Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Els silencis d'EUiA
24 feb 2008
Euskadi és un país germà. És una nacionalitat inclosa dins l’Estat espanyol, que ha patit molt les conseqüències de l’opressió de les oligarquies castellanes. És un país que aspira a un alliberament nacional com nosaltres, encara que una part del país ha seguit uns camins diferents. És un país que busca la pau interna i externa.

Darrerament els òrgans executius i judicials de l’Estat espanyol s’estan aferrissant contra una part del poble basc. S’han il•legalitzat partits, basant-se en una llei injusta feta expressament per a aquesta finalitat; s’han detingut persones, moltes, les quals han estat acusades de terrorisme, o de vincles terroristes, d’una manera arbitrària i no provada; s’han empresonat.

I EUiA no ha dit res... Els altres partits tampoc, però jo em queixo del meu. És necessari protestar per aquestes mesures injustes, encara que no ens afectin a nosaltres. Per solidaritat amb Euskadi, per solidaritat amb una esquerra, encara que sigui diferent.

Si no s’ha fet en cada un dels casos, demano que EUiA faci un nota pública condemnant les reiterades mesures injustes contra l’esquerra basca abertzale.

Antoni Ferret
http://www.moviments.net/aferret

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Els silencis d'EUiA
24 feb 2008
Euskadi ha patit molt les conseqüències de les oligarquies castellanes i també de les basques. Els de la Sota, els Goicoecheas... la burguesia de Neguri, vaya, ,no venien de Castella, eren bascos i van crear el Banc de Bilbao, el Banc de Vizcaya, avui units en el BBVA, el banc Central, el Hispanoamericà, avui ligats al Banc Santander, van crear los Altos Hornos o Euskalduna, on van treballar milers de obrers castellans, per cert, i moltes vegadas sota el suport de l´Estat. Tots aqui estem contra la repressió que pateix l´Esquerra Abertzale, pero no tergiversem la realitat, si us plau.
Re: Els silencis d'EUiA
24 feb 2008
Em preocupen els companys que penseu que la solidaritat només s'expressa fent comunicats...
Re: Els silencis d'EUiA
24 feb 2008
sí, l' Alejandra trobo que té molta raó. hi ha dos factors, dos problemes: el nacional, al qual es refereix l' antoni; i el social, no ho oblidem. el que vull dir exactament és que la burgesia explota els treballadors, siguin d' o siguin, què hi fa. el problema d' euskal herria té aqusts dos problemes: el nacional i el social. això ho sap molt bé l' esquerra abertzale i per aquest motiu no pacta amb la seva burgesia, PNB, ni amb l' 'esquerra' institucionalista. xiquet d' EUiA,cal que siguis crític però amb qui pacta el teu partit? amb el psc, erc i, a més, éstà federat (o exactament com es digui) amb icv! aquests últims què han denunciat de la manca de democràcia i repressió contra l' esquerra abertzale a tots els nivells. a més a més, el seu mapa nacional és Catalunya (n' estic ja fart del Principat, tot el dia Catalunya i Catalunya i els Països Catalans què companys d' icv. ara bé, la nació basca sí,oi? (que és euskal herria i no sols la comunitat del país basc!) Ah, i sóc català estricte, o sigui, del Principat. xiquet, humilment, has de reflexionar si creus que el teu partit no fa el que tu consideres necessari. suposo que coneixes els arguments amb que l' esquerra no istitucionalista catalana els ataca. Pensa-hi. Salut!
Re: Els silencis d'EUiA
25 feb 2008
Antoni, saps perfectament quin és el posicionament d'EUiA respecte a la llei de partits i el procés de pau, i tens els canals per tal de fer les teves propostes tant al Consell Nacional d'EUiA com a la Permanent d'EUiA. Així que no entenc perquè publicar-ho abans a Indymedia. Deuen ser coses de protagonismes...
Re: Els silencis d'EUiA
25 feb 2008
La izquierda no tiene que tener miedo a la transparencias de las ideas. Cada una es libre de hacerles pública, donde considere. También sectores de EUiA (críticos), pidieron a su dirección una declaración en favor de la Huelga del 14 de Febrero, y el Sr. Miralles se negó en redondo a apoyar la Huelga contra la Privatización de la Enseñanza Pública.
Re: Els silencis d'EUiA
25 feb 2008
estan ocupats fent comunicats contra la independència de kosovo, no els demanis que critiquin les il·legalizatcions espanyoles ni les tortures de la guàrdia civil
Re: Els silencis d'EUiA
25 feb 2008
Drac, però si la meitat de la direcció estava a la mani, i des d'EUiA es porta molt de temps maxacant el tema de la LEC. Passeja't per la web i busca els documents sobre el tema abans de parlar. I si el que és enfortir el sector "crític", fes-ho des de la feina diària, i no des dels forums, com sovint feu alguns.
Salut
Re: Els silencis d'EUiA
25 feb 2008
EUiA no pot nedar i vigilar la tovallola, alhora

ha decidit entrar al sistema parlamentari capitalista, que -òbviament- es fa garantir una obediència cega a les "qüestions d'estat"

EUiA, també, i ho sento pels seus militants, ha traït les idees revolucionàries

és un braç del Capital

tant se m'en fot el que condemni o jo, ja no és qui per a que jo pugui esperar res d'aquest partit

i m'agradaria. m'agradaria molt que fos, EUiA, allò que va poder ser i no fou
Sindicato Sindicat