Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: especulació i okupació
Nosaltres ja hem fet l'elecció
07 mar 2008
Veïnes i veïns farts de veure com legislatura rere legislatura la greu situació de l'habitatge persisteix, ja hem fet la nostra elecció: passem a la Desobediència Civil per fer efectiu el Dret a un Habitatge Digne. Barcelona ja compta amb una nova promoció d'habitatge realment públic (PHRP) per a 20 persones al carrer Panses nº6. I ja en són 5 a Ciutat Vella.
phrpCartel.jpg
La Xarxa per la PHRP la formem veïns i veïnes que tenim clara la nostra elecció: no ens resignem a seguir vivint una situació insostenible, no volem malviure en una ciutat on se´ns expulsa per rebre turistes i inversors. Davant lloguers pels núvols, sous pel terra, i cap solució a la vista, nosaltres ens plantem i anem directament a les arrels d´aquesta situació. La Xarxa per la PHRP està formada per unes 70 persones que, davant la crítica realitat de l'habitatge a Barcelona i la paral·lela passivitat dels poders públics, apostem per capgirar amb els nostres estris aquesta situació.

Ja s'ha parlat molt de la greu situació de l´habitatge i les dades son esgarrifoses. A Catalunya, hi ha 452.921 habitatges buits, el que significa el 13,7% del parc total català. El lloguer d´un habitatge se'ns enduu un 80% del nostre salari i ens condemna a un desallotjament cada 5 anys, quan se'ns acaba el contracte. Un 57% del jovent d'entre 26 i 35 anys viuria en una situació de pobresa en cas de no romandre a casa dels pares i pagués un lloguer o una hipoteca. El 30 % de la població de Barcelona necessita habitatge assequible i el Pla Municipal 2004-2007, si s'hagués complert només cobriria el 2,25%.

Denunciem que les ajudes de 210 € pel lloguer són mesures selectives a les que només poden accedir joves de 25 a 30 anys amb un treball fixe, deixant fora a una gran part de la població que també ho necessita. A més a més no solucionen la greu situació de l'habitatge i constitueixen un xec en blanc dels fons públics cap a les butxaques de propietaris i immobiliàries, tenint com a conseqüència més directa l'augment del preu dels lloguers, tal com ja està passant. Les mesures que planteja l´administració, moltes de les quals incompleix, son insuficients. Cal que es regulin els preus dels lloguers i que aquests no superin el 30 % de la nostra renda, que es penalitzi als propietaris que mantenen els seus pisos buits, que les institucions municipals intervinguin com a acusació pública en casos d'assetjament immobiliari…, però ja no hi confiem.

Ens trobem amb unes polítiques públiques incapaces de resoldre el conflicte que delimiten el dret a la propietat i el dret a un habitatge digne. Més enllà de que creiem fermament en la subordinació d´aquell vers aquest, recordem que segons l´article 33 de la constitució, el dret a la propietat està subjecte a que acompleixi la seva funció social. Cada cop som més les persones que ens adonem de la vulneració de drets que patim i que reconeixem en la desobediència civil una eina indispensable per fer-li front col·lectivament, com s'ha demostrat al llarg de la història amb els drets de les dones, de la diversitat sexual, de les minories racials, etc..

És així com a la Xarxa-PHRP, escollim desobeir lleis que perpetuen situacions injustes, obrint la porta als drets allà on l´especulació desgavella les nostres vides; des de fa una setmana al carrer Panses nº 6 ens donem 15 habitatges dignes allà on Renta Immobiliària i Kio Investments fa de les nostres necessitats bàsiques una mercaderia de luxe que oferir al millor postor, a “la botiga més gran del món�.

6 de Març de 2008 / Phrp el moviment que més portes obre!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Nosaltres ja hem fet l'elecció
07 mar 2008
http://www.sindominio.net/phrp

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more