Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : corrupció i poder : laboral : pobles i cultures vs poder i estats : especulació i okupació
Comunicat de la CGT de Catalunya davant les eleccions generals espanyoles del 9 de març
23 feb 2008
Comunicat de la CGT de Catalunya davant les eleccions generals espanyoles del 9 de març
eleccionesvalencia_copia.jpg
Tot i la neteja de façana del actual govern amb lleis com la de dependència, igualtat, matrimonis homosexuals, la CGT denuncia que, pel que fa a polítiques laborals, no ha realitzat cap millora respecte als retrocessos realitzats per la dreta quan va estar en el poder. En efecte, els alts índexs de productivitat i rendibilitat de les empreses (generats per l’esforç dels treballadors i treballadores) han reportat un substancial augment dels beneficis empresarials, les dades de l’augment de l’atur, l’alt índex d’eventualitat en l’ocupació i l’alta accidentalitat (dels més alts de la UE) reflecteixen una política de col·laboració amb els empresaris en perjudici dels treballadores i treballadors d’aquest país. La Llei de la memòria Històrica que només deixa la reparació moral de tants crims i judicis sumarisims, deixant-los impunes sense reparar a les famílies que ho van sofrir. Els problemes amb l’AVE que a més d’allunyar-se d’un transport públic i social, per les presses d’inaugurar-lo abans de les eleccions, han perjudicat als treballadors-usuaris i als ciutadans veïns que han tingut i han de suportar, unes obres accelerades que no han respectat ni el seu benestar ni el seu descans.

Ara ens demanen a la ciutadania, als treballadors/es, el vot, ara venen els missatges de confiança i les promeses que aviat quedaran condicionades, aparcades per un altre moment. Ara som el subjecte més important per aquells que vulguin dirigir les nostres condicions de vida en transport, sanitat, educació, impostos, lleis laborals, etc. ¿Per què s’obliden de nosaltres (tant la dreta com l’esquerra) quan tenim realment els problemes, i recolzen al capital privat i a les multinacionals perquè aquests continuïn creixent en beneficis?

La CGT som conscients de la dreta que representen els Aznar, Rajoys, Aguirre, …però com que som escèptics amb el parlamentarisme polític, volem expressar la nostra oposició, com a sindicat de classe i independent dels partits polítics, a aquesta política autoritària i jeràrquica a tots els nivells, parlaments, centres de treball, associacions, etc…

Fem una crida a la societat a no confiar en la falsa democràcia d’aquells que ens posen les urnes avui i demà s’obliden dels seus compromisos programàtics. Una democràcia que encara no ha resolt de quina manera se’ls hi poden demanar explicacions CADA DIA a aquells que no compleixen amb els seus programes. No és una democràcia real que només ens quedi el pobre consol de no tornar a votar després de quatre anys.

La democràcia que considerem possible i necessària, està basada en l’acció participativa, en el treball, en el barri, en el carrer, en les associacions, per solucionar els problemes i eradicar les desigualtats que hi ha a la societat. Aquesta política plena d’escàndols urbanístics, de retrets i mentides airejats per la dreta i de la deixadesa dels ideals de l’esquerra per aquells que es presenten com a tal, no es mereixen el suport i la il·lusió dels treballadors i treballadores.

La CGT no confiem en els polítics que s’allunyen de les necessitats dels treballadors/es. Per a nosaltres la vertadera democràcia no es la que ens crida cada quatre anys a votar, es la que facilita la participació dels ciutadans i que treballa per suprimir les desigualtats Per això la CGT fem una crida a la població a no acceptar aquesta democràcia del vot cada quatre anys i a sumar-se amb nosaltres a treballar, dia a dia, per un món millor.

UN ALTRE MÓN ÉS POSSIBLE I NECESSARI.

Secretariat Permanent Comitè Confederal CGT de Catalunya

Febrer 2008

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comunicat de la CGT de Catalunya davant les eleccions generals espanyoles del 9 de març
23 feb 2008
Com se nota lo provincianisme central-metropolità, los pobles no participen.
Potser no contem. Qui s'imagina la Katalunya profunda? Perquè el moviment llibertari renuncia als orígens? Que només hi han fàbriques?
Eics, de vegades cal compartir el que s'escriu per a no cagar-la, tantost sigue per omisió!
Qui vulgue fer política... que és mulle!
I contracti un globalista per no perdre punt.
Apa.
Re: Comunicat de la CGT de Catalunya davant les eleccions generals espanyoles del 9 de març
24 feb 2008
No és per res CGT, però en aquest comunicat no us heu mullat gaire. Demaneu i propagueu l'ABSTENCIÓ ACTIVA fort i clar, sense complexes ni titubejar, com fan la majoria de col·lectius i personalitats del Moviment Llibertari!!!

Salut i acràcia.
Re: Comunicat de la CGT de Catalunya davant les eleccions generals espanyoles del 9 de març
24 feb 2008
CGT es mulla i molt. I llar-se, tu que et dius Anarquista, no és fer el que tu manis, nen.
Re: Comunicat de la CGT de Catalunya davant les eleccions generals espanyoles del 9 de març
24 feb 2008
Vaja un argument més pobre i estúpid el teu 'visca la cgt'... La teva fília predeterminada per la CGT ja demostra la teva manca d'independència i autocrítica. Per començar, jo no tinc res en contra de la CGT, és més, tal volta la prefereixo com a sindicat a la CNT. Però jo, que no pertanyo a cap d'ambdues organitzacions obreres, opino que la postura llibertària de CGT, en aquest comunicat en concret, no és prou clara i contundent. Si a la llibertat d'expressió i al lliure pensament els consideres obligar o manar hom, és que tu tampoc ets gaire àcrata, per molt simpatitzant que siguis de la CGT. Queda clar que jo aquí no mano res, ni és la meva intenció. Déu me'n guardi!

Salut, autonomia i acràcia!
Re: Comunicat de la CGT de Catalunya davant les eleccions generals espanyoles del 9 de març
24 feb 2008
http://9abstencio.blogspot.com/
adheriu-vos!
Re: Comunicat de la CGT de Catalunya davant les eleccions generals espanyoles del 9 de març
24 feb 2008
Ah, jo no sabia que estava governant l'esquerra. l'"esquerra", amb cometes´, sí, però l'esquerra?, no m'ho sembla pas, que estigui governant; si més no, si miro com està la sanitat, el que volen fer amb l'educació, la repressió contra la gent que fa vaga...

Per mi, no votar cada quatre anys no és cap "trist consol", sinó un comportament coherent amb la meva visió del que hauria de ser una democràcia, que no té gaire a veure amb l'actual "democràcia": un sistema parlamentari d'oligarquies de partit.
Re: Comunicat de la CGT de Catalunya davant les eleccions generals espanyoles del 9 de març
24 feb 2008
¡¡¡¡VOTA CGT!!!! Por un sindicato independiente y apolitico y bla bla blaaaaá
Re: Comunicat de la CGT de Catalunya davant les eleccions generals espanyoles del 9 de març
25 feb 2008
muy bueno lo del Anarquista:
"Déu me'n guardi!", supongo que en este ambiente abstencionista (por una vez) de la CGT, deu men guardi de manar, de votar, de...
Re: Comunicat de la CGT de Catalunya davant les eleccions generals espanyoles del 9 de març
26 feb 2008
estàn folls aquests llibertaris XD

http://abstentzioa.com

salut companys!

PS: ah si, m'oblidava d'opinar. si aquestes eleccions no són les nostres, estaria bé que tampoc ens féssim mala sang si surgeixen divergències...
Re: Comunicat de la CGT de Catalunya davant les eleccions generals espanyoles del 9 de març
04 mar 2008
Votar o no no és la qüestió: el repte és picar allà on fà més mal

L´abstenció, el vot en blanc, el nul i a candidatures sense representació tenen la mateixa funció: primar, via sobre-representació, als partits majoritaris. En política el que compte no es el que un vol dir o fer, sino els efectes objectius d´aquest fer o dir. Crec que aquestes opcions son les més favorables per la legitimació de l´ordre establert.
Amb tot, crec que l´opcio rebel entre l´in-útil vot resignat o l´onanisme autoreferent és una falsa trampa que podria ser superada si ens atrevisim a pensar amb creativitat i més enllà de les inèrcies i pressopòsits heretats.

Avans de llançar-se a l´arena electoral, crec que com a primer pas per a que un projecte de bloc polític transformador pugui generar il.lució i credibilitar, ha de poder evidenciar que el gegant de l´�status quo" electoral te els peus de fang.

Us adjunto un articlet recent on desenvolupo aquesta línea de pensament i avanço alguna proposta concreta:

INSUBMISSIÓ ELECTORAL

El sistema polític-electoral tradicionalment ofereix fórmules privilegiades per a expressar el rebuig puntual o estructural dels col·lectius més opacs als discursos hegemònics: sempre hi han hagut, hi han i hi hauran insubmisos i rebels. Amb tot això ja si compta.

Pel que fa a la legitimació de les elits político-econòmiques que dirigeixen l´Estat, el sistema electoral està dissenyat per neutralitzar al màxim els possibles efectes desestabilitzadors d’aquests rebels. A les periòdiques convocatòries electorals, l’abstenció, el vot en blanc i el vot nul son les tres opcions ofertes als rebels i insubmisos.

Primer moviment: el que en principi és un gran bloc que objectivament NO recolza cap de les ofertes del sistema es divideix en tres parts diferents. I, segons els casos, seran enfrontades, invisibilitzades o sublimades en funció dels interessos i les manies de la industria de la consciència.

Segon moviment: qualsevol d’aquestes tres opcions rebels pot ser suficient per gratinar la bona consciència de tot candidat a insubmís. Amb qualsevol d’aquestes opcions hom pot exercir l’onanisme auto-referencial i dir: què coherent sóc!. Però en política el que compta no és el que un vol dir o fer sinó els efectes objectius d´aquest fer o dir. Quins son aquests efectes?


Tercer moviment: independentment de la intencionalitat i la voluntat dels suposats insubmisos, el sistema electoral transmuta automàticament el conjunt d’aquestes opcions rebels en legitimació i més quotes de poder en favor dels partits institucionals via sobrerepresentació dels partits majoritaris. Per exemple, només cal tenir present les darreres eleccions locals a Catalunya: els socialistes mai han assolit tant poder local amb tant poc recolzament popular. De fet, el sistema està dissenyat per potenciar al màxim l’abstenció en tant que hom no voti al partit adequat: a la democràcia més madura de la galàxia, EEUU, una participació entorn d’un escàs 50% -quan hi arriba- està absolutament assumida i normalitzada.


Estic fermament convençut que els col·lectius d’insubmisos i rebels podrien assolir uns EFECTES polítics molt més visibles, rellevants i subvertidors. Això seria possible si fossin capaços de generar aliances i complicitats que permetessin assolir una massa crítica. Una massa suficient per a que el NO-recolçament als partits institucionals no pugui ser re-apropiat pel sistema. Com? Simplement assolint el recolzament suficient per a candidatures buides. Candidatures que tinguin la mateixa funció de càstig que el vot en blanc/abstenció activa però que SI afecten a les quotes y relacions de poder dels partits institucionals, i que .com a únic programa assumissin no votar i no pronunciar-se en quan a tals en cap sentit. Tots els representants escollits en aquestes candidatures serien a la pràctica No- representants dels partits institucionals. I això si que seria un problema REAL pel sistema. Els candidats escollits, en quan a tals, òbviament tant sols poden ser muts i hieràtics, però els diversos col·lectius que poden donar suport tàctic a aquestes candidatures si que poden hi han de ser molt actius i comunicatius.

Treballar en aquesta direcció és una qüestió que caldrà endegar el 10 de març perquè òbviament tot el peix ja està venut. Aquestes eleccions tant sols han servit d’excusa per llençar aquesta ampolla al mar. Hi ha algú més per aquí?.

                    jotiprat(nospam)gmail.com

P.D: Cal recordar que si el concepte “1� va generar l’aritmètica, molt posteriorment el “0� va generar l’àlgebra!
Sindicat Terrassa