Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : corrupció i poder : especulació i okupació
600 veïns i veïnes es manifesten avui en La Barceloneta contra l'especulació
07 mar 2008
600 veïns i veïnes es manifesten avui en La Barceloneta contra l'especulació i per a exigir l'anulâ¢lació del âpla dels ascensorsâ?
IMGP2711.JPG
600 veïns i vïnes es manifesten avui en La Barceloneta contra l'especulació
IMGP2729.JPG
600 veïns i vïnes es manifesten avui en La Barceloneta contra l'especulació
La manifestació ha començat amb una cassolada per dintre del barri, assenyalant algunes de les 14 noves immobiliàries que han aparegut en el barri després de l'aprovació del âplaâ?.
A les immobiliàries i agències d'apartaments turístics, casserola en mà, els veïns els han començat a marxar-se del barri sota el crit âespeculadors, fora del barriâ?.
A lâarriba a la plaça de La Barceloneta, alguns dels veïns que estan sofrint mobbing o als quals no els renoven el contracte han exposat públicament els seus casos. Un d'ells afirmava que el propietari del seu pis li ha "ofert" pujar-li el lloguer de 470 a 970 euros.
A les 19:15 s'ha sortit des de plaça de La Barceloneta cap a la plaça Sant Jaume, durant el recorregut s'han repetit les consignes de âcap veí fora del barriâ?, âAyunta-miento, miento, miento, mientoâ?, âl'Hotel Vela, para las abuelasâ? (en referència al gran hotel que s'està construint al final del passeig Joan de Borbó) o âens han llevat el port, ens han llevat la platja i ara volen llevar-nos les casesâ?, âpla dels ascensors, anulâ¢lacióâ?..., mentre es feien sonar les casseroles per a mostrar l'empipament i la decepció que el barri de La Barceloneta té amb l'Ajuntament i els polítics.
Ja en la plaça Sant Jaume, s'ha llegit el manifest, en el qual s'explicava que la Barceloneta està actualment assetjada, la construcció de l'Hotel Vetlla, els inversors estrangers, els apartaments turístics; sense que enfront d'això l'Ajuntament hagi pres cap mesura concreta ni compromís real per a frenar aquesta expulsió indirecta de veïns que fa mesos que ha començat.
El âpla dels ascensorsâ? contínua vigent i preveu l'expulsió de milers de veïns del barri, l'eliminació d'habitatges per a posar ascensors i suposarà la destrucció del patrimoni històric que és La Barceloneta, amb els seus edificis, els seus veïns i la seva forma de vida.
La inexistència d'un procés de participació amb els veïns de La Barceloneta ha propiciat que l'Ajuntament aprovés un pla amb el suport del port que fins al moment només ha beneficiat als inversors. Per això, els veïns de La Barceloneta continuem exigint:

- l'anulâ¢lació del âpla dels ascensorsâ? i l'impuls d'un procés de participació real

- un política contundent contra el mobbing immobiliari i aquells que ho exerceixen

- que cap veí hagi de marxar-se del barri, ni pel âpla dels ascensorsâ?, ni per no poder pagar un lloguer alt

cap veí fora del barri!
Mira també:
http://labarcelonetaambelaiguaalcoll.blogspot.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 600 veïns i veïnes es manifesten avui en La Barceloneta contra l'especulació
08 mar 2008
Això és una AAVV amb dignitat, i no com en el Poblenou!
Re: 600 veïns i veïnes es manifesten avui en La Barceloneta contra l'especulació
08 mar 2008
no t'ho pensis pas....l'AAVV sempre ha estat dividida i enfrontada....només quan els okupes de miles es van instarurar al barri de l'Ostia...l'AAVV va rebre l'impuls per fer quelcom. Als okupes ja els hi va anar bé vendre fum a la gent del barri...que si pam, que si pum, que si això, que si allò, que si sóc un tio guai que lluita contra l'espekula i clar, em toco els sants collons tot el dia....i clar...veïns i veïnes a picar .......això és caca de vaca!!!
Re: 600 veïns i veïnes es manifesten avui en La Barceloneta contra l'especulació
08 mar 2008
somorrostro el de ta mare tiene razón son mejores los amigos los politicos, los amos de las inmobiliarias, el cacique del barrio Julián García y la pelota oficial de todos ellos la Presidenta de la AAVV oficial Angels Simarro.
Estos que se manifiestan estan engañado por los Okupas que se oponen a los avances de la sociedad
Sindicato Sindicat