Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: sense clasificar
Jornada solidaridad Euskal Herria en Gracia
25 feb 2008
Àmplia participació en la Jornada de solidaritat amb el País Basc a Gràcia (Barcelona)
13_monte.jpg
La Jornada de Solidaritat amb Euskal Herria que se celebrà aquest diumenge 24 de febrer va comptar amb una àmplia participació popular. Les activitats començaren a les 12 del migdia, amb l,actuació de la colla de bastoners de Gràcia "Cop a Cop", d,un esbart de dantzaris bascos i de dos txalapartaris. Les actuacions congregaren una nombrosa audiència a la plaça del Diamant del barri barceloní de Gràcia.


Tot seguit, hi hagué un breu acte en el qual un representant del col·lectiu Amics i amigues d,Euskal Herria explicà els motius de la convocatòria, denunciant la repressió i veritable estat d,excepció que viu el País Basc, i recordant totes les mesures repressives adoptades pel govern del PsoE ja durant el procés de negociació fallit, amb centenars de detencions, prohibició de manifestacions, allargament de condemnes, manteniment de les il·legalitzacions, detenció d,interlocutors, etc... que denuncià com a prova de la manca de voluntat real del govern espanyol de resoldre el conflicte polític que enfronta el poble basc amb l,Estat Espanyol que es nega a reconèixer els seus drets.

A continuació, Gabi Basañez, membre de l,organització basca Askapena, es dirigí a les més de 200 persones que s,aplegaven a la plaça, i després d,agrair les mostres de suport rebudes des dels Països Catalans, i donar notícia d,altres mobilitzacions sorgides recentment en altres països del món, explicà la situació actual i refermà la voluntat de l,esquerra abertzale basca de continuar amb la lluita malgrat la persecució i repressió espanyoles, fins que sigui reconegut el dret democràtic del poble basc a decidir el seu futur, i l,esquerra independentista basca pugui defensar el seu projecte d,independència i socialisme. L,acte acabà amb el cant dels Segadors l,Eusko Gudariak.

Per acabar la jornada, bona part dels assistents s,entaularen per gaudir d,una gran paella.

www.graciviva.cat

Homepage:: http://www.graciviva.cat
____________________________________
eusko gudariak

http://es.youtube.com/watch?v=7zzzrS8LrVQ

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat