Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Dos joves són MALTRACTATS a la comissaria dels Mossos de Vilanova i la Geltrú
11 mar 2008
Aquest cap de setmana s’han produit uns fets que denoten les actuacions d’abús de poder i maltractaments que es pateixen a la comissaria dels Mossos d’Esquadra a Vilanova i la Geltrú.
mss11[1].jpg
La matinada de diumenge dos joves de la comarca, un de Vilanova i un altre de Les Roquetes, varen ser detinguts per agents de l’esmentat cos policial quan tornaven cap a casa després d’assistir al concert que en motiu del dia de la dona treballadora s’havia celebrat a l’envelat de la capital del Garraf.
La detenció es va produir de manera violenta i durant la seva estança a les dependències policials van ser objecte de conductes que poden ser qualificades d’abús de poder. Allà també van ser testimonis de la situació en la que es trobaven altres detinguts, algun d’ells objecte de burles per la seva condició d’immigrant.
Es va produir una manca d’informació als familiars i amics i van estar més de catorze hores sense l’assistència d’un advocat.

Els joves van estar descalços a la cel·la; se’ls va negar l’aigua durant hores; no van voler trucar a un telèfon alternatiu per informar a la família d’un d’ells quan el que els havia facilitat no responia, ni van voler insistir amb el número facilitat; les burles i comentaris de menyspreu van ser constants per parts d’alguns funcionaris policials.
Un dels joves, en sortir de la comissaria, es va dirigir a l’hospital Sant Antoni Abat a ser atès pel dolor a les orelles, canells i altres parts del cos produit per l’actuació dels policies. Ha presentat la corresponent denúncia.

Els fets impliquen una actuació desproporcionada, sinó irregular, i si aquests són emparats per la normativa ens trobem davant d’un ordenament jurídic injust, impropi del país democràtic i progressista que pregonen.

La Coordinadora Antirrepressiva del Garraf va anunciar, davant del desplegament dels mossos a la comarca, que vetllaria per a que no es donessin actuacions com aquestes, i és per aquest motiu que infomem a la opinió pública d’aquests fets i ho seguirem fent d’altres que es puguin produir.


Dimecres 12 de març a les 20:00 hores,roda de premsa al centre Cívic de sant Joan, Associació de veïns del barri de Sant Joan de Vilanova i la Geltrú

Divendres 14 de març a les 20:00 hores,concentració a la plaça de la vila contra els maltractaments i l'abús de poder a les comissaries.

MOSSOS D'ESQUADRA TORTURADORS!

LA REPRESSIÓ NO ENS ATURARÀ!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Dos joves són MALTRACTATS a la comissaria dels Mossos de Vilanova i la Geltrú
11 mar 2008
De azul verde o marrón un cabrón es un cabrón.
Re: Dos joves són MALTRACTATS a la comissaria dels Mossos de Vilanova i la Geltrú
11 mar 2008
Jo no defenssare els mossos,ni que es maltracti a ningu facin el que facin, pero el que tampoc pot ser es que la noticia s'blidi d' esmentar el motiu per el qual els van arrestar.
Re: Dos joves són MALTRACTATS a la comissaria dels Mossos de Vilanova i la Geltrú
11 mar 2008
Que el saps tu el motiu???
Hi ha motius per maltractar una persona???

pregunto???
Re: Dos joves són MALTRACTATS a la comissaria dels Mossos de Vilanova i la Geltrú
11 mar 2008
Com a norma general preguntar els motius en qualsevol cas o tipus de detenció es de mal gust, també es de poca vista no exposar(quan es redacta una noticia com aquesta), no el motiu de la detenció, però si de que se'ls acusa, perque sense acusacions, penso que parlem d'un segrest per part dels mossos.
En tot cas la Coordinadora Antirepressiva del Garraf els acolleix, i això dona una certa credibilitat a tot plegat.no?
Si el motiu fos el de dos joves borratxos sortint d'un concert, que fan el temerari, exposant-se a una detenció segura, la coordinadora segurament ja tindria cura a l'hora de gestionar els seus calers i els mitjans a disposar en cas de detencions injustes i no gastar esforços en nens poc intel·ligents.
Si fos el cas de dos joves militants, que tampoc o posa a la noticia, no anirien borratxos o les organitzacions estan fatal i podríem pensar en una detenció d'assetjament provocada pels mossos.
Sembla ser que el lloc del concert estava al costat de la comissaria, una detenció intencionada? una tonteria provocada per nens inconscients sortint d'un concert, que finalitza en maltractaments? un abús de poder per part dels mossos detenint i maltractant, sense cap tipus de raó, uns joves que assistien a un concert pel 8 de març? volen donar a conèixer la seva democràcia al Garraf?
En qualsevol dels casos possibles no hauríem de permetre cap tipus de maltractaments, ni de tortures a persones, i denunciar-les provocant el màxim reso possible.
Si la coordinadora a redactat aquesta noticia, s'ha de confiar, assistir a les convocatòries i donar el màxim suport als 2 joves detinguts de vilanova.
prou tortures!!!
Re: Dos joves són MALTRACTATS a la comissaria dels Mossos de Vilanova i la Geltrú
12 mar 2008
si les parets parlessin la coordinadora antirepressiva no els recolçaria, t'ho aseguro. Es trist que s'utilitzi la paraula "maltractat" quan hi ha persones a la resta del món que sí que ho estan sent maltractades de veritat.
Re: Dos joves són MALTRACTATS a la comissaria dels Mossos de Vilanova i la Geltrú
12 mar 2008
Per a "un qualsevol" o per "a melic" si teniu tan clar que no els van maltractar ni que hi va haver abús de poder, espero que us podeu passar per la roda de premsa o us poseu en contacte amb la coordinadora per explicar els fets, ja que els amics i familiars no sabem, per que no som parets, el que va passar exactement a la comissaria, i degut a la manipulació i desinformació de la policia no ho vam saber fins que els van deixar anar el dilluns i d'aquella manera. si tu "un qualsevol" com saps que la coordinadora no els hi donaria suport que hi erets? que en saps tu? expliquens-ho. Només sabem el que els companys i amics ens han explicat i ni tan sols em pogut llegir les declaracions dels encausats, per que la policia no ho ha facilitat i que sapigueu que aquest cas no es un fet aillat, als immigrants que treballent en la venta ambulant els persegueixen, els insultes, i els maltracten fins i toto coneixem algun cas on els mossos han trencat algun canell, però tenen por a denunciar per si els deporten, enpresonen als centres d'internament,... i ni ha més de casos de maltractaments tan a la comarca, país i el món, si, però aquí tenim una policia que s'autoanomena democràtica i propera, i que casos així passin en un país "desenvolupat" es molt indignant. podeu utilitzar l'email de la coordinadora per enviar info o més, gracies.
antirrepressiugarraf ARROBA hotmail.com
Re: Dos joves són MALTRACTATS a la comissaria dels Mossos de Vilanova i la Geltrú
12 mar 2008
hi ha covards que s'han instal·lat en la critica permanent a tot alló que té a veure amb l'EI.

és el que té 4 anys d'influència i circulació dels arguments dels ciudadanos i d'un PP radicalitzat en el carrer, i també en el jovent.

en breu tombarà la inèrcia.

Salut i fora mossos!
Re: Dos joves són MALTRACTATS a la comissaria dels Mossos de Vilanova i la Geltrú
13 mar 2008
Divendres a les 20:00h. a la plaça de la Vila de Vilanova i la Geltrú,recolzem els companys detinguts i denunciem l'actuació dels mossos a la comarca,(que no per ser habitual ha de ser correcte)

La concentra la convoca la coordinadora antirepressiva del Garraf
Colera camping CNT