Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Condemna de la Joventut Comunista (EAE-EHAK)
26 feb 2008
Condemna del Comitè Nacional, sobre la repressió a Euskadi
Novament ens trobem davant d’un PSOE extremadament dèbil davant de la dreta ultrarreaccionària del PP. Aquest cop ha sigut en la petició d’il·legalització de les organitzacions abertzales de EHAK-PCTV (Euskal Herrialdeetako Alderdi Komunista-Partido Comunista de la Tierras Vascas) i EAE-ANV (Eusko Abertzale Ekintza-Acción Nacionalista Vasca). Que finalment s’ha quedat en la prohibició de rebre fons públic per part d’EHAK i en la prohibició de presentar-se a les pròximes eleccions per part d’EAE.

Per molt que asseguri la vicepresidenta De la Vega que a Espanya existeix la separació de poders, salta a la vista que aquesta és una mesura clarament electoralista en cerca dels votants de centre i com desgraciadament s’ha demostrat darrerament, sobretot pel que fa a la qüestió basca, a Espanya no existeix la separació de poders.

També demostra que el govern espanyol no busca la solució del conflicte ja que no ataca les arrels reals del conflicte, sinó que en busca la solució policial, no només il·legalitzant a Batasuna, sinó tota organització que hi mantingui qualsevol tipus de relació. La situació d’estat d’excepció que es viu a Euskadi és tan exagerada que fins i tot es jutja al President de la Comunitat Autònoma i al president del Parlament. Sent aquest un clar atac contra les institucions basques i contra el poble basc en general.

La prohibició de presentar-se a les pròximes eleccions no només no acaba amb el conflicte, sinó que l’intensifica, com s’ha vist en les manifestacions dels darrers dies. Així, entre el govern espanyol per un cantó i ETA per l’altre, no fan una altra cosa que ampliar la fissura ja existent entre els ciutadans i la classe obrera basca.

Es per això, que des de CJC-Joventut Comunista condemnem fermament la decisió antidemocràtica de suspendre les activitats d’EAE i EHAK i l’impediment a aquestes organitzacions a presentar-se a les eleccions, i creiem que la solució al conflicte basc només pot passar, òbviament per la fi de l’exercici de la lluita armada per part d’ETA, però sobretot pel diàleg, per la fi de la política venjativa de dispersió dels presos polítics bascos i per que el poble basc pugui decidir lliurement i en peu d’igualtat la seva relació amb la resta de pobles d’Espanya.Comitè Nacional CJC-Joventut Comunista.
24-02-08
Barcelona, Catalunya

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Condemna de la Joventut Comunista (EAE-EHAK)
26 feb 2008
Molt bon posicionament !!!
Per fi, els CJC tornen a guanyar espais i a marcar perfil.Si a l'autodeterminació !
Falç i Martell amunt
Re: Condemna de la Joventut Comunista (EAE-EHAK)
26 feb 2008
Però com podeu defensar l'autodeterminació si amb les votres posicions eurocomunistes feu el joc del sistema donant-li la mà al PSOE & Company, és a dir, burgesia centralista? Com podeu defensar l'autodeterminació si vau fer campaña pel SI a la constitució espanyola franquista i SI a l'estatut d'autonomia? Com podeu anar en contra de la repressió a l'esquerra abertzale si vosaltres voteu SAURA, és a dir, el que ens reprimeix aquí a Catalunya? Moltes preguntes que donen a veure els vostres plantejaments OPORTUNISTES i no comunistes...
Re: Condemna de la Joventut Comunista (EAE-EHAK)
26 feb 2008
"Sacristán", s'et veu el plumer.
Re: Condemna de la Joventut Comunista (EAE-EHAK)
26 feb 2008
Company ml, més val que segueixis fent preguntes perquè amb les afirmacions pateixes més:

1.El PCC es defineix com a marxista-leninista, és més, va ser fundat precisament en contraposició amb la deriva eurocomunista del PSUC. De totes maneres, caldria que estudiessis què significa eurocomunisme, doncs potser t'emportes una sorpresa. El paper del PCC segueix sent el de vertebrador de la societat civil alternativa, doncs com a leninistes que som, sabem que l'acumulació de forces institucional no porta al socialisme.

2.El PCC no va votar a favor de la Constitució Espanyola, entre d'altres coses perquè no existia quan aquesta es va aprovar. Un cop fundat el PCC, al 1982, es va criticar precisament el procés de transició i en particular la Constitució Espanyola.

3.Se us hauria de caura la cara de vergonya, als qui compareu la repressió que pateix l'esquerra abertzale al Pais Vasc amb la repressió dels moviments socials a Catalunya. També deus ser dels qui comparen l'opressió nacional palestina amb la catalana.

Potser hauràs de demanar a la teva organització (si ets ml, deus estar organizat, no?) que doni una mica d'importància a la discussió col·lectiva, que és la única manera d'aprendre.

Salut.
Re: Condemna de la Joventut Comunista (EAE-EHAK)
26 feb 2008
quin nivell més baix els comunicats d'aquests CJC... amb aquest nedar entre dues aigues, col·locant la repressió contra l'esquerra abertzale al mateix nivell que la sentencieta a l'Atutxa

però bé, almenys ho intenten, a veure si no els piquen el crostó els seus socis del PsoE-GAL

I quines ínfules el Pepe Diaz aquest, pobret fa una mica de vergonya aliena, ens podries citar els documents del PCC on es qüestiona el procés de transició? perquè no van pas trencar el 76, ni el 79 ni en cap de les rebaixes de la transició que va fer el PSUC... van trencar quan la URSS va envair afganistan i el PSUC ho va condemnar!

sobre la discussió col·lectiva, tenint en compte el nivell de discussió política dels vostres congressos la veritat, si jo fos vosaltres m'abstindria de donar gaires lliçons

i menys per dir-nos que els moviemnts socials catalans no ens podem queixar dels vostres kubotans, que podria ser pitjor o què?
Re: Condemna de la Joventut Comunista (EAE-EHAK)
26 feb 2008
Si sou tan solidaris oferiu-los les vostres llistes!
Re: Condemna de la Joventut Comunista (EAE-EHAK)
26 feb 2008
abans de parlar informa't, ja t'ho han dit abans.
el tema d'afganistan al cap i a la fí és el que ha quedat a "l'anecdotari" popular.

el comunicat és més que correcte i demostra precisaments que per molt que us pesi, hi ha discussió política i de nivell al sí de la CJC, que es genera opinió crítica més enllà que es recolzi la formació de coalicions en l'àmbit parlamentari i sobretot que aquest últim propòsit no limita ni la veu ni la força de la Joventut Comunista de Catalunya.

Socialisme o barbarie!
Re: Condemna de la Joventut Comunista (EAE-EHAK)
26 feb 2008
Per a nivell baix, aquests que s'exciten amb tot el que soni a independència encara que siguin processos imperialistes els qui ho guien.

Per a nivell baix aquells que analitzen la situació des de la immobilitat, i no del dinamisme (recordeu, la dialèctica...que sembla mentida que aneu de marxistes, i que intenteu donar lliçons a la CJC )

Per que t'escudes amb l'insult. Que el PCC va trencar per l'invasió a l'Afganistan? A part que es va produir al 1979, demostra que no tens cap mena de formació política en aquest sentit, i que no has llegit ni estudiat res dels debats d'aquella època. Els marxistes-leninistes, els comunistes no hem de confondre tàctica amb estratègia.

La discussió política dels i les comunistes de Catalunya te relació amb la situació concreta de l'organització. I si durant un temps es va potenciar l'activitat i la participació als mmss, amb el creixement que esta experimentat la Joventut Comunista, tant l'activitat, l'organització i el debat col·lectiu estan en augment i es consoliden.

Culpar als CJC dels kubotans és com quan Rajoy culpa a Zapatero de que els MMSS que rebenten actes del PP, estan sota les seves ordres. Una imbecil·litat

Ale més llegir i menys esquerranisme barat

Amunt La Joventut Comunista !!!
Re: Condemna de la Joventut Comunista (EAE-EHAK)
26 feb 2008
No sé ni on milites ni com, però si que t'asseguro que no hi ha cap altra organització juvenil marxista leninista al Principat (com a vosaltres us agrada dir Catalunya) que pugi donar lliçons a CJC-Joventut Comunista pel que fa a discusió col·lectiva.

D'altra banda, totalment lamentables les teves referències als "nostres socis del psoe-gal" i als kubotans. Són afirmacions d'un fanatisme Losantià...
Re: Condemna de la Joventut Comunista (EAE-EHAK)
26 feb 2008
1. El PCC va ser fundat com a projecte revolucionari i en contra de la deriva del PSUC si, però parlem d'ara, supercomunista, qui es més eurocomunista o directament socialdemócrata-progre-ecoguay? el PCC, el PSUC o tots dos? Tots dos projectes son fantasmes i contrarrevolucionaris, apoyant a una coalició socialdemòcrata i sense independència (ni democracia interna) com és IU, o com pot ser EUiA. Si en Miralles és el que hem de esperar que ens porti cap al paradís socialista, ja ens podem esperar oi?

2. Conec de sobres que no existia el PCC en aquell moment, però actualment si oi (encara que no ho sembli)? El recolzament al PSOE com ho está fent en Llamazares, Saura & company és digne d'uns demócrates constitucionalistes com sou vosaltres. Bé, pot ser tots no... Perquè encara hi ha gent vàlida al partit socialdemòcrata del P"C"E i sucedanis, però que seguix enganyada, encara que poc a poc es fan passos endavant...

3.Jo he comparat el nivell de repressió a Euskal Herria amb el de Catalunya? No diguis bestiesses supercomunista perquè estic curat de la basquistis ;). Però deu fer mal agafar la papereta d'en Saura oi? Perquè vosaltres recolzeu la repressió a Catalunya i no a Euskal Herria?

4. Siusplau, com a simpatizant del PCE que ets, deixa d'insultar la memória d'en José Díaz. Si ell tornés del valhalla i vegués com está el PCE, el PSUC o el mateix PCC, ompliriem els nostres gulags.

5. Com han dit per aquí alguns, deixeu de donar lliçons, siusplau, perquè no crec que sigui pas el camí cap el socialisme fer el que fa la Joventut (Anti)Comunista en l'actualitat. Perquè viure de la política i cobrar no és revolucionari. Perquè jo no us vai veure a la mani de TMB. Perquè jo no us he vist mai reclamar la III república popular i dels treballadors. Perquè jo no us vec al carrer. ETC. ETC. ETC. Vamos, com el els vostres amics del PCE... Per què jo sol us vec a la universitat amb la vostra superplatarforma estudiantil AEPROGRE? Gràcies per contribuir a la desmovilització del jovent ;)

Bujarinisme o mort! ;) (...oi?)

VOTA ZP ;) (...oi?)
Re: Condemna de la Joventut Comunista (EAE-EHAK)
26 feb 2008
1.Insisteixo, abans d'anar acusant d'"eurocomunista" o "socialdemòcrata" cal saber què és el que significa. Eurocomunista no és sinònim de tenir una política d'aliances relativament ample.

De la mateixa manera potser caldria analitzar si té sentit acusar de socialdemocrates a subjectes polítics de l'Europa del segle XXI, quan la socialdemocràcia representaria el més avançat a Europa després de Xipre.

2.Sense moviment revolucionari no hi ha política revolucionària. Queda clar que la situació durant la transició era radicalment diferent, entre d'altres motius, per la força del moviment obrer de llavors.

3.Curat o sense curar, has contraposat una i l'altra. És paradoxal que t'acusin de recolzar la repressió a Catalunya i que alhora hi hagi militants que en siguin víctimes. Deu ser que ens va la marxa...

4.El què faria José Díaz no ho sap ningú, així que especular sobre el què faria i el què no, és una falta de respecte. Si en aquesta discussió, prenc el seu nom com a nick, és senzillament perquè va ser un dels artífex del front popular.

No discutiré on ens has vist i on no ens has vist. Seguirem fent feina i si obres bé els ulls ja ens aniràs veient.

Vull afegir una crítica, si me la permets:

En ple procés de pau, companys i companyes de la Joventut Comunista van impulsar la plataforma Sí al procés de pau a les universitats. Ja haviem tret comunicats a mesura que la repressió política al pais basc s'anava desenvolupant.

Pels comunistes la solidaritat és incondicional, no pot ser instrumentalitzada. Quan hi ha independentistes que es solidaritzen amb Cuba o Veneçuela o aplaudeixo. I ho faig malgrat que pensi que té molt poc a veure la lluita que fan a Catalunya amb les lluites amb què es solidaritzen. Però cal tota la solidaritat amb Cuba i Veneçuela.

Succeeix el mateix amb el Pais Basc, cal tota la solidaritat, sense demanar carnets de bon revolucionari ni de catalanitat. Cal tota la solidaritat. I negar la mateixa, posar pals a les rodes quan creix la solidaritat amb l'Esquerra Abertzale és, conscient o inconscient, sectarisme.

Ningú té la propietat sobre la solidaritat amb l'Esquerra Abertzale.

Tots i totes som necessàries.
Re: Condemna de la Joventut Comunista (EAE-EHAK)
26 feb 2008
en primer lloc:

1) la feina nomès es pot fer als carrers. el CJC o com es digui, no està als carrers. no fa feina real, vaja. si fos així, que algú ens expliqui la gran tasca al carrer que fa (ateneus, casals, algun tipus de celebració o acte al carrer...)

2) causa i conseqüència del punt 1r: no sou res ni ningú (supereu els 50 militants a tot el Principat?)

3) ningú us dona suport. nomès el vostre partit pudent que dona suport al govern que desprès reprimeix i tortura. és més, el vostre Conseller Saura és qui ordena als mossos de reprimir les manifestacions al carrer. per exemple: la mani de les ales a favor de la llibertat de manifestació. i encara no heu respòs a això ni heu tret cap comunicat ni res de res.

4) solidaritzar-se amb el moviment basc i no amb el català (al contrari, reprimint-lo) demostreu el gran grau d'hipocresia de CJC.

5) a la pràctica, jo sóc del Maresme i allà:

* ICV-EUIA està a l'ajuntament de Mataró que ha aprovat l'ordenança de civisme-feixisme, està en un govern de corruptes i el seu regidor de cultura fomenta l'amiguisme.

* ICV-EUIA està a l'ajuntament de Barcelona, aplicant l'ordenança de civisme, desallotjant gent treballadora de les seves cases, etc.

* ICV-EUIA dona suport a la construcció del 4t cinturó

* ICV-EUIA dona suport a la MAT

* i un llarg etcètera.

m'agradaria que em contestessiu.

apa, salut
Re: Condemna de la Joventut Comunista (EAE-EHAK)
26 feb 2008
1.Insisteixo, abans d'anar acusant d'"eurocomunista" o "socialdemòcrata" cal saber què és el que significa. Eurocomunista no és sinònim de tenir una política d'aliances relativament ample.

De la mateixa manera potser caldria analitzar si té sentit acusar de socialdemocrates a subjectes polítics de l'Europa del segle XXI, quan la socialdemocràcia representaria el més avançat a Europa després de Xipre.

2.Sense moviment revolucionari no hi ha política revolucionària. Queda clar que la situació durant la transició era radicalment diferent, entre d'altres motius, per la força del moviment obrer de llavors.

3.Curat o sense curar, has contraposat una i l'altra. És paradoxal que t'acusin de recolzar la repressió a Catalunya i que alhora hi hagi militants que en siguin víctimes. Deu ser que ens va la marxa...

4.El què faria José Díaz no ho sap ningú, així que especular sobre el què faria i el què no, és una falta de respecte. Si en aquesta discussió, prenc el seu nom com a nick, és senzillament perquè va ser un dels artífex del front popular.

No discutiré on ens has vist i on no ens has vist. Seguirem fent feina i si obres bé els ulls ja ens aniràs veient.

Vull afegir una crítica, si me la permets:

En ple procés de pau, companys i companyes de la Joventut Comunista van impulsar la plataforma Sí al procés de pau a les universitats. Ja haviem tret comunicats a mesura que la repressió política al pais basc s'anava desenvolupant.

Pels comunistes la solidaritat és incondicional, no pot ser instrumentalitzada. Quan hi ha independentistes que es solidaritzen amb Cuba o Veneçuela o aplaudeixo. I ho faig malgrat que pensi que té molt poc a veure la lluita que fan a Catalunya amb les lluites amb què es solidaritzen. Però cal tota la solidaritat amb Cuba i Veneçuela.

Succeeix el mateix amb el Pais Basc, cal tota la solidaritat, sense demanar carnets de bon revolucionari ni de catalanitat. Cal tota la solidaritat. I negar la mateixa, posar pals a les rodes quan creix la solidaritat amb l'Esquerra Abertzale és, conscient o inconscient, sectarisme.

Ningú té la propietat sobre la solidaritat amb l'Esquerra Abertzale.

Tots i totes som necessàries.
Re: Condemna de la Joventut Comunista (EAE-EHAK)
26 feb 2008
1.Insisteixo, abans d'anar acusant d'"eurocomunista" o "socialdemòcrata" cal saber què és el que significa. Eurocomunista no és sinònim de tenir una política d'aliances relativament ample.

De la mateixa manera potser caldria analitzar si té sentit acusar de socialdemocrates a subjectes polítics de l'Europa del segle XXI, quan la socialdemocràcia representaria el més avançat a Europa després de Xipre.

2.Sense moviment revolucionari no hi ha política revolucionària. Queda clar que la situació durant la transició era radicalment diferent, entre d'altres motius, per la força del moviment obrer de llavors.

3.Curat o sense curar, has contraposat una i l'altra. És paradoxal que t'acusin de recolzar la repressió a Catalunya i que alhora hi hagi militants que en siguin víctimes. Deu ser que ens va la marxa...

4.El què faria José Díaz no ho sap ningú, així que especular sobre el què faria i el què no, és una falta de respecte. Si en aquesta discussió, prenc el seu nom com a nick, és senzillament perquè va ser un dels artífex del front popular.

No discutiré on ens has vist i on no ens has vist. Seguirem fent feina i si obres bé els ulls ja ens aniràs veient.

Vull afegir una crítica, si me la permets:

En ple procés de pau, companys i companyes de la Joventut Comunista van impulsar la plataforma Sí al procés de pau a les universitats. Ja haviem tret comunicats a mesura que la repressió política al pais basc s'anava desenvolupant.

Pels comunistes la solidaritat és incondicional, no pot ser instrumentalitzada. Quan hi ha independentistes que es solidaritzen amb Cuba o Veneçuela o aplaudeixo. I ho faig malgrat que pensi que té molt poc a veure la lluita que fan a Catalunya amb les lluites amb què es solidaritzen. Però cal tota la solidaritat amb Cuba i Veneçuela.

Succeeix el mateix amb el Pais Basc, cal tota la solidaritat, sense demanar carnets de bon revolucionari ni de catalanitat. Cal tota la solidaritat. I negar la mateixa, posar pals a les rodes quan creix la solidaritat amb l'Esquerra Abertzale és, conscient o inconscient, sectarisme.

Ningú té la propietat sobre la solidaritat amb l'Esquerra Abertzale.

Tots i totes som necessàries.
Re: Condemna de la Joventut Comunista (EAE-EHAK)
26 feb 2008
ja veus tu les discussions dels que es consideren més o menys els autèntics descendents d'una colla botiguers i propietaris de tendes de queviures que van fer fracassar la revolució per defensar els seus mesquins interessos.

A Catalunya no en volem de m-l-s carallots ! Visca Garcia Oliver ! Visca l'autonomia dels moviments socials !
Re: Condemna de la Joventut Comunista (EAE-EHAK)
26 feb 2008
alguns no deuen mirar quan els cjc estan impulsant Ateneus populars, xarxes de suport als infants en risc d'exclusió, moviments de solidaritat, moviments per la pau a euskadi... clar, com ens dediquem a treballar de veritat (sense instrumentalitzar, sin per vertebrar ) i no a pintar correus...no existim...

Que no som ni 50? mira company, ves a SEAT (si, on estan els i les treballadores ) i veuràs a més de 30 CJC que porten anys lluitant de veritat.
Si us pica que tornem a pintar, i cada cop més al jovent de Catalunya, es el vostre problema.

Apa, ves a SEAT i veuras els 50 que som jajaja
Re: Condemna de la Joventut Comunista (EAE-EHAK)
26 feb 2008
lluitant de veritat ?? jajajja si sou una colla de alliberats que esteu a CC.OO firmant convenis de merda ...
Re: Condemna de la Joventut Comunista (EAE-EHAK)
26 feb 2008
Los cojones !

K facil es hablar sin pisar una fabrica en la puta
vida
Re: Condemna de la Joventut Comunista (EAE-EHAK)
27 feb 2008
anticocos, m'agradaria saber què fas tu per millorar les condicions de treball dels obrer de les fàbriques des del teu àmbit d'organització, ja que em temo que com diu el company de dalt, no has trepitjat mai una fàbrica, i segurament no ho faràs. Ho podries explicar, company?
Re: Condemna de la Joventut Comunista (EAE-EHAK)
27 feb 2008
M'encanta veure als CJC fent d'adalids del marxisme-leninisme, de la defensa dels treballadors i del treball revolucionari als fronts de masses.

Però si baseu gran part del vostre treball a la "bazofia" d'icv-euia, des d'on s'apliquen les pol·lítiques antipopulars que tots coneixem, des d'on es reprimeix durament als moviments socials, des d'on es venen les promeses fetes a la classe treballadora, des d'on s'aplica la destrucció del territori, i un llarguísim etcétera.

I a CCOO el vostre partit té el referent laboral (que no sindical) que tot arribista vol. I que consti que defenso el sindicalisme revolucionari a CCOO.

Sou merda.
Re: Condemna de la Joventut Comunista (EAE-EHAK)
27 feb 2008
M'encanta veure com alguns dieu coses per la vostra boqueta (ditets) sense tenir absolutament ni idea del que dieu (la posició de CJC respecte CCOO i la relació amb ICV)
Amb el teu últim comentari ja t'autoretrates prou, així que no perdré el temps replicant-te res. Ja se sap que els burros només miren cap endavant.
Salut
Sindicat