Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Xerrada i vídeo sobre conflictes laborals a Can Vies
10 mar 2008
Dimecres 12 a les 19:30. âLa vaga dels dos dies, âEl conflicte a Frapeâ? iâLa vaga de fam dels treballadors de SEATâ?. Amb la presència de treballadors dâautobusos en vaga i els autors i autores del vídeo.
Xerrada i vídeo sobre conflictes laborals a Can Vies

âLa vaga dels dos diesâ?
âEl conflicte a Frapeâ?
âLa vaga de fam dels treballadors de SEATâ?


Amb la presència de treballadors dâautobusos en vaga i els autors i autores del vídeo

CSA Can Vies
C/ Jocs Florals 30
Dimecres 12 a les 19:30

Lâany 1919 els treballadors de la companyia elèctrica La Canadiense es varen declarar en vaga. Després de deixar sense llum durant una setmana la ciutat de Barcelona els vaguistes aconseguiren doblegar a lâempresa fent-la acceptar les seves reivindicacions i obligaren al govern de lâestat a decretar la jornada de vuit hores com a dret universal de tots els treballadors i treballadores. Avui dia, i de moment, encara gaudim dâaquesta conquesta històrica.

En els últims mesos hem vist com des de diversos mitjans de comunicació, institucions i la pròpia TMB sâengegava una campanya de criminalització contra la vaga convocada pels conductors i conductores dâautobusos que reclama dos dies de festa a la setmana. Hem pogut veure com els Mossos dâesquadra dirigits per lâ âecosocialistaâ? Joan Saura carregaven salvatgement contra els piquets informatius, hem vist com el govern municipal que es diu âsocialistaâ? fa ulls clucs front a una reivindicació justa i, no només això, sinó que envia els seus antiavalots com a proposta negociadora. Hem de recordar que la decisió de convocatòria de vaga és majoritària entre els i les conductores i que el seguiment de la vaga es pràcticament del 100% (xifra que lâempresa no vol donar als mitjans).

Actualment, davant de la voluntat ferma dels i de les conductores dâautobusos, TMB ha optat per buscar el recolzament dels seus sempre fidels sindicats UGT i CCOO. Volen negociar amb ells a lâesquena dels i les treballadores (inclòs aquells i aquelles que estan afiliades a CCOO i a UGT i que donen suport a la vaga) una solució que no tindrà en compte lâopinió de la gran majoria de la plantilla.

En el fons, el què sâestà decidint en aquesta vaga és la continuïtat dâun sindicalisme plegat a les exigències de les empreses que negocien dâesquenes als i les treballadores o lâ impuls dâun sindicalisme combatiu que per damunt de sigles o interessos corporatius dóna la veu als i les treballadores mitjançant lâassemblea participant col·lectivament de les decisions sobre quina és la millor manera de defensar els propis drets i reivindicacions.

Varem aconseguir aturar la demanda, ara aconseguirem els dos dies!
Mira també:
http://comitedescansos.blogspot.com/

This work is in the public domain
Sindicat