Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
el cancer fins a la plaça stJaume
27 feb 2008
ja era hora, i és que la febre de l'especulació ja és al cor de la Barcelona senyorial. aquí no se'n salva ningú. tots al carrer ja!
noticia copiada d'un periacucho de merdamasses
27/2/2008 15:19 h UN PIS A LA PLAÇA DE SANT JAUME
Pi de la Serra denuncia setge immobiliari per haver d'abandonar la seva casa de sempre
EFE
BARCELONA

El cantautor català Quico Pi de la Serra ha denunciat ser víctima d'un cas de setge immobiliari pel qual podria haver d'abandonar la seva casa de tota la vida, a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, si l'Audiència de Barcelona no revoca una sentència que l'obliga a marxar del pis.

Aquest representant de la Nova Cançó ha revelat que està pendent que el 4 de març l'Audiència de Barcelona es pronunciï sobre el recurs que ha presentat a una sentència de fa un any que l'obliga a abandonar el pis del número 2 de la plaça de Sant Jaume, on fa més de 20 anys que hi és com a inquilí.

"La meva vida està en aquest pis, no puc afrontar que em facin fora, no sé què faria", ha lamentat Pi de la Serra, que ha decidit fer públic que se sent víctima d'un cas de setge immobiliari en solidaritat amb la resta d'afectats per aquesta pràctica de pressió immobiliària.

Visiblement atabalat, el cantautor català ha explicat que no va tenir cap problema amb el pis, d'uns 200 metres quadrats i situat en un bloc antic, en un cèntric emplaçament, fins que les seves ancianes propietàries el van vendre a una immobiliària.

Des d'aleshores, tot han estat avatars, segons Pi de la Serra, que ha lamentat que els nous propietaris tenen l'afany d'aprofitar l'espai dels pisos de tot el bloc per construir apartaments més petits per llogar-los a turistes.

En el seu cas, van aprofitar una escletxa de la llei d'arrendaments urbans del 1964 per portar-lo als tribunals per aconseguir el seu desallotjament. Segons Pi de la Serra, els seus advocats li van recomanar fa anys que, per gestionar la facturació de la seva tasca musical, creés una societat limitada --Pit i Cançó--, que va domiciliar a la seva vivenda, que també li serveix d'espai per a la composició musical.

Vulneració de la llei d'arrendaments

Obligat per la llei, va posar una placa a la seva bústia amb el nom d'aquesta nova societat, i això ha permès a l'empresa immobiliària portar-lo davant el jutge per vulnerar la llei d'arrendaments, al considerar que un inquilí d'un pis no pot instal·lar una indústria a l'immoble.

Davant aquesta situació, fa un any un jutge de primera instància va sentenciar en contra seu, tot i que en una visita ocular a casa seva el jutge no va trobar cap tipus d'activitat ni instal·lació empresarial, sinó únicament les seves inseparables guitarres.

A més, el cantautor va argüir que ja havia canviat la seu de Pit i Cançó, que ara es troba en una masia del Montseny propietat de la seva família, si bé el jutge va recelar d'aquest extrem al dubtar que una empresa es pugui instal·lar a una casa sense instal·lació de gas.

Al rebre la sentència en contra, Quico Pi de la Serra va presentar un recurs d'apel·lació a l'Audiència de Barcelona, que dictaminarà el pròxim 4 de març. "És un cas claríssim de mobbing, s'ha queixat l'artista, que sosté que no sap on podrà viure i compondre a partir d'ara si finalment el fan fora de la casa de tota la vida.

Nascut a Barcelona el 6 d'agost de 1942, Quico Pi de la Serra va formar part dels Setze Jutges i l'any passat va ser guardonat amb la Medalla d'Honor del Parlament de Catalunya en reconeixement a la seva dilatada trajectòria artística.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: el cancer fins a la plaça stJaume
27 feb 2008
http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idn
Sindicat