Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Avui: concentració contra l'estat d'excepció a Euskal Herria
21 feb 2008
Aquesta tarda esteu tots i totes convidats/ades a la CONCENTRACIÓ que es celebrarà en solidaritat amb el Poble Basc i contra l'estat d'excepció que s'està vivint allà, dins de la setmana de solidaritat internacional amb Euskal Herria. Serà A LES 20:00 DAVANT LA SEU DEL PSC DE CIUTAT VELLA, al carrer dels Àngels, (a prop del Macba).
cartell_difusio.jpg
Aquests darrers dies ens hem trobat de nou amb la democràcia. Feia temps que no la sentien actuar així de bé. Com l'hauria agradat a Franco. Com sembla que li agrada a tants i tants partits polítics que s'anomenen democràtics i que amb el seu silenci atorguen.

El que està succeint al País Basc en aquests dies és un clar exemple, casi diríem un patró de fins a on pot arribar una democràcia com la espanyola. En només tres dies hem vist il·legalitzar dos partits polítics, prohibir i reprimir varies manifestacions i detenir a 14 responsables de moviments socials i polítics de l'esquerra abertzale. Això en només tres dies. Abans, ja havien vist detencions massives i no tan massives, casos flagrants de tortures, tot tipus de repressió i persecució... Però sembla que això no és “fins a on pot arribar l'estat?. Sembla, més aviat, que el que estem veient es “com aniran les coses d'aquí en davant?. Ningú, ni tan sols ells, saben on s'aturarà aquesta “ràtzia? interminable.

Perquè si això és el que està passant a l'estat Espanyol, a l'estat francès la dinàmica que Sarkozy està posant en marxa ja fa temps és bastant semblant. Qualsevol expressió de dissidència ha de ser xafada, per tant que l'estat i el seu control estiguin per sobra de tot.

Però, algú pensa que això pot donar els resultats que ells volen? A l'estat Espanyol, ja ens hem “menjat? una dictadura, una transició que encara no hem vist i una altra dictadura amb dret a vot. Amb dret a vot, fins a que ja no el hi havia per a algunes persones. I això encara no ha aconseguit callar al poble basc. Ni a la resta dels pobles que hi ha a l'estat espanyol. Ja saben tan bé com nosaltres que no ens podran aturar.

I davant tot això, la reacció no s'està fent esperar. Aquí i allà s'organitzen protestes i actes per denunciar la repressió i les il·legalitzacions, per assenyalar els responsables d'aquest nou cop de repressió de la democràcia post-franquista i per donar suport a una lluita que no s'atura a les portes de cap jutjat. Perquè avui sabem com sempre que la solidaritat és la nostra millor arma, des de Barcelona cridem alt i clar:

No a l'estat d'excepció.
Ja n'hi ha prou.
Pels drets del poble basc i de la resta dels pobles del mon,
sortim als carrers!

AVUI 21 DE FEBRER A LES 20:00 DAVANT LA SEU DEL PSC DE CIUTAT VELLA, al carrer dels Àngels, (a prop del Macba)

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Avui: concentració contra l'estat d'excepció a Euskal Herria
21 feb 2008
qui ho convoca?
els que convocan van participar a la concentració ahir a la Plaça Sant Jaume?
alerta amb les provocacions!!!!
Re: Avui: concentració contra l'estat d'excepció a Euskal Herria
21 feb 2008
convoca el poble!

Yo no veig la provocaió
Re: Avui: concentració contra l'estat d'excepció a Euskal Herria
21 feb 2008
de quines provocacions parles? Ahir a la plaça Sant Jaume es van repartir 200 octavetes convocant a aquesta concentració, i la gent que estava interessada en saber qui convocava HO VA PREGUNTAR DIRECTAMENT A LA GENT QUE LES ESTAVA DONANT. Aleshores, sembla que tu potser no eres ahir a la plaça Sant Jaume, però nosaltres sí. De totes maneres, t'explico: convoca un grup afinitari de persones que ni tan sols és un col·lectiu afincat.
Ja? Ja està? Content? O encara et sembla una provocació? Que creus, que aniràs a la convocatòria i no hi haurà ningú? Que hi haurà l'excercit esperant-te? Tranqui. Serà una concentració de lo més normal.
Re: Avui: concentració contra l'estat d'excepció a Euskal Herria
21 feb 2008
espero amb impaciencia veure les fotos de la macro convocatoria dels afinitaris no afincats.
llastima que sigueu tan localistes de convocar a Ciutat Vella i no a la seu nacional al carrer Nicaragua.
espero que hi vagi molta gent!!!
Re: Avui: concentració contra l'estat d'excepció a Euskal Herria
21 feb 2008
pues espera sentado
Sindicat