Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Fina Garcia Aramburu, en llibertat
18 feb 2008
FINA GARCÃ?A ARANBURU EN LLIBERTAT!
Una victòria en tota regla del moviment popular, del suport solidari i el moviment antifeixista
A tots i totes els quals heu participat aquests mesos en activitats en suport de la nostra companya, a tots els col·lectius populars, socials, polítics que heu donat suport i vau signar el Manifest exigint la seva LLIBERTAT, gràcies per la vostra SOLIDARITAT. Entre tots i totes hem arrencat de les urpes de l'Estat feixista a la nostra companya.
Gràcies en el seu nom i de tots els Comitès per un SRI.
4_Fina_diciembre_2006.jpg
El passat dia 12 de febrer al capvespre va sortir de la presó d'Alcalá-Meco la presa comunista FINA GARC�A ARANBURU, posant així fi al seu segrest que l'Audiència Nacional i el Ministeri de l'Interior mantenien contra la seva persona des d'abril de l'any 2006. Fina va ser extraditada il·legalment des de França una vegada complerta la seva condemna en el país veí, sense cap causa pendent, i amb l'agravant de trobar-se amb la seva salut del tot deteriorada.
Una vegada en llibertat ha romàs a Madrid acompanyada dels seus fins que aquest cap de setmana pròxim es traslladi a Galícia, on fixarà la seva nova residència. Una vegada arribi a la seva nova casa, rebrà el caliu i el retrobament amb moltíssims dels seus companys i companyes, solidaris i solidàries que ja esperen poder oferir-li la millor de les benvingudes i poder abraçar-li.
A Fina l'han tingut segrestada, torturada i condemnada a mort
Aquesta militant del PCE(r) ha hagut de sofrir vuit seriosos problemes cardíacs (angines) en quinze mesos, amb problemes ja repetits en un dels ventrícles del cor i un baixada de defenses general que han pogut exterminar-la a la presó.
A l'agost de 2006 va estar 24 dies ingressada a causa de les tres angines de pit consecutives que li van afectar, al desembre de 2006 (en què va estar 7 dies ingressada), al juny de 2007 (altres 7 dies ingressada),el 2 de setembre de 2007, quan la pressió exercida per la guàrdia civil va impedir ser ingressada a l'hospital sense una custòdia absolutament desaforada i les sofertes a la pròpia presó sense haver estat ingressada, així com el 19 de setembre passat, on va romandre de nou dues setmanes ingressada per noves afeccions i espasmes de cor. Situacions que es van tornar a repetir de nou abans de finalitzar el passat any. Els metges No penitenciaris varen advertit reiteradament en tot aquest temps que en presó el seu cas no té cap solució mèdica, i que, a més, ha de ser operada d'urgència també de l'hèrnia, ja que li causa dolors intensos per tot el cos. Amb tot, Fina s'hagut d'empassar 24 anys sencers de la seva vida a la presó. L'aïllament que ha estat constant l'ha acompanyat fins fa uns dies (sense que ni li lliuressin les abundants cartes que se li han dirigit). De la dieta que els metges havien obligat a la presó a aportar a l'alimentació de Fina, no només no la hi donaven, sinó que en una ocasió la hi van administrar PODRIDA!
Entre l'horrorosa i podrida alimentació, l'hèrnia, les angines i l'abundantísima medicació que García Aranburu ha de prendre, té el fetge semidestrossat. En quinze mesos Fina ha sofert 8 afeccions cardíaques de diferent gravetat, acabant amb les poques forces físiques que Fina pot mantenir després de 24 anys de presó, brutals tortures (en les del 18 de setembre de 1983 van simular afusellar-la, li van disparar un tret en un braç, li van rebentar lligaments i ròtula en una cama, va sofrir danys que li van deixar una lesió de cor i li van inscriure amb nom fals a l'hospital per a seguir torturant-la a comissaria. Denúncia efectuada als jutjats i publicat en premsa l'octubre de 1983), 16 vagues de fam (una de 435 dies de durada entre novembre de 1989 i febrer de 1991), pallisses en els trasllats i fins i tot en el propi Tribunal de Justícia de París en el qual li dislocaren l'espatlla durant el seu judici, del que va ser expulsada violentament diverses vegades.
Fina és madrilenya, va estar presa 20 anys a Espanya, sent brutalment torturada com hem narrat, per la seva militància als GRAPO. Després de la seva posada en llibertat, es va tornar a incorporar a la lluita política, passant a la clandestinitat com a militant del PCE(r). Va ser detinguda al 2002 a París i jutjada a França. Complerta la seva condemna en el país gal, on va ser torturada i colpejada en el seu judici, cosa que va agreujar encara molt més el seu precari estat de salut, fou il·legalment extraditada a Espanya, on no té cap causa pendent i per tant se li ha tingut segrestada per âdelictesâ? que ja té complerts!!
Aquesta és la terrible situació: més de 24 anys de presó, amb la salut totalment trencada per la seva estada en presó i les tortures a la qual ha estat sotmesa, amb la condemna no només totalment complerta, sinó sense causes obertes.
Fa escassos dies l'Audiència Nacional va decretar l'ampliació de la condemna fins a esgotar els 4 anys màxims de preventiva que permet la llei feixista vigent contra Fina i altres presos extraditats de França. Tant Fina com Genma Rodríguez i Marcos Regueira duen dos anys en presons espanyoles des de la seva extradició. La presentació de recursos pels nostres advocats, l'estat cada vegada més precari de Fina i, sens dubte, la pressió exercida des de la campanya han forçat a l'Estat feixista a cedir respecte a Fina. Ãs necessari que també tots els companys i companyes extraditats aquests anys surtin de les presons sense més demores, doncs segueixen segrestats sense mantenir pendents causa alguna a Espanya i les acusacions contra tots ells no són més que un cúmul de mentides.
Una intensa campanya estatal i internacional
Des de fa uns mesos Socors Roig Internacional ens hem abocat en una intensa campanya per tot l'Estat i a nivell internacional per a denunciar la situació de segrest il·legal que patia Fina i el perill de mort a la qual ha estat sotmesa en les seves condicions de presó. S'han desenvolupat múltiples actes, xerrades, concentracions. Participant en variades activitats i mobilitzacions alçant una veu per la dignitat i la llibertat de Fina. S'han recollit milers de signatures a nivell individual a través de 4 continents en suport seu i denunciant a Institucions Penitenciàries i l'Audiència Nacional espanyola.
Unes 120 Organitzacions polítiques, obreres i populars de tota la geografia internacional han expressat la seva exigència de llibertat immediata per a García Aranburu. També va fer falta una vaga de fam a la fi del passat any de les companyes Victòria Gómez i Genma Rodríguez, militants dels GRAPO, que compartien el mòdul amb Fina. Finalment, podem celebrar i compartir al costat d'ella l'alegria de la seva llibertat, encara que hagi suposat un cost molt alt, el de la presó que ha sofert durant tant de temps i a costa de la seva salut.
Per fi, en llibertat
El passat 12 de febrer, i després de nombrosíssims recursos i apel·lacions, els equips mèdics de la presó de Meco van cedir en la seva obstinació per mantenir l'horrorosa tortura que se li aplicava a Fina, admetent que corria seriós risc de mort de mantenir-se-li més temps tancada en règim penitenciari i, en conseqüència, recomanant la seva sortida. L'Estat feixista, finalment, ha hagut de cedir.
Estem completament segurs que aquesta llibertat d'ara ha estat possible gràcies a la pressió social i popular exercida durant aquests últims mesos, arribant de nombrosos llocs de l'Estat i de moltes altres parts del món mostres de suport a la nostra companya i de denúncia al criminal Estat feixista espanyol.
ÃS DONCS, AQUEST ALLIBERAMENT, UNA GRAN VICTÃRIA DE L'ENORME TORRENT SOLIDARI DESPLEGAT EN SUPORT A AQUESTA COMUNISTA I REVOLUCIONÃRIA EXEMPLAR. ÃS UNA VICTÃRIA DEL MOVIMENT DE SOLIDARITAT ANTIFEIXISTA.
13 febrer de 2008
BENVINGUDA A CASA FINA!!
LA LLUITA CONTÃ?NUA, LLIBERTAT PRESOS/ES POLITICS!!
FORA L'ESTAT TERRORISTA!!
AMNISTIA!!
Comitès per un SOCORS ROIG INTERNACIONAL Euskal Herria, Galiza, Catalunya, Andalucía, Madrid, Leon, Burgos, Asturies, Estat francès i Itàlia
Mira també:
http://www.presos.org.es

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Fina Garcia Aramburu, en llibertat
19 feb 2008
joder, que pesaditos ¿a quien le importa esa secta de trasnochados llamada PCE(r)-GRAPO-S.R.I.?...
a ver si os autodisolveis ya (antes de que os autodisuelva el Estado Español en la carcel)
Sindicat Terrassa