Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
vota en consciència. Vot laic
25 feb 2008
L'MLP vol amb aquesta campanya pel vot laic sumar-se sense complexes al debat públic de la convocatòria electoral, tal com ho ha fet fins ara en totes les campanyes municipals, nacionals i generals.
El Moviment Laic i Progressista (MLP), que agrupa 130 entitats i 35 projectes locals de base, 17.000 persones associades i 50.000 d'usuàries i beneficiàries, amb presència en 78 municipis i 19 comarques, ha llançat un video cridant al vot laic per aturar la ofensiva ultraconservadora de la jerarquia catòlica. El vídeo repassa les diferents ofensives de l'Església dels darrers anys i crida al vot en consciència les properes eleccions generals del 9 de març.

http://www.youtube.com/watch?v=L3V133daC10

Mira també:
http://www.youtube.com/laictv

This work is in the public domain

Comentaris

Re: vota en consciència. Vot laic
25 feb 2008
¿qué vota laico ni que narices? O NO VOTES Y YA EST� HOSTIA!

Una forma muy sana de decir: no votes al PP, una forma muy discreta de pedir voto para el PsoE. Un partido social.liberal que asienta su imagen e identidad en la oposiciòn al PP pero que apenas si tiene un par de argumento para pedir el voto para si mismo y no contra el PP.

El PsoE no ha regalado nada, su gobierno roba derechos a la clase obrera como cualquier otro. El PsoE destruye la cultura politica de la clase trabajadora, anula el desarrollo de su autonomía moral y remoza continuamente las grietas del sistema atenuando y disfrazando contradicciones.

Vota laico? No votes a la OTAN. No votes a la ley de desmemoria histórica. No votes al AVE. No votes a la panacea de las autopistas. No votes a los proyectos especulativos Forums, Expos, Gran Scala... No votes al desmantelamiento del sistma educativo publico. No votes a la invasión de Haití y la ocupación de Afganistán. No votes al abandono del pueblo Saharaui. No votes a la politica migratoria genocida e hipocrita. NO VOTES!

¿Nos han de quitar legislación progresista de género? ¿Nos han de menter en más guerras? Que se atrevan!

El PsoE cunde más en la oposición, pero mucho más.
Re: vota en consciència. Vot laic
25 feb 2008
No votes!!!
democracia fuera!
Re: vota en consciència. Vot laic
25 feb 2008
Pedir el voto al PSOE?

No tens ni idea del que estàs dient! Quina manera de fer el ridicul. xD
Re: vota en consciència. Vot laic
25 feb 2008
MLP: Moviment Laic i Progressista.

l'MLP és una entitat que agrupa federacions i organitzacions vàries que s'autodefineixen progressistes. No té molts anys d'història, de fet va néixer per iniciativa de persones individuals que formaven part d'algunes d'aquestes organitzacions que actualment agrupa. Entre elles hi ha Esplac (federació progressista d'esplais), Acció Escolta (federació de caus), Fundació Ferrer i Guàrdia (centrada en qüestions pedagògiques, dedicada bàsicament a editar publicacions i a gestionar patrimoni), Entorn (cooperativa que gestiona diversos serveis) i altres que podeu veure a la seva web.

Bé, aquesta organització (l'MLP) té dos costums molt i molt lletjos: el primer es parlar en nom de qui li vé en gana. el segón encara és més preocupant: es dedica a introduir un determinat pensament que no per conegut deixa de ser perillós: el de la ciutadania i la participació democràtica.

Anem per passos. Sóc monitor d'un esplai. El meu esplai està federat a Esplac, que forma part d'aquest moviment. No sóc l'únic que està cremat d'aquesta colla de recuperadors que parlen en nom nostre. Les entitats de base no els escollim com a representants. S'escullen entre ells mútuament.

Quí són ells?: de tant en quant te'n trobes algún que creu fermament que podran transformar la societat (aquest és l'objectiu pel qual treballen teòricament); la majoria, però, són persones d'elevades aspiracions que han trobat un trampolí perfecte: van escalant posicions en el món del voluntariat (i a costa de moltes altres voluntàries) fins que un meravellós dia els arriba una recompensa per tot el que han aportat a la societat: un despatx en algun districte, alguna secretaria tècnica determinada, una plaça a les llistes d'algún partit -progressista, per descomptat- amb el que poder fer la política "d'alt nivell" que tan ansiaven,... les possibilitats són moltes.

L'altre cosa lletja que fan és difondre el discurs de l'esquerra progressista de manera implacable (a això s'hi han dedicat especialment els darrers tres anys), el discurs de la convivència cívica i el respecte al joc democràtic, el discurs de la ciutadania, de la participació ciutadana i de tantes altres propostes de l'esquerra que diu que pot humanitzar el capitalisme.

No són nous aquests tipus d'organitzacions ni aquests discursos. Però si que ho són els col·lectius a qui van destinats els missatges: monitors i monitores que eduquen infants en el temps de lleure, és a dir, a educadores de l'àmbit de l'educació informal. Aquest tipus d'educació té (o tenia) la característica de no estar tutelada ni per les administracions ni per ningú que no sigui la pròpia assemblea de monitors.

Ténen molt de camí guanyat, prou que ho sabem les monitores que ens queixem d'aquesta situació, perquè salta a la vista que ni esplais ni caus estan responent a la realitat social que es palpa a Barcelona i al pricipat sinó que responen a aquest pensament únic introduït des de dalt. El pitjor de tot plegat és que la feina de monitors és educar nenes i nens. Nens i nenes que aprendran que la única manera de dissentir, si es que han de fer-ho, és omplir butlletes de PAMs i PADs cada cert temps i anar a un ple municipal a presentar projectes que seran denegats.

Per acabar, només cal preguntar-se d'on prové el finançament d'aquesta gent. Sovint és l'indicador més fiable per saber quins objectius reals persegueix l'organització. En aquest cas el finançament prové dels fons socials de les caixes (la Caixa, Caixa Catalunya,...), de l'administració, amb convenis o subvencions (Generalitat, Ajuntaments, Ministeri de treball,...) i de fundacions privades. D'altra banda, com a mínim una de les federacions que forma part d'aquest moviment vol aprovar properament en asseMblea general que es comenci a cercar finançament privat mitjançant esponsors o patrocinadors. Evidentment també es nodreixen d'un percentatge de les quotes que esplais i caus paguem per estar federats.

Disculpeu l'extensió del text i el desordre d'idees. No nego que em provoquen una aversió profunda, doncs són aquell tipus d'entitat que li fa el joc al sistema i inhabilita a moltes persones per a mantenir una resistència veritable al capitalisme.

El meu profund menyspreu per a l'MLP i la seva estratègia de voler acostar-se als moviments socials quan, no fa ni mig any, un dels qui va impulsar el projecte MLP escribia que "opinar sobre ells té poc interès i criticar-los és bastant estèril, perquè no tenen una bústia a la qual enviar la opinió."
Re: vota en consciència. Vot laic
26 feb 2008
El odio percibo en ti...
Re: vota en consciència. Vot laic
26 feb 2008
jajaja Que bona Yoda!
Sindicat