Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
No a l'estat d'excepció.-Ja n'hi ha prou.
12 feb 2008
flyer.jpg
Aquests darrers dies ens hem trobat de nou amb la democràcia. Feia temps que no la sentien actuar així de bé. Com l'hauria agradat a Franco. Com sembla que li agrada a tants i tants partits polítics que s'anomenen democràtics i que amb el seu silenci atorguen.

El que està succeint al País Basc en aquests dies és un clar exemple, casi diríem un patró de fins a on pot arribar una democràcia com la espanyola. En només tres dies hem vist il·legalitzar dos partits polítics, prohibir i reprimir varies manifestacions i detenir a 14 responsables de moviments socials i polítics de l'esquerra abertzale. Això en només tres dies. Abans, ja havien vist detencions massives i no tan massives, casos flagrants de tortures, tot tipus de repressió i persecució... Però sembla que això no és âfins a on pot arribar l'estatâ?. Sembla, més aviat, que el que estem veient es âcom aniran les coses d'aquí en davantâ?. Ningú, ni tan sols ells, saben on s'aturarà aquesta âràtziaâ? interminable.

Perquè si això és el que està passant a l'estat Espanyol, a l'estat francès la dinàmica que Sarkozy està posant en marxa ja fa temps és bastant semblant. Qualsevol expressió de dissidència ha de ser xafada, per tant que l'estat i el seu control estiguin per sobra de tot.

Però, algú pensa que això pot donar els resultats que ells volen? Al'estat Espanyol, ja ens hem âmenjatâ? una dictadura, una transició que encara no hem vist i una altra dictadura amb dret a vot. Amb dret a vot, fins a que ja no el hi havia per a algunes persones. I això encara no ha aconseguit callar al poble basc. Ni a la resta dels pobles que hi ha al'estat espanyol. Ja saben tan bé com nosaltres que no ens podran aturar.

I davant tot això, la reacció no s'està fent esperar. Aquí i allà s'organitzen protestes i actes per denunciar la repressió i les il·legalitzacions, per assenyalar els responsables d'aquest nou cop de repressió de la democràcia post-franquista i per donar suport a una lluita que no s'atura a les portes de cap jutjat. Perquè avui sabem com sempre que la solidaritat és la nostra millor arma, des de Barcelona cridem alt i clar:

No a l'estat d'excepció.
Ja n'hi ha prou.
Pels drets del poble basc i de la resta dels pobles del mon,
sortim alscarrers!

Del 18 al 24 de febrer Setmana de solidaritat internacional amb el poble basc. Atents/es a les convocatòries.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: No a l'estat d'excepció.-Ja n'hi ha prou.
12 feb 2008
No podran empresonar tots els independentistes. La cosa esta fora de control. Paciència i quan es pugui, TORNEM-HI.
Endavant amb la lluita, cal derrocar Espanya
Sindicato Sindicat