Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: dones
El 23 de Febrer sortim al carrer per a recollir autoinculpacions: JO TAMBÉ HE AVORTAT!
19 feb 2008
Autoinculpa't tu també!

Davant la recent ofensiva dels mal anomenats grups "pro-vida" (grups anti-elecció) en contra l'avortament, torna a estar a l'ordre del dia un problema latent des de fa 30 anys: el dret de les dones a decidir sobre el seu propi cos. L'avortament és a l'Estat espanyol un delicte al codi penal, i només està permès en tres casos: malformació del fetus (abans de les 24 setmanes de gestació), violació (12 setmanes) o perill per la salut física o psíquica de la mare. Això posa als i les metges en una situació d'indefanció davant la llei i impadeix a les dones avortar sense donar explicacions a ningú i emparant-se amb la llibertat de decissió sobre què fer amb el seu propi cos.
Per això i una llarga llista de motius més, s'està fent a tot l'Estat espanyol una campanya d'autoinculpacions, en què les dones declaren públicament haver avortat i homes i dones d'haver acompanyat a una dona a avortar. Es tracta de treure el tema de "lo privat a lo públic", de posar llum i esclarir dubtes sobre el tema i exigir un avoratment lliure i gratuït.
A Barcelona les autoinculpacions es presentaran als jutjats de Lluís Companys el dijous 28 de febrer a les 12 del mig dia. Encara ens queda, doncs, més d'una setmana per recollir el màxim d'autoinculpacions que poguem. Proposem que el cap de setmana del 23-24 de febrer cadascuna posi una paradeta al seu barri, per fer visibilització de la campanya i recollir més autoinculpacions. Us podeu baixar els dos formularis i textos explicatius de la web de Ca la dona, www.caladona.org. De moment ja serem a Sagrada Família, Clot i Sant Andreu, però ens en falten molts més barris!

Centralització de les autoinculpacions: fins el 27 de febrer
a Ca la dona (c/casp 38)
a La Revoltosa (C/Rogent 82)


Assemblea de dones autònomes per una avortament lliure i gratuït
(Som un espai de dones itinerant de debat i acció en pro de l'avortament. Ens reunim cada dijous a la tarda a La Revoltosa. Vine i participa!)avortatutambe ARROBA gmail.com

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat