que el respecte o menyspreu cap a la nostra llengua i cultura és un fet evident pel simple fet d’existir un tribunal d’excepció habilitat per jutjar delictes polítics comesos per la dissidència de pobles com el català. Que puguem emprar la nostra llengua és una adequació formal més a un marc normatiu que pretén mantenir, sota maquillatge la voluntat ferma d’uniformitzar un estat imposat fa 300 anys contra el qual mantenim l’esforç constant i tossut".

AUDIÈNCIA NACIONAL= TRIBUNAL D'EXCEPCIÓ!
Endavant amb els companys represaliats!
Sindicato Sindicat