Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: corrupció i poder : criminalització i repressió : xarxa i llibertat
Concentracions davant de les seus de la SGAE per a rebutjar el canon digital : Comunicat de Premsa
28 feb 2008
col.labora en la seva difussió
Convocatòria per a la premsa

Aquest diumenge dia 2 de març a les cinc de la tarda, centenars de ciutadans es concentraran de forma simultània a varies ciutats de l'Estat espanyol per a mostrar el seu rebuig al canon digital. Els llocs escollits per totes aquestes persones que s'estan autoorganitzant mitjançant xats, fòrums de Internet i llistes de correu electrònic son les seus que la Societat General d'Autors i Editors té repartides per tot el territori. Ja estan confirmades caçolades i xiulades davant de les seus de la SGAE de Barcelona, Bilbao, Madrid, Sevilla, Valencia y Saragosa. Aquesta setmana l'activitat a Internet està sent frenètica i de manera espontània estan apareixent voluntaris a molts altres llocs pel que s'espera que aquesta iniciativa s'estengui encara més. A part de mostrar mitjançant xiulets i soroll el mal que el canon digital està fent a la CULTURA, també es repartiran pamflets informatius, còmics, adhesius i altres materials als vianants i a totes les persones que s'apropin per informar-se de primera mà sobre aquest tema.

    Dia:     2 de març

    Hora:     17:00

    Seus:     Barcelona     Passeig de Colom, 6
        Bilbao     Gran Vía, 29
        Madrid     Fernando VI, 4
        Sevilla     Marqués del Nervión, 72
        Valencia     Blanquerías, 6
        Saragosa     Tomás Bretón, 12


Les raons

La raó per la que convoquem a tota la ciutadania a acudir a aquestes concentracions es perquè considerem que al contrari del que la SGAE pretén fer creure a la opinió publica, el canon digital està fent un gran mal a la cultura. Per què diem que el canon digital es perjudicial? Perquè amb l'excusa del dret a la compensació per la difusió publica de les creacions culturals, la SGAE cobra quantitats ingents de diners de forma indiscriminada. Perquè a partir de l'1 de gener, aquest canon injust es encara més injust ja que les tarifes han augmentat i encara més els tipus de suports i dispositius estan gravats amb el canon digital: CDs, DVDs, dispositius MP3, claus USB, targetes de càmeres de fotos, telèfons mòbils, MP4, PDAs, etc.

¿Sabies que cada cop que guardes les fotos fetes amb la teva càmera en un CD (la major part de la gent fa això!), estàs pagant el canon dues vegades quan en realitat no hauries de pagar-lo ni una sola vegada? ¿Sabies que cada cop que et descarregues una cançó al mòbil, pagues el canon dues vegades quan en realitat només ho hauries de pagar una vegada (suposant que aquest grup sigui de la SGAE clar)? ¿Sabies que cada cop n'hi han més artistes que distribueixen lliurement les seves obres per Internet però que quan les graves en un CD o al teu reproductor MP3 estàs pagant el canon injustament? ¿Sabies que tot això perjudica seriosament a la cultura?

Per tot això, emplacem tots els medis de comunicació a que difonguin aquesta convocatòria, a que cobreixin les concentracions mencionades i a que informin sobre les raons per les que el canon digital hauria de ser retirat.

Més informació

Fòrums: http://compartiresbueno.freeforums.org/

Taduccions i altre material gràfic: http://null-lab.hacklabs.org/imagenes/

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more