Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Entrevista :: laboral
Entrevista al secretari general del Comitè Regional de Catalunya i Balears
29 feb 2008
Kaos â Quina posició manteniu davant les eleccions i per què?

Evidentment, com a sindicat no ens presentem a les eleccions. Per altra banda, als estatuts de la CNT queda clar que cap persona que formi part d'un partit polític pot accedir a un càrrec de gestió de la CNT.

Per tant, la nostra posició davant aquest tipus de âdemocràciaâ? que tenim a l'estat espanyol, és clarament d'oposició al sistema establert de representativitat parlamentària i entre els nostres objectius s'inclou combatre i destruir a l'estat.

Nosaltres continuem tenint com a finalitat el Comunisme Llibertari i per tan una societat horitzontal i no vertical, com és el cas del sistema al que ens intenten sotmetre actualment.

La nostra manera de prendre les decisions continua essent l'assemblea. Nosaltres no deleguem la nostra responsabilitat ni el nostre sentit comú, l'exercim dia a dia.

Kaos â Creieu que aquestes eleccions són plenament democràtiques, lògicament des del punt de vista de la democràcia formal pròpia del pensament burgès?

Des del punt de vista del pensament burgès, és clarament favorable als seus propòsits de desigualtat social. L'estat i els seus representants cada cop són més una eina de les multinacionals i el seu marge de decisió és mínim, especialment sobre determinats temes de tipus econòmic i també en l'àmbit de polítiques socials la seva capacitat de maniobra és pràcticament nula.

A més, aquesta dependència que els crea la necessitat de tenir el vist i plau de certs cercles âd'informacióâ?, directament relacionats amb les altes esferes, resta clarament la seva capacitat de lliure actuació.

Tot això deixant apart certs moviments per part del braç judicial, en recolzament de interessos polítics de dubtosa âlegalitatâ? en el tema de qui i com pot participar a les eleccions.

Kaos â Quina valoració feu de la legislatura que acaba, governada pel PSOE i els seus aliats parlamentaris (ICV-IU, ERC...)?

Una valoració molt negativa. Tinguem en compte tan sols els últims resultats en l'àmbit laboral, o­n el mes de gener de 2008 ha sigut una calamitat.

Ha pujat el nombre dâaturats en un 6,22%. Ja tenim 2.261.925 persones a lâatur. Els últims 12 mesos el total dâaturats a augmentat en 179.417 persones.

A més, el poder adquisitiu del/les treballadors/es ni de lluny ha sigut equiparable als guanys de la patronal.Les xifres macroeconòmiques i l'empenta que ens volen fer creure que té el país , només a beneficiat als de sempre. Nosaltres estarem pagant hipoteca tota la vida i amb molts problemes, mentre que el gerent de l'empresa o­n treballo, s'ha construit una casa de més de 300 quilets de les antigues pessetes sense ni tan sols despentinar-se. I així estem la majoria dels treballadors/es.

I de pas, el braç sindical de l'estat continua afavorint la moderació salarial... la dels treballadors/es ,és clar! I això que és un govern âd'esquerresâ?!

Kaos â Tot sembla indicar que no està clar quina serà la força política guanyadora a les eleccions. El PSOE està utilitzant a fons la possibilitat dâuna victòria del PP per a mobilitzar lâelectorat. Segons la vostra valoració, què podria significar una victòria de Zapatero o de Rajoy des del punt de vista de lâacció del futur govern?

La veritat és que no crec que la cosa canviï gaire governi qui governi.

Per descomptat considero que el grau de representació dels ciutadants en l'actual sistema parlamentari és ridícul. Només cal veure com el PP es va passar per âl'arc de triomfâ? les manifestacions que van ser tan multitudinaries en contra de la guerra d'Irak per entendre que un cop has votat els importa molt poc el que pensis.

Kaos â Sembla evident que a dia dâavui no existeix una opció anticapitalista prou implantada i reconeguda com a tal, sinó una multiplicitat dâorganitzacions i col·lectius oposats al sistema: quines passos creieu que podrien ajudar a avançar en la construcció dâun referent de lâesquerra, sòlid, implantat i prou influent, capaç de fer front als atacs dâaquest sistema capitalista?

Com és lògic, nosaltres continuem pensant que el camí del sindicalisme i l'organització del treballadors és un bon camí per aconseguir quelcom davant l'enemic capitalista.

El punt dèbil del capital, continua essent la línia de producció i gestió que ocupem els treballadors. Depenen de que nosaltres estiguem al nostre lloc de treball puntualment. Si controlem la producció els podem pressionar.

Això si, s'ha de tenir clar que les millores graduals no són una finalitat, són un pas més cap a la següent reivindicació, fins a aconseguir una societat lliure i igualitària. En cap cas s'ha de firmar una pau entre classes.

Apart, al mateix temps que som els productors, també som els consumidors, i l'autogestió organitzada és un altre âtaló d'Aquilesâ? del sistema capitalista. Així com un camí a un consum més responsable, de cara a eliminar els abusos del capital per pujar o baixar preus segons convingui als interessos macro-econòmics amb la sobre explotació de la natura i els recursos energètics.

Per això és tan necessari crear un altre cop consciència de classe, i fer veure que l'organització dintre un model anarcosindicalista et dona força per passar a l'atac i començar a equilibrar la balança, a moure aquesta societat.

Exemples com el âStrike bikeâ? ( http://www.strike-bike.de/1/index.php?&hl=es_ES ) amb un èxit total com el que s'ha aconseguit a hores d'ara, són un clar referent de com organitzats de forma autogestionària i anarcosindicalista els podem anar fent fora de les nostres vides.

Marcel Surinyach Casals,

Secretari General de la Regional catalano-balear de CNT/AIT.

Secretariat Permanent del Comitè Regional de Catalunya i Balears

Confederació Nacional del Treball (CNT)

Associació Internacional de les Treballadores (AIT / IWA)

Telefon i fax: 972 271 682

Adreça: C/Alfons V, 6, Apartat 85 - 17800 Olot
Mira també:
http://www.kaosenlared.net/noticia/kaosenlared-entrevista-cnt-sobre-les-eleccions-9-marc-tambien-castella
http://www.cnt.es/crcatalunya_bal/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Entrevista al secretari general del Comitè Regional de Catalunya i Balears
29 feb 2008
o no cnt no cnt no cnt no
o no cnt no cnt no cnt no!!!!!!!!!!!!!!!!!

NO MÉS TORTURA CENETISTA!!!!
Re: Entrevista al secretari general del Comitè Regional de Catalunya i Balears
29 feb 2008
ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ
ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ
ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ
ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ
ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ
ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ
Re: Entrevista al secretari general del Comitè Regional de Catalunya i Balears
29 feb 2008
cállate payaso!!!
Sindicat