Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : sense clasificar
(Penedès) 3 anys després continuem dient 'No al Judici per Delicte Electoral!'
19 feb 2008
pancarta stop judici!.jpg
LA COORDINADORA ANTIREPRESSIVA RECORDA QUE FA 3 ANYS ES VA INICIAR EL PROCÉS JUDICIAL CONTRA 10 PENEDESENCS PER 'DELICTE ELECTORAL'.

Des de la Coordinadora Antirepressiva del Penedès es recorda que fa tres anys als Països Catalans hi va haver
una campanya pel NO a la Constitució Europea, una Constitució que nega el dret a l'autodeterminació dels pobles i no reconeix drets socials i econòmics en el seu articulat.
Al Penedès es van organitzar diversos actes contra la Constitució Europea que culminarien en una manifestació a Vilafranca el 19 de febrer de 2005, just una dia abans del Referèndum.

La majoria de gent que va participar en aquella protesta no havia viscut mai abans un Referèndum, l'últim que es va viure va ser l'any 1986 sobre l'OTAN. Pels entesos i enteses aquest
procediment és una de les eines més democràtiques, de participació directa en decisions importants que no han de dependre d'interessos partidistes.

Fa tres anys, davant la pressió dels seus aliats europeus, l'estat espanyol va convocar un
'referèndum pel sí' a aquesta constitució europea. Aquest era no-vinculant, consultiu, o sigui que el Govern del PSOE es limitava a 'prendre en consideració' l'opinió dels i les ciutadanes; però per si de cas, es van prendre les mesures per evitar que es fes campanya pel No. En més d'una ocasió enmig d'aquella campanya es van denunciar les múltiples irregularitats comeses des dels poders de l'estat a favor del Sí, però la Junta Electoral en va fer cas omís, permetent una campanya governamental per demanar el vot favorable al Tractat Constitucional que no fou retirada fins passats molts dies. O sigui que l'estat espanyol va muntar tot un teatre per un referèndum
consultiu no-vinculant que no obligava al govern a acatar-ne el resultat i va desplegar tota la seva maquinària propagandística sense dubtar en activar la força policial i judicial per perseguir la dissidència, demostrant així quina és la seva democràcia.

Davant d'aquesta manca democràtica, al Penedès es va crear una Plataforma integrada a la
campanya 'Els Països Catalans contra la Constitució Europea' i es va manifestar el dia abans de la suposada 'cita democràtica' precisament per denunciar el fet que mentre els partidaris del Sí disposaven de tota mena de recursos, les plataformes que defensaven el No veien com se'ls negaven els mitjans, se'ls silenciava la veu i patiren tota mena de traves per desenvolupar les campanyes.

És en aquest sentit que la nostra comarca fou colpejada una vegada més per l'acció repressiva de l'estat espanyol: deu penedesencs/es serien cridats/des a declarar acusats/des de delicte electoral pel sol fet d'haver participat en una manifestació contra la Constitució Europea durant una suposada 'jornada de reflexió' que la majoria de partits polítics i mitjans de comunicació no van respectar.
Aquestes deu persones foren identificades per la Guàrdia Civil a través d'un vídeo fet pel mateix cos policial que juntament amb les seves fitxes il·legals van servir per acusar-los.

Els i les encausades que afronten peticions fiscals de presó i quantioses multes reivindicaren en roda de premsa el dret a expressar públicament les seves opinions i a discrepar de la legislació si aquesta impedeix exercir la llibertat d'expressió tot deixant clar que davant les injustícies la
desobediència és legítima i necessària.

És important ressaltar que des del primer moment, els i les encausades han comptat amb
significatives mostres de suport, com la gran manifestació del 28 de maig de 2005 en què 800
persones van sortir al carrer de la nostra vila sota el lema 'No al judici!' convocades per
l'organització Endavant i amb el suport de la CUP. També la CUP va presentar una moció de
suport als i les encausades per l'absolució immediata, en pro de la llibertat d'expressió i contra la repressió.

Avui, que fa tres anys d'aquests successos i que altra vegada ens trobem immersos/es en un
procés electoral, des de la Coordinadora Antirepressiva del Penedès es vol tornar a denunciar la situació d'injustícia viscuda llavors i ara. Denuncien que l'acció més democràtica que entén l'estat espanyol i els seu poder executiu i judicial és la repressió, una vegada més demostrada amb la seva Ley de partidos i la il·legalització de partits polítics.

Cal, doncs, estar alerta pel procés judicial contra els i les 10 companyes que continua obert i mantenir viva l'exigència ferma de 'No al Judici!'.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: (Penedès) 3 anys després continuem dient 'No al Judici per Delicte Electoral!'
19 feb 2008
Si el dia de la jornada de reflexio no es podia fer allo, ja es sabia a que s'atenian.
No veig la repressio per enlloc.
Ho fas dos dias abans i no passa res, a vegades tenim el mateix seny que una nou.
Re: (Penedès) 3 anys després continuem dient 'No al Judici per Delicte Electoral!'
19 feb 2008
Endavant amb la lluita!
http://coordinadoraantifeixista.blogspot.com/
Re: (Penedès) 3 anys després continuem dient 'No al Judici per Delicte Electoral!'
20 feb 2008
Em...si llegeixes la notícia entendràs perquè es va fer una mani precisament el dia de la jornada de 'reflexió'. Si no penses com tens la barra d'escriure comentaris?
Colera camping CNT