Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
"SomLoQueSembrem" ILP per una Catalunya lliure de Transgènics
20 feb 2008
Aquest passat 19 de febrer i vinguts d’arreu del territori català, es van reunir 250 persones convocades davant del Parlament per tal de signar com a fedataris/es de la campanya "Som lo que sembrem" per una Catalunya lliure de Transgènics, i poder dur a terme la posterior recollida de signatures.
slqs.jpg
La primera setmana del proper mes de març sâengegarà una campanya a tot Catalunya amb lâobjectiu de recollir un mínim de 50.000 signatures durant els quatre mesos que durarà la mateixa. En el marc de lâanomenada Iniciativa Legislativa Popular, es presentarà una proposta de llei a iniciativa de ciutadans i ciutadanes del nostre país, que pretén la prohibició del conreu dâaliments genèticament modificats, coneguts com transgènics i lâetiquetatge correcte en els comerços.
La ILP té com objectiu la protecció de la diversitat vegetal en general i de les varietats hortícoles locals de Catalunya per a preservar-les de la contaminació genètica provocada per la polâ¢linització de cultius transgènics. Des de lâinici del conreu de transgènics sâhan donat diversos casos de contaminació que han arruïnat la collita ecològica de molts pagesos, i tot hi que aquesta notícia tot sovint sâha intentat silenciar des de lâadministració responsable, la contaminació genètica provoca la desaparició irreversible de les nostres varietats.
Per a desenvolupar la ILP cal la figura del fedatari o fedatària, persones encarregades de vetllar per la veracitat de totes les signatures recollides garantint el compliment de la legislació vigent. Aquest passat 19 de febrer i vinguts dâarreu del territori català, es van reunir 250 persones convocades davant del Parlament per tal de signar com a fedataris/es i poder fer aquest posterior recollida de signatures.
Lâ1 i 2 de Març, coincidint amb la Fira Natura de Lleida es farà una presentació pública com a tret de sortida per lâinici la campanya.
No és demana res impossible, comunitats com el País Basc i Astúries ja sâhan declarat zona lliure de transgènics, així com algunes ciutats catalanes com Rubí i Valls entre altres.
Des de la plataforma, que està oberta a tothom qui hi vulgui participar, sâorganitzaran conferències, xerrades, debats, projeccions, i tot allò que es proposi amb la finalitat concreta de fer arribar informació a la ciutadania, tant de la campanya, com de la creixent introducció al mercat dâaquests productes i els seus problemes.
La plataforma âsom lo que sembremâ? som tots els que hi vulguem participar, si tâinteressa el tema i tens idees o propostes a fer al teu municipi, proposa-les i endavant. Per alleugerir el funcionament i fer que rodin més activitats sâhan format nuclis de reunió, o podríem dir comissions amb iniciatives pròpies a les diferents províncies i algunes comarques.
Balla lâidea de muntar una carrossa amb informació de la campanya i com a reclam publicitari que doni la volta a tot Catalunya, però de moment sâha frenat una mic lâidea. Des de lâAlt Camp hem muntat un recorregut que dona la volta a la comarca, si ens coordinéssim per fer una cadena de localitats, podríem fer que la volta fos mes extensa.

Per a més informació consulteu la pàgina web: www.somloquesembrem.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: "SomLoQueSembrem" ILP per una Catalunya lliure de Transgènics
21 feb 2008
endavant!
Sindicat