Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : sense clasificar
(Vilafranca) solidaritat amb els 2 independentistes encausats d'Alacant
19 feb 2008
alacant.jpg
Vilafranca del Penedès (nota premsa):

ENDAVANT I LA COORDINADORA ANTIREPRESSIVA ES SOLIDARITZEN AMB ELS INDEPENDENTISTES ENCAUSATS D'ALACANT.

L'assemblea del Penedès de l'organització independentista Endavant i la Coordinadora Antirepressiva del Penedès han volgut solidaritzar-se amb els dos joves independentistes encausats d'Alacant per denunciar l'activitat especulativa de les immobiliàries.
És per aquest motiu que coincidint amb la data del judici han penjat una pancarta al carrer Parellada de Vilafranca, una de les zones amb gran nombre d'immobiliàries, amb el lema 'Si l'especulació és un negoci, el sabotatge dignifica. Absolució independentistes d'Alacant!' i han fet ressò als mitjans de comunicació de la comarca d'aques nou cas repressiu.

El passat 18 de febrer va tenir lloc el judici contra dos militants de l'organització independentista Maulets d'Alacant imputats en un procediment judicial per danys i coaccions. Els acusen d'haver sabotejat els panys de nombroses immobiliàries a la ciutat d'Alacant, de les quals 5 han presentat denúncia.
Els fets ocorregueren la nit del 23 al 24 d'agost de 2006, quan aquests joves, sabotejaren el pany de dues immobiliàries i pintaren en la porta "Tancat per especulació". Els dos joves foren identificats per una veïna de les immobiliàries. Coincideix que la mateixa nit es feren accions semblants en moltes immobiliàries d'Alacant.
Pocs dies després, el 29 d'agost, foren citats per la Brigada de información d'Alacant. I al comparèixer voluntàriament foren immediatament detinguts. Reberen tot tipus d'amenaces i pressions per tal que confessessin els fets, fins que un dels dos joves decidí declarar. Després foren posats en llibertat. Posteriorment s'obrí un procediment penal en el Jutjat d'Instrucció 1 d'Alacant contra aquests per danys i coaccions i se'ls acusa d'haver sabotejat totes les immobiliàries que patiren danys aquella nit, pel que se'ls demanen 16.000 euros de multa.
Cal dir que tot i que el judici es va iniciar el passat 18 de febrer es va interrompre per la incompareixença de dos testimonis i que es reempendrà el proper 3 de març.
En aquesta primer part del judici els dos joves independentistes encausats han admès haver realitzat dos accions contra dues immobiliàries de la ciutat d'Alacant per tal de fer una denúncia pública dels quantiosos beneficis que s'obtenen de l'especulació i amb els qual es nodreixen les empreses immobiliàries.
Mentrestant , a les portes dels jutjats d'Alacant una trentena de persones participaven en la concentració de suport als encausats convocada per Alerta Solidària amb crits contra l'especulació i a favor de l'absolució dels dos companys.

Arreu dels Països Catalans s'han realitzat mostres de suport als dos independentites encausats d'Alacant i n'han demanat la immediata absolució.

This work is in the public domain

Comentaris

solidaritat amb els encausats d'Alacant
19 feb 2008
irudia 003.jpg
Davant el judici als joves independentistes Alacantins, el nucli local de Sants d'Endavant, ens sumem a la campanya de suport
Re: (Vilafranca) solidaritat amb els 2 independentistes encausats d'Alacant
19 feb 2008
Potser quedaria millor:

Allà on l'especulació és la norma
el sabotatge dignifica
Sindicat Terrassa