Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Han desallotjat Can Canaletes
12 feb 2008
Can Canaletes ha estat desallotjada

El dimecres 6 de Febrer de 2008 va ser desallotjada la masia de Can Canaletes. Aquesta casa, situada a Collserola dins el terme municipal de Cerdanyola, portava okupada 7 mesos i desenvolupava un projecte centrat en l'Agroecologia i la defensa del territori, concretament la serra de Collserola, ara per ara amenaçada per diversos projectes urbanístics i d'infraestructures viàries. Volem comunicar el nostre agraïment a les moltes persones que s'hi van apropar, veïns, veïnes, amics i amigues, perquè sense elles no hagués estat possible reunir la il·lusió i l'energia necessàries per tirar-lo endavant. Però també volem fer saber de la nostra repulsa envers aquelles persones que han contribuit a que la casa torni a estar buida, especialment a la propietat, l'empresa Golf de Viladecans, tèrbola entitat que l'ha tingut abandonada durant quinze anys, i ara, sense saber que fer-ne ha preferit que continui el procés de deteriorament d'aquesta masia declarada patrimoni històric i arquitectònic. El nostre rebuig va també dirigit a la jutgessa, que ha decidit avantposar el dret de propietat al seu ús social, en aquest cas centre d'activitats socials, polítiques i lúdiques obertes a tothom, i al propi dret a la vivenda. Per la classe política cerdanyolenca reservem la nostra estupefacció pel desinterés mostrat en un cas com el d'aquesta casa, emblemàtica i volguda pel poble. Ara mateix, la casa torna a ser en mans de la propietat, que d'una manera deliberada ha començat a desfer les millores que s'havien fet a la casa durant els 7 mesos de treball i il·lusions col·lectives. Des d'aquí, el mínim que podem fer és una crida a tota la gent de Cerdanyola a que reivindiquin el que és seu.

La okupació serà legítima mentre perdurin els abusos actuals davant un dret tant bàsic com és el de tenir un lloc digne on viure o un indret on desenvolupar activitats d'una manera lliure i autònoma. La usurpació la comet qui té diners i no fa res de la casa, no qui la okupa, la obre i li dóna vida i un ús social. Les il·lusions no es desallotgen!


Col.lectiu de Can Canaletes

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Han desallotjat Can Canaletes
12 feb 2008
compas mucho animo, las casas se desalojan , los proyectos no aunque les pese a los malos, y menos con lo que nos gusta ser su piedrita en el zapato
can canaletes vive¡
desde mexico les mando un abrazo de tierra y lluvia
Re: Han desallotjat Can Canaletes
13 feb 2008
Mucho ánimo y a seguir luchando; son éstos los proyectos que hay que tirar para adelante cueste lo que cueste. Collserola no se toca. Salud y suerte.
Re: Han desallotjat Can Canaletes
13 feb 2008
Can Canaletas era unica.

Un desalojo
Otra RE-ocupacion!
Sindicat Terrassa