Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
RUB? Integració Social contra la LEC...
14 feb 2008
1er D’INTEGRACIÓ SOCIAL, EN CONTRA DE LA NOVA LLEI EDUCATIVA! ATUREM LA L€C!
1er DâINTEGRACIà SOCIAL, EN CONTRA DE LA NOVA LLEI EDUCATIVA! ATUREM LA Lâ¬C!

El dijous 14 de febrer es realitza una vaga general a nivell dâinstituts a Catalunya, per mostrar el rebuig de les estudiantes i els estudiants a la LEC .

La LEC significa lâavanç cap a la privatització de lâensenyament. Aquesta llei representa un atac directe contra el model públic dâensenyament català; permet que empreses privades gestionin i contractin serveis externs per a la educació en els nostres instituts públics; augmenta les subvencions a la educació concertada, marginant així les escoles públiques; permet que les direccions escullin el professorat, i individualitza les negociacions laborals en detriment de la negociació colâ¢lectiva, fent així que es desregularitzin les relacions laborals; els consells escolars i els claustres seran menyspreats degut a la jerarquització dels càrrecs i donant més poders a la direcció, eliminant la gestió democràtica dels centres; prioritza i amplia la oferta de la educació concertada; permet que els ajuntaments puguin ser part gestora de les escoles i instituts, polititzant així les nostres aules i fomenta la competivitat entre centres educatius, així com també entre el professorat...

Lâinstitut âLa Serretaâ? de Rubí, com a centre educatiu públic, no serà una excepció en la aplicació dâaquesta llei. Així que les i els alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior dâintegració Social, ens mobilitzarem per fer front a la LEC, per coherència amb els valors i normes que es fomenten en la Integració Social.

Sempre que hem tingut una queixa, hem seguit els passos adequats per a ser escoltats i canviar les diferents problemàtiques que ens sorgeixen als estudiants del âIES La Serretaâ?. I amb la proposta de seguiment de vaga, no hem fet una excepció. Tot i això, des de el Consell Escolar i des de la direcció, sempre sâha fet cas omís a les nostres reclamacions.

Però la direcció del centre ens vol posar traves al nostre dret de manifestar-nos contra una llei injusta. Si el dia 14 de febrer secundem la vaga convocada per sindicats dâestudiants i de professors, hi hauran represàlies. Se sumarà la nostra falta a la llista dâassistència a les classes, posant així en perill la nostra avaluació. Unes faltes dâassistència que segons la direcció del centre i el Consell Escolar, no es poden justificar de cap manera (ni per malaltia, ni per hospitalització, ni per raons laborals, etc).

Així doncs, no ens queda més remei que assistir a classe, sota les amenaces... I assistirem, però mostrarem la nostra disconformitat amb la LEC i amb els mètodes de la direcció i del Consell escolar, fent que no es puguin realitzar les classes.

El fet de voler secundar la vaga no és una excusa de ganduleria, sinó per mostrar la nostra opinió a la societat de Rubí i de Catalunya. Per això la nostra assistència a les aules demostrarà que no és un dia per a escarxofar-nos al sofà; però el fet de no permetre que es doni matèria a classe també demostrarà la nostra disconformitat amb la LEC i amb les amenaces dirigides per la direcció del centre.

ATUREM LA LEC! NO A LA PRIVATITZACIÃ!

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat