Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
[CAJEI] Comunicat arran de l'acte de protesta d'ahir a la UPF
19 feb 2008
La CAJEI dóna suport als estudiants compromesos

Comunicat arran de l'acte de protesta d'ahir a la UPF
La CAJEI dóna suport als estudiants compromesos
Arran de l'acte de protesta a la visita de la candidata del Partit Popular, Dolors Nadal, a la Pompeu Fabra , diferents mitjans de comunicació han vinculat aquests fets amb la Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI). Davant d'aquesta situació, des de la CAJEI volem deixar clar diferents punts:- La CAJEI , com a coordinadora que engloba diferents Assemblees de Joves, no ha organitzat aquest acte de rebuig contra el Partit Popular. El fet que els nostres cartells hagin estat utilitzats per escriure consignes al revers és un fet purament circumstancial. No obstant, que els nostres cartells siguin utilitzats per realitzar aquesta mena d'actes i accions ens omple d'orgull.- Tot i no ser els organitzadors, des de la CAJEI entenem perfectament la resposta dels estudiants de la Pompeu Fabra i hi donem ple suport. El jovent no es pot quedar quiet davant les provocacions i els continus atacs que el Partit Popular està duent a terme contra el català i contra els habitants dels Països Catalans, així com davant del seu espanyolisme que ens nega el dret a decidir lliurement el nostre futur com a poble. A més, en el nostre record queden encara tots els greuges que han patit els Països Catalans de la mà del Partit Popular, tant pel que fa a les seves polítiques de retallades socials, el seu suport a l'especulació i la destrucció del territori, la Guerra d'Iraq, la repressió contra l'esquerra independentista i les seves polítiques anticatalanes, per enumerar només alguns punts.- La Universitat no és un espai per fer electoralisme, sinó per donar eines als i les estudiants per formar-se com a persones lliures i fomentar el seu esperit crític. Aquesta mena d'actes, com el d'ahir del Partit Popular, ataquen els fonaments de l'autonomia universitària i deixen al rectorat en una posició de complicitat amb els que utilitzen les nostres universitats amb fins mercantilistes o per guanyar un grapat de vots.- Analitzar aquest acte amb un raonament purament electoral, sobre si aquesta protesta representa que tal partit perdi o guanyi vots, és un error, ja que supedita la nostra lluita als interessos electorals d'unes eleccions que no són les nostres i on no hi tenim res a guanyar. D'altra banda, en una situació de conflicte, on no es respecten drets democràtics com per exemple el dret a l'autodeterminació, on es reprimeixen les veus dissidents i on els mitjans oficials ens silencien contínuament, que parlin de tolerància i de llibertat d'expressió només fa que demostrar-nos encara més la seva hipocresia.

El jovent en lluita per la independència i el socialisme!

CAJEI, 19 de febrer del 2008
www.cajei.net
Mira també:
http://www.cajei.net

This work is in the public domain

Comentaris

Contradiccions
20 feb 2008
"El fet que els nostres cartells hagin estat utilitzats per escriure consignes al revers és un fet purament circumstancial. No obstant, que els nostres cartells siguin utilitzats per realitzar aquesta mena d'actes i accions ens omple d'orgull."

Au, va... després de posar-vos en evidència i fer-li publicitat gratuïta al PP -que ha sortit amb la seva fins ahir desconeguda candidata a totes les portades de diaris-, ara us torneu covards? Valents, companys, valents! Canya-canya-canya i tot això, no? Endavant amb la promoció de la dreta!"La Universitat no és un espai per fer electoralisme, sinó per donar eines als i les estudiants per formar-se com a persones lliures i fomentar el seu esperit crític."

Doncs jo encara recordo pancartes del SEPC -el vostre sindicat de referència, em suposo- demanant el vot per les CUP a diverses facultats catalanes... a Girona o a Física i Química de la UB, només per citar-ne dos exemples, que no són ni molt menys els únics. Què passa? Quan no hi ha candidatura vostra llavors no es pot fer propaganda electoral?"Analitzar aquest acte amb un raonament purament electoral, sobre si aquesta protesta representa que tal partit perdi o guanyi vots, és un error, ja que supedita la nostra lluita als interessos electorals d'unes eleccions que no són les nostres i on no hi tenim res a guanyar."

És un error perquè supedita la intel·ligència de qui prova d'entendre-ho a la vostra deriva d'ignorància, radicalització i ultraesquerranisme que només beneficia els partits i les forces de dreta."D'altra banda, en una situació de conflicte, on no es respecten drets democràtics com per exemple el dret a l'autodeterminació, on es reprimeixen les veus dissidents i on els mitjans oficials ens silencien contínuament, que parlin de tolerància i de llibertat d'expressió només fa que demostrar-nos encara més la seva hipocresia."

Carai, doncs jo trobo que lluitar per una societat més justa, lliure i participativa dedicant-se a fer tota aparició pública només a partir d'actes d'agressió -per molt que els agredits siguin franquistes- sí que és d'allò més hipòcrita.Companys i companyes, us esteu equivocant de mig a mig. Res més lluny de recolzar un partit franquista i reaccionari com el PP o qualsevol altra. Però les vostres collonadetes no fan més que reforçar el discurs repressiu, anticatalanista i contra el jovent. No esteu fent cap favor a ningú, i encara menys a vosaltres mateixos.

Com deia Lenin, "No hi pot haver acció revolucionària sense teoria revolucionària".


A llegir, doncs. Que us queda molt per aprendre.
Re: [CAJEI] Comunicat arran de l'acte de protesta d'ahir a la UPF
21 feb 2008
Ja nosé perquè em molesto a contestar aquest tipus de missatges... La veritat, indymedia és com un show hummorístic per als acomodats, continuistes i reaccionaris...

La teva crítica, senyor Dimitrov, tot i ser com sempre, una mera intoxicació, hi ha una certa constructivitat. I per això et contesto.

Però primer una pregunta: quina és la intenció de la teva rèplica? Criticar uns estudiants que rebutgen el PP? Criticar la CAJEI en si per donar-los suport? Criticar l'EI en general?

No ho sé, però conclous: "Res més lluny de recolzar un partit franquista i reaccionari com el PP o qualsevol altra. Però les vostres collonadetes no fan més que reforçar el discurs repressiu, anticatalanista i contra el jovent. No esteu fent cap favor a ningú, i encara menys a vosaltres mateixos".

Però on són els arguments per arribar a aquesta conclusió? Simplement que els estudiants van donar a conèixer la candidata del PP perquè encara no sortia a les portades de diari?

Jo no en veig cap més... La resta, si us hi fixeu, són tots contra l'EI en general i la CAJEI en concret. Aquests "arguments", per cert, totalment destructius i que per tant no trobo necessari comentar. On és la teva teoria leninista aquí?

Si el que tenies ganes de fer era una crítica tenies dues opcions:

1. Dir que et disposaves a criticar la CAJEI i l'EI dient-nos de tot i més, això sí, intentant aportar algun argument decent.

2. Fer una crítica a l'acció, que es pot debatre totalment, tot i que et recordo que és un comunicat on la CAJEI s'hi desmarca, i simplement hi dóna suport.

Per cert... M'agradaria saber on milites. Potser t'agradaria portar el Saura a la universitat? O potser el Miralles? Aquí sóc jo el destructiu, ja ho sé...
Re: [CAJEI] Comunicat arran de l'acte de protesta d'ahir a la UPF
21 feb 2008
Molt bé molt bé quin gran demòcrata estàs fet. Així, d'aquí poc poltroneta d'ERC pel senyoret, i a viure la vida!

Au fer la mà pallasso!
Re: [CAJEI] Comunicat arran de l'acte de protesta d'ahir a la UPF
21 feb 2008
La vostra ignorància i esquerranisme infantil us delata
Sindicat Terrassa