Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí : antifeixisme : globalització neoliberal : pobles i cultures vs poder i estats
Partit Obrer Revolucionari: Salut a la llibertat de Kosovo independent!
23 feb 2008
Per la solidaritat i cooperació entre les i els treballadors!

Ple respecte a la decisió del poble kosovar!

Reconeixement del nou Estat de Kosova!
Salut a la llibertat de Kosova independent!
La independència de Kosova calia. S'ha consumat diversos anys després de 1989, quan va ser suprimida l'autonomia de la regió per Milosevic. I després de 1999 quan va obrir una guerra de neteja ètnica. Des que Sèrbia va perdre l'última guerra dels Balcans que va emprendre estava ja cantat que els albano-kosovars no voldrien estar ja mai més sota la bota sèrbia.

Abans potser havia una altra perspectiva del tipus República democràtica dels Balcans. Però va ser rebentada pel pan-nacionalisme reaccionari, militarista i de guerra ètnica, de la Gran Sèrbia de Milosevic, sostinguda per Rússia. O dels qui com Alemanya i l'OTAN, van afavorir el desmembrament de la República Iugoslava, en Eslovènia i Croàcia. La balcanització és obra de les potències europees per enfrontar els pobles balcànics.

Ara es consuma doncs la part legal i oficial d'aquesta independència: però el POR ja va saludar la independència de fet del 99 i ho tornem a fer ara.

Llarga vida a Kosova lliure i independent!

La gent del POR, juntament amb dâaltra gent solidària, vam posar el nostre granet de sorra per ajudar la població kosovar en la lluita per la seva independència. Ho vam fer organitzant la solidaritat amb la gent dels Balcans que s'oposava a les guerres genocides de Milosevic i ho vam fer políticament quan ens vam mobilitzar tot exigint âNi OTAN. Ni Milosevic. Llibertat per a Kosovaâ?. I també participant en l'organització de la colâ¢laboració entre els sindicats de la regió, serbis, bosnians, kosovars, croats, etc.

La independència d'aquest petit estat és un pas més en la llarga lluita dels petits pobles pel seu dret a existir. La llibertat de Kosova és un factor de progrés democràtic en els Balcans, i a l'Europa burgesa de les grans multinacionals. Com abans ho va ser Montenegro. I com seran els naixements d'altres nous estats a Europa, com a expressió democràtica del desig dels seus pobles.

Espanya, com Rússia, ha reaccionat a la defensiva. Tenen por a la llibertat dels pobles. Temen que aquests precedents influenciïn la llibertat d'altres pobles dels seus actuals estats. A l'Estat espanyol possiblement la independència del País Basc o Catalunya trastocaria tot lâordre actual i afebliria totes les burgesies. Començant, és clar, pel poder dominant de la burgesia espanyola. Per això, lluny d'adoptar la posició âpragmàticaâ? de la resta d'estats poderosos, ha adoptat una inútil i obcecada posició retrògrada de negar l'evidència. I l'evidència és que el 90% de la població de Kosova ha volgut la independència. I és una opció política per organitzar un estat, tret que es porti fins al final el que volia fer Milosevic: una neteja ètnica total i definitiva. Però, com això no és possible, i no ho serà, l'única possibilitat és un Kosova independent i sense esquarterar-lo.

Dâençà d'aquí és possible organitzar aquest estat al més democràtic possible. Començant pel reconeixement de totes les minories: sèrbia, goraní, romaní. O llaços més estrets amb Albània. La llibertat d'un poble no és contra un altre. No és contra Sèrbia ni contra els serbis. Es tracta d'organitzar l'economia en funció de les necessitats dels treballadors i del poble. Avui dia ser un petit estat no és un problema, quan hi ha grans marcs de cooperació econòmica i quan les mateixes multinacionals organitzen el mercat mundial. Ans el contrari, es tracta de tenir un instrument amb què defensar millor els drets dels ciutadans. Per tot això un Kosova independent està en moltes millors condicions per al progrés dels seus ciutadans, inclosos els serbis, que com a una província de Sèrbia, oprimida i allunyada de les preocupacions de Belgrad.

El govern espanyol del PSOE de Zapatero ha de reconèixer el nou Estat de Kosova. Zapatero va assenyalar fa un temps al parlament que no havia ni hauria casos de països o pobles amb circumstàncies de dret a l'autodeterminació, ja que les fronteres i els Estats a Europa no es modificarien. La Unió Europea no reconeix aquest dret democràtic dels pobles a preguntar-se i decidir sobre la seva sobirania i institucions estatals. Quan va haver la separació de Montenegro de Sèrbia, des del PSOE a tota l'esquerra espanyola van difondre que no era equiparable als pobles a l'Estat espanyol, ja que Montenegro ja era un Estat. Ara, davant la independència de Kosova, Zapatero planteja que âés un cas especialâ?, i pretén negar-li el reconeixement diplomàtic com a nou Estat sobirà. Per descomptat la qüestió no està en si és o no equiparable, ni si és o no especial, sinó que cal reconèixer la decisió sobirana i democràtica de la població kosovar.

D'ara en endavant els treballadors i pobles dels Balcans, començant pels sindicats, establiran unes relacions realistes, de lluita comuna pels seus interessos com a classe obrera i per la defensa dels seus països i regió enfront del poder dels seus burgesos, molts d'ells mafiosos, de la rapacitat de les multinacionals, i per establir uns estàndards comuns a la regió.

Per la solidaritat i cooperació entre les i els treballadors!

Ple respecte a la decisió del poble kosovar!

Reconeixement del nou Estat de Kosova!

Comitè Executiu del Partit Obrer Revolucionari
19 de febrer de 2008
Mira també:
http://www.pangea.org/por/cat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Partit Obrer Revolucionari: Salut a la llibertat de Kosovo independent!
23 feb 2008
Ja, ja, ja. Mai he llegit tants errors de bulto en un mateix texte. No teniu ni idea de la actual situacio dels balcans...Llegiu una mica mes, informeu-vos, si no teniu a la regio a ningu que us pugui donar informacio de primera ma,comite executiu d'ignorants!
Re: Partit Obrer Revolucionari: Salut a la llibertat de Kosovo independent!
23 feb 2008
Vale. Un moment... El PCC, i les seves joventuts, en contra del Kosovo yanquee i el POR a favor.

CRISIS A CAN SAURA & LLAMAZARES!!!

Visca Iugoslàvia!!
Re: Partit Obrer Revolucionari: Salut a la llibertat de Kosovo independent!
24 feb 2008
Kosovo=Serbia. Per historia.
Re: Partit Obrer Revolucionari: Salut a la llibertat de Kosovo independent!
24 feb 2008
encara que l'heu cagada de tant i tant des de fa alguns anys, en aixo feu respirar

el trosquisme es un antidot a la burreria mental que per aqui corre

salut, socialisme i llibertat
Re: Partit Obrer Revolucionari: Salut a la llibertat de Kosovo independent!
24 feb 2008
que s'ha n'ha fet d'Ajuda Obrera a Bòsnia (les dues versions, por i prt) i la bona feina (poqueta pels pocs que erem, moltissima per el quà volia dir)

Cal reivindicar-la.
Sindicat