Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Crònica concentració contra la privatització del pàrquing de Jurídiques (Tarragona)
21 feb 2008
El nucli del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans de la URV ha congregat avui al migdia 150 persones a la Facultat de Jurídiques contra el projecte de la URV de privatitzar l'espai d'aparcament al voltant de la facultat.
item.jpg
item1.jpg
item2.jpg
Aquest projecte, provocaria que tots els estudiants de Jurídiques i Lletres haurien de pagar per aparcar en aquell indret. No obstant, el SEPC dóna prioritat al transport públic, però arribar a la facultat és difícil i car, per aquest motiu, la majoria d'estudiants utilitzen el seu vehicle particular. A més, aquest projecte de cessió de l'espai a una empresa privada perquè l'exploti, es concep en un context general de privatització de l'ensenyament superior com porta temps denunciant el sindicat i com es reafirmà en la manifestació del passat dimarts 14 de febrer. El col·lectiu ha afirmat que aquesta mobilització només és l'inici d'un seguit d'actes reivindicatius que es duran a terme a la facultat per denunciar aquest projecte.

El sindicat considera que la mobilització d'avui ha obtingut una resposta molt positiva, fet que els anima a continuar en la lluita contra aquest projecte. De fet, el que estava previst com una concentració s'ha transformat espontaniament en una manifestació que ha recorregut l'edifici de la Facultat de Lletres, entrant a les aules i demanant als alumnes que s'hi afegissin. Aquesta ha acabat, de nou, a la porta de la Facultat on s'ha enganxat una pancarta amb el lema "Volem l'aparcament gratuït. Això només és el començament".

El SEPC critica no sols el projecte de privatització d'aquest espai, sinó que hi ha més serveis, com ara la copisteria o el bar, que actualment ja estan sent gestionats per empreses privades. Per aquest motiu, la concentració d'avui l'han inscrit en la campanya en contra de l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior, l'anomenat Procés de Bolonya, el qual preveu la privatització i homogeneïtzació de l'ensenyament superior a nivell de la Unió Europea.

A continuació us reproduïm el comunicat emès pel SEPC:

Des del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) volem posicionar-nos i posicionar també el conjunt d'estudiants que ens dóna suport en un tema que ens afecta molt directament, tant a l'estudiantat com a la resta de personal de la comunitat universitària.

Ben aviat, l'aparcament de la facultat de ciències jurídiques de la URV s'haurà de pagar per aparcar, mentre que fins ara els i les estudiants hi podien aparcar lliurement. Aquest fet és una conseqüència més de les constants i intenses privatitzacions que s'estan efectuant a la nostra universitat. Aquestes manifestecions que demostren la privatització de la nostra universitat suposadament pública són la gestió per part d'empreses privades de cafeteries, copisteries i la gran majoria de serveis que es presenten a la comunitat universitària.

Aquest procés de privatització general que es produeix en la nostra societat i especial en el món educatiu, causa tota aquesta problemàtica de serveis al a comunitat universitària o l'EEES, el qual s'està aplicant de manera progressiva, amagada i antidemocràtica als estudiants. L'aplicació del Pla de Bolonya pretén convertir l'educació universitària en una mercaderia més només a les mans d'uns quants privilegiats, negant així el dret de la educació a alguns sectors socials de la nostra societat. D'aquesta manera eliminen, també la concepció d'estudi com quelcom positiu en si mateix.

Aquesta privatització no només ens afecta a nosaltres, cada dia és més present a totes les universitats dels Països Catalans i fins i tot comença a afectar a altres ensenyaments no universitaris, així com l'ensenyament primari i secundari sobretot a partir de la proposta de bases de la Llei Catalana d'Educació (LEC), per la que ja ens manifestàvem fa poc.

A partir d'ara aparcar a la facultat de jurídiques et costarà aproximadament uns 35 euros al mes, és a dir, 350 euros a l'any que es sumaran als serveis que ja havíem de pagar fins ara (matrícula, taxes de matriculació, fotocòpies, impressions, crèdits de lliure elecció, gasolina o transport públic…) A més, aquests diners no aniran a parar a mans de la universitat, sinó que va a parar a les butxaques d'una empresa privada que s'enrriquirà gràcies a allò que alguns anomenen ensenyament públic.

La universitat ens ha demostrat que no està disposada a millorar aquesta situació, i a més en els propers mesos afectarà a altres facultats de la URV.

Aturar aquest procés només depèn dels i les estudiants, només depèn de nosaltres.

Els estudiants exigim un aparcament públic i gratuït.
Mira també:
http://www.pobleviu.cat
http://www.sepc.cat

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat