Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
A tota la gent de Barcelona:
11 mar 2008
.
vagadijousoctaveta.pdf
vagadijousoctaveta.pdf (51,92 KiB)
vagadijous.doc
vagadijous.doc (28,5 KiB)
A tota la gent de Barcelona:
Els conductors i conductores dâautobusos de TMB volem explicar-te les raons que hi ha darrere de les vagues que sâhan realitzat desde novembre i de les que es podrien realitzar tots els dijous seguents.
Com suposo ja sabràs, els conductors/es només descansem un dia a la setmana.
Al mes tenim 5 dies de descans. Aquesta manca de descansos provoca falta de seguretat a la feina, una conciliació familiar nula i moltes baixes per estrés, ansietat i depressió.
Desgraciadament, i a pesar de que portem des dâoctubre de lâany passat intentant negociar una millora dels descansos amb els nostres caps, la resposta sempre ha sigut el silenci o el NO absolut. Només demanem descansar dos dies a la setmana.
Quan ja no ens ha quedat cap més sortida que la vaga i la mobilització els nostres caps i els polítics de lâAjuntament, que són els mateixos que fan pujar el preu del transport de manera abusiva, ens titllan de âirresponsablesâ?, âmentidersâ? i âradicalsâ?.
Nosaltres, hem intentat per activa i per passiva buscar una solució abans dâarribar a aquest punt, però ells que viuen molt bé apoltronats a les seves butaques ens estan demostrant que no els importa gens ni mica la gent de Barcelona i encara menys els conductors dâautobusos.
Dâaquesta manera, volem què entenguis que, al igual que tú, nosaltres també estem cabrejats si tenim que tornar a fer vaga (ja que seâns descompta del sou), però el que no podem aguantar més és queixar-nos per aquesta injusta situació sense fer res.
Et demanem comprensió i que recordis que quan no hi hagi autobusos al carrer la culpa és tant dels directius de lâempresa com de lâAlcalde de Barcelona.
Per altra costat, el colâ¢lectiu de conductors/es volem mostrar la més absoluta repulsa per l'agressions sofertes pels nostres companys a mans dels antidisturbis de la Guardia Urbana i dels Mossos dâesquadra.
També volem mostrar el nostre desacord total pels més de 35 expedients sancionadors oberts i executats per la Direcció de TMB. A día dâavui hi ha 24 treballadors sancionats desde 16 dies fins a 6 mesos de feina i sou.
Per tant, desde aquí tâemplaçem a protestar a les oficines de TMB perque sâarrivi a un acord lo abans possible i també et recordem que pots aportar una ajuda econòmica pels treballadors sancionats a aquest numero de compte: 2100-0647-91-0200245171.
Ãnims i gràcies per la comprensió.
Comitè de descansos dâautobusos de TMB.     http://comitedescansos.blogspot.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: A tota la gent de Barcelona:
12 mar 2008
Endavant amb la vaga, però crec que donaría més bon resultat alguna cosa com fer malbé o segellar les màquines on es piquen els bitllets perquè ningú pogués pagar, ni TMB cobrar (d'aquesta manera, TMB seguiría gastant diners en el manteniment dels autobusos, però no rebria ni un duro d'aquests), o bé que tots els autobusos féssin el seu recorregut però que no paréssin a les parades per agafar a ningú...

No sé, crec que la vaga que es fa no molesta molt a TMB, la gent que ha d'agafar el bus el segueix agafant igualment. Simplement surten una mica abans o una mica després i ja està.
Re: A tota la gent de Barcelona:
12 mar 2008
Dono tot el meu suport als conductors de TMB i d'autobusos en general. Les vostres demandes són absolutament raonables, i considero retrograd que en ple S.XXI hi hagi gent que trebali en males condicions laborals, tant autobuseros com els obrers que no tenen les mesures de seguretat adequades.

El que no em sembla gens bé són les agressions físiques fetes a membres d'altres sindicats. Els autobusos els manté TMB però les persones no,m'és igual les diferencies que pogueu tenir contra altres sindicats, però no es pot personalitzar en el secretari de cooperació internacional, que res a dir té en el tema d'autobusos.

Crec que haurieu de condemnar també aquestes agressions, al igual que condemneu les que patiu per parts dels mossos.
Re: A tota la gent de Barcelona:
12 mar 2008
venga i a currar!!!! nous mereixeu el sou....hi ha molta gent a l'atur que ja voldria tenir les condicions que vosaltres teniu...jo també treballo 6 dies a la setmana i quan vaig signar el contracte ja sabia a on em ficaba, perquè ploreu ara?...
Transport public gratuit
12 mar 2008
Una altra cosa que podrieu fer és no cobrar el bitllet, i al·legar que els passatgers no han volgut pagar.
Re: A tota la gent de Barcelona:
13 mar 2008
Els asteriscos que poses de nom deuen ser les neurones que et rebenten per escriure semblant gilipollada. Si tu ets capaç de signar el que sigui i de posar el cul pel que sigui és el teu problema. Alguns no signem segons quins contractes i encara que els signis perque la vida no et dona elecció sempre tens dret a lluitar per millorar. Si et dona ràbia que la gent lluiti per la millora de les seves condicions laborals et fots, però hauries de recordar que si no fos per la lluita de dècades per aquestes millores tu ara dormiries a sota la màquina, que treballaries quinze hores i tindries pa i aigua en un cubell per menjar. Ets el treballador que volen tots els empresaris, un submís que diu si a tot, en el cas de que sigui cert això de que treballes és clar, cosa que dubto.
Sindicat