Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Maniobres del Departament i algunes direccions contra la vaga d'ensenyament
14 feb 2008
Denúncia de les maniobres antivaga i solidaritat amb tots els qui la patiu
Acabo de llegir el que els ha passat als estudiants d'Integració Social de l'IES la Serreta de Rubí, i, tot i que jo sóc d'un altre insti i una altra població, vull mostrar-los la meva Solidaritat com a professor que sap posar-se en la seva pell.

No sou els únics que us heu trobat amb traves per realitzar la vaga.

La direcció del centre on treballo no hi ha posat gaires facilitats perquè puguem estar ben informats. El més lògic seria que s'hi hagués convocat un claustre de profes i assemblees d'alumnes i PAS perquè es pogués discutir sobre el tema. Evidentment, d'això no n'hi ha hagut res.

Però és que, a més, quan un sindicat de professors es decideix a convocar els profes a una reunió per parlar sobre el tema, la direcció sembla optar per convocar els tutors a la mateixa hora i el mateix dia per parlar d'altres temes.

La direcció, a més, decideix enviar una carta als pares per dir-los que el centre romandrà obert, per garantir el dret dels professors a no fer vaga. És a dir, la direcció fa com l'església tradicionalment, allí on no tenen majoria d'adpetes, reclamen llibertat, però allí on sembla que tenen la paella pel mànec no són tan condescendents amb d'altres opcions alienes a les seves.

La Gene ha dictat uns serveis mínims abusius a centres on tothom havia decidit fer vaga.¿Ningú no es recorda en aquests casos del dret a fer vaga dels treballadors als quals s'obliga a acudir al centre per fer serveis mínims?

Les maniobres antivagues poden arribar fins i tot a nivells més baixos. Així, alguns professors del centre on treballo han decidit posar exàmens als alumnes, precisament, el dia de la vaga. Són profes que, en realitat, si poguessin mirar per un foradet com seran les seves condicions de feina d'aquí a uns anys, un cop que la nova llei estigui aprovada, no tindrien un comportament tan poc generós. Són uns vertaders ignorants. Què pot ensenyar un ase?

De tota manera, les maniobres antivaga més importants les ha dut a terme el Departament i l'elit política. En primer, amb la campanya de desprestigi del professorat que ha estat realitzant des de tots els fronts que controlen: des dels mitjans de comunicació fins als instituts d'opinió pública. Una altra maniobra ha estat presentar als sindicats majoritaris la llei com a acabada, dient-los que hauria de tirar endavant petés qui petés. Espero que totes aquestes maniobres no es vegin coronades amb el cop de gràcia amb què acaben moltes mobilitzacions: la búsqueda d'algun tipus d'acord poc generós amb els sindicats tradicionals(CCOO i UGT), però minoritaris en el sector, per tal de doblegar la voluntat del sindicat majoritari (USTEC) o dels altres sindicats bel·ligerants (ASPEC i CGT) i, en general, de la majoria del professorat, que és clarament contrari a la llei. La coneguda maniobra del divideix i venceràs.

En fi, davant de tantes maniobres antivaga, el carrer ha parlat clarament: quan la cua de la manifestació encara marxava per la meitat del Carrer Pelai, la capçalera ja havia arribat a Plaça de Sant Jaume. Ës a dir, que una bona part del carrer Pelai, del carrer Fontanella, de Via Laietana, del carrer Ferran i de la Plaça Sant Jaume es trobaven plenes de gent denunciant la Llei d'Educació de Catalunya que vol aprovar el tripartit.

Davant de les maniobres antivagues, sempre queden les accions per contrarestar-les. Així, en el meu cas, jo he fet una carta "alternativa" per als pares o mares, que he pagat de la meva butxaca -i no em dol- i que he repartit a tots els meus alumnes. Una carta on explicava els motius de la vaga i on convidava els pares a venir a la manifestació de Barcelona. També he fet servir, evidentment, una part de l'horari escolar per debatre sobre el tema. I el més interessant de tot ha estat l'interessant debat que s'ha generat a l'aula, i de fet, el respecte, amb què els alumnes han acollit les meves reivindicacions.

Fins i tot, l'alumne considerat pel centre com a "més problemàtic", ha seguit amb moltíssima atenció les explicacions i ha aixecat la mà per dir clarament: "Profe, lo tienes chungo; esto no merece un día de huelga, sino todo un mes."

Ànims, doncs, a tots els estudiants que avui heu intentat fer vaga i no heu pogut fer-la.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat