Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Vaga de mestres i alumnes. Èxit rotund d’una mobilització històrica
15 feb 2008
Amb la mobilització massiva d’avui, la comunitat educativa catalana ha deixat ben clar al conseller Maragall que l’ensenyament públic no està en venda. Les més de 50.000 persones que han inundat els carrers de Barcelona tenien clar el que està en joc.

La proximitat de les eleccions generals del 9 de març no ha estat un obstacle perquè tots els sindicats de l’ensenyament i les organitzacions estudiantils es llencessin a la lluita. La situació de crisi econòmica, l’augment del preu de la vida, els atacs neoliberals permanents dels governs i de la patronal expliquen la maduresa política que ha demostrat avui la comunitat educativa catalana.

Si el Govern no es fa enrere, calen noves mobilitzacions, més fortes i més contundents fins i tot que la d’avui. La reacció arrogant del conseller ens recorda que aquesta llei és innegociable i que s’ha d’ensorrar. La mobilització d’avui només és un principi, continuarem el combat.

No només l’ensenyament està resistint dignament l’escomesa neoliberal: la vaga exemplar de la plantilla de TMB, la resistència a FRAPE i SEAT, la vaga dels metges de Barcelona contra la massificació i la dels empleats de la neteja del metro de Madrid ens indiquen que hi ha una sinèrgia de resistències i que estem al principi d’una nova situació política, on, després de tres anys de reflux de les lluites, el carrer torna a ser de l’esquerra i el moviment obrer.

El paper desmobilitzador vergonyós dels partits que donen suport al govern d’empresa de l’“Entesa� deixa ben clar que és cada cop més urgent construir una esquerra de combat que sigui tan fidel a les lluites socials i als treballadors i les treballadores com ho són a la burgesia i la patronal les formacions del tripartit.



Ensorrem la LEC!

Prou privatitzacions!

Això és el principi, continuem el combat!

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat