Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Llibertat presxs polítics/ques!!! Carlos et volem a casa ja!!!
15 feb 2008
Salut companys i companyes! Us escrivim per informar de la creació del Comitè de Suport a en Carlos. El comitè neix amb la voluntat de donar suport polític i també personal a en Carlos, un jove gallec militant de col·lectius de suport a presos, que va estar uns anys per Catalunya participant activament en les lluites d'aquí, i que el passat 23 de gener va ser detingut a A Corunha i empresonat a Madrid. A continuació hi ha un comunicat on s'explica el cas, la direcció d'en Carlos per poder escriure i donar-li suport i ànims. El comitè te un correu per poder contactar amb nosaltres ( comitesuportcarlos ARROBA kasalet.org ).
detencio carlos.jpg
LLIBERTAT CARLOS, ET VOLEM A CASA JA!!!
Solidaritat amb els companys empresonats del Socors Roig Internacional!!!

    En Carlos és un noi de Galícia, conegut per molts de nosaltres. Molts hem sigut els que hem compartit oci i militància amb aquest gallec, que va estar vivint a Catalunya una bona temporada. De caràcter afable i sempre disposat a ajudar els altres, en Carlos va arribar a Catalunya, disposat a implicar-se i a compartir les nostres lluites, alhora que ens feia partícip de les seves.

En Carlos es va integrar en el ric teixit de moviments socials que s’engloben a Catalunya i va col·laborar en desenes de col·lectius de diferents postures ideològiques. Sempre mostrant la solidaritat vers els més desfavorits.

La seva militància va començar a l’adolescència amb la detenció dels seus 2 germans, acusats de pertinença a l’organització armada G.R.A.P.O. Fet que va obrir-li els ulls, patint la repressió al nucli de la família: paraules com dispersió o tortures es van convertir en el seu dia a dia. No va tardar gaire a començar a militar en diferents moviments socials d’A Corunha, la seva ciutat natal, sempre mostrant molta atenció a la lluita antirepressiva i de suport als presos polítics del P.C.E.(r) i del G.R.A.P.O. Des de l’A.FA.P.P (Associació de Familiars i Amics de Presos Polítics).

    És en aquest marc en el que el Carlos arriba a Catalunya molts anys més tard, després d’una intensa trajectòria política a Galícia. Carlos, juntament amb varis companys que va conèixer a Catalunya, van començar una campanya per denunciar la situació del pres polític Francisco Brotons. Molts de vosaltres recordareu la intensa campanya que es va fer des de Catalunya per aquest pres, la qual va rebre el suport i la col·laboració d’una gran part de col·lectius de Barcelona, Terrassa, Cornellà, Sabadell, Viladecans, Vilafranca, Girona, Lleida... També va estar present en la preparació de l’homenatge de la presa política catalana Mercè Padrós.

Paral·lelament va col·laborar amb vàries organitzacions de Catalunya com Solidaritat Antirepressiva de Terrassa, Col·lectiu de suport als presos polítics catalans Rescat, Assemblea de detinguts del 4 d'octubre, el cas dels 3 de Gràcia, Assemblea d'okupes de Terrassa i de Cornellà, la campanya de suport als presos en lluita entre molts d'altres.

Des de que en Carlos havia tornat a A Corunha per estar amb la seva mare, que estava malalta, va seguir la seva tasca solidària des d'allà, organitzant actes, xerrades, venent material (xapes, postals, samarretes,...) per donar suport als presos i recollir diners per les necessitats tant dels presos com dels familiars, des de l'SRI (Socors Roig Internacional).

    Tot i això no s’oblidava de les nostres lluites, per tant va mostrant la seva solidaritat des d’allà: va organitzar dos cicles de xerrades per Galícia (l'any 2002 i el 2005). La primera amb Rescat i SAT explicant les detencions al 2001 d'en Zigor, en Diego, la Laura, en JuanRa i la Lola i la repressió als moviments socials de Catalunya. La segona vegada convidant a més col·lectius com Rescat, SAT (el cas de la bandera), el cas dels 3 de Gràcia, el cas del 4 d'octubre i l'empresonament de dos nois d'Hospitalet, i el cas de les detencions d'anarquistes a Catalunya. Gràcies a la col·laboració i coordinació amb l’SRI, a través del Carlos, es van poder realitzar aquestes dues gires de xerrades per Galícia. També gràcies a la seva mare que ens va acollir a casa seva i va ajudar a lligar alguna xerrada de les gires.
   
    El passat 23 de gener, de matinada, la guàrdia civil va entrar a casa del Carlos i el va detenir, aplicant- li la llei antiterrorista i enviant-lo a Madrid. L'operació la va dirigir la sala 6a de l'Audiència Nacional espanyola i es va cobrar vàries detencions més: dues persones a Euskadi (Fernando i Erlantz) i a Madrid es va detenir a en Juan Mª Olarieta, un conegut advocat que defensava a presos polítics i que col·laborava amb l'SRI. En Carlos i totes aquestes persones han ingressat a presons de Madrid a l'espera de judici.
    En aquesta mateixa operació també van detenir a una persona que no ha entrat a presó, en Luís, un company de Galícia que ens va acollir a casa seva i va organitzar una xerrada al seu poble, antic militant sindical i polític del PCE(r) a Vigo. Luís, mes conegut com “Cheâ€? també havia patit la repressió a la seva pell sent empresonat i quedant amb cadira de rodes després de ser disparat, per l’esquena, durant la seva detenció l’any 1980. Actualment es dedicava a la lluita antirepressiva amb l'SRI. Des d'aquí volem donar-li també una abraçada solidària i revolucionària.

    Totes aquestes detencions i empresonaments no han anat contra membres dels G.R.A.P.O. o del P.C.E.(r) sinó que han anat contra l'organització antirepressiva que dona suport als presos i familiars d'aquests, el Socors Roig Internacional. Estem totalment d'acord amb el comunicat emès per l'SRI “.... ens fa pensar sense cap mena de dubtes que volen silenciar en primer terme la tasca de solidaritati antirepressiva vers els presos i preses polítics que duem a terme el SRI. Tal com il·legalitzen partits, tanquen mitjans de comunicació dissonants amb el sistema; criminalitzen les lluites populars,... també -ara- persegueixen la solidaritat, la denúncia contra la tortura i el terrorisme d'estat que des de SRI venim realitzant des de fa uns anys. Una tasca de denúncia pública i perfectament coneguda que venim desenvolupant al carrer, al costat dels moviments i sectors populars com la que estan desenvolupant els companys ara detinguts....â€?.
   
Des del Comitè de Suport a en Carlos exigim la llibertat immediata de les persones empresonades i demanem que s'aturi la persecució contra l'SRI i els seus membres. Ens adherim plenament al comunicat emès per l'SRI i volem mostrar la solidaritat cap a en Carlos i les persones empresonades i donar-los tots els ànims i la força que puguem des d’aquí. També volem expressar la nostra solidaritat i denunciar públicament la repressió que esta patint l'organització Socors Roig Internacional, amb la qual hem treballat conjuntament en diverses ocasions.





A les persones o entitats que vulgueu col·laborar us demanem que estigueu atents a les convocatòries que puguin sorgir, i el que sí que us avancem ja és la direcció(cal tenir en compte el trasllats, intentaríem avisar) per tal de que puguem començar a enviar-li cartes donant-li el nostre suport. També us facilitem aquest correu ( comitesuportcarlos ARROBA kasalet.org ) perquè us pugueu posar en contacte amb nosaltres pel que faci falta.

CARLOS CELA SEOANE
Centro Penitenciario Madrid III
Ctra. de Pinto a San Martin de la Vega km. 5
28340 Valdemoro. Madrid

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa