Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: dones
16 de febrer concentració a Terrassa. Avortament lliure i gratuït
12 feb 2008
Davant la creixent criminalització i persecució a què s'està sotmetent a les dones que hem avortat, des dels col.lectius feministes de Terrassa DONES DEL SAC, CASAL DE LA DONA I BITERNA us convoquem a la concentració+roda de premsa+expo+recollida d'autoinculpacions que tindrà lloc el proper Dissabte, 16 de Febrer a les 19h a la Plaça Vella.

A continuació us adjuntem el comunicat i el model d'autoinculpacions per dones i per homes. Estaria bé anar recollint autoinculpacions i fer-nos-les arribar el dissabte.
Autoinculpacions_dones.doc
Autoinculpacions_dones.doc (25 KiB)
Autoinculpacions_homes.doc
Autoinculpacions_homes.doc (28 KiB)
comunicat_abort.doc
comunicat_abort.doc (28,5 KiB)
PEL DRET A LâAVORTAMENT LLIURE I GRATUÃ?T
LES DONES PARIM, LES DONES DECIDIM
NOSALTRES TAMBÃ HEM AVORTAT
PROU PERSECUCIÃ CONTRA LES DONES

Després de més de 30 anys dâaccions, reflexions i mobilitzacions pel dret a lâavortament encara avui dia algunes de nosaltres hem hagut de suportar que la Guàrdia Civil entri a casa nostra dient que, pel fet dâhaver avortat, hem dâanar a declarar davant del jutge sense respectar la nostra privacitat ni el dret a decidir sobre el nostre propi cos i la nostra maternitat.
En els darrers dies hem vist com la dreta i lâEsglésia més reaccionària han engegat un campanya antiavortista al més vell estil ultraconservador basant-se, com han fet sempre, en una lògica patriarcal que pretén continuar tutelant les decisions de les dones. No es tracta, doncs, de la defensa dâun suposat dret a la vida per la seva part, recordem que són els mateixos sectors que no sâimmutaren (quan no les avalaren) davant les sentències de mort del règim franquista. Tampoc es tracta de la defensa dels drets dels nens i les nenes, no oblidem que cap representant dâaquest sector va indignar-se amb les recents declaracions del bisbe de Tenerife que justificava els abusos a menors. El que pretenen és mantenir un estat de les coses (altament rentable per a ells) que, entre dâaltres, impedeixi a les dones ser subjectes de les seves pròpies vides.
En el marc dâaquesta campanya ultraconservadora sâha arribat a intimidar i agredir a treballadores de clíniques acreditades per a fer els avortaments, i les denúncies interposades contra aquestes clíniques han acabat amb detencions de professionals i desenes de dones anant a declarar als jutjats. Amb lâagreujant que les institucions estatals i catalanes no han fet el necessari davant la seva responsabilitat de protegir els drets de les dones.
Jo també he avortat era i és un dels lemes escollits per solidaritzar-nos amb les dones que ho han fet i demostrar tot el nostre suport per canviar aquesta legislació i perquè la societat ens reconegui com a subjectes de dret en relació a les decisions que prenem sobre el nostre cos i sobre la nostra vida.
Jo també he avortat és un lema per fer justícia.
Anticonceptius per a no avortar i dret a lâavortament per a no morir.
Per això, continuem exigint:
⢠    Que lâavortament surti immediatament del Codi Penal
⢠    Que es canviï la llei per una que reconegui el dret de les dones a decidir sobre el propi cos i la pròpia vida.
⢠    Que lâavortament sigui una prestació sanitària normalitzada dins la sanitat pública, garantint que es pugui practicar i regulant lâobjecció de consciència a cada centre públic. Recordem que a Catalunya, a diferència dâaltres comunitats autònomes, només es financen (i parcialment) un 20% dels avortaments amb diner públic, a banda del 3% que es fan directament a la pública.
⢠    Com a acció palâ¢liativa, demanem que els governs estatal i català, mentre no es modifiqui la llei, garanteixin que les dones puguin exercir els seus drets i que les professionals puguin exercir la seva professió, sense intimidacions ni difamacions que obstaculitzin i criminalitzin la lliure pràctica dâaquest dret.
⢠    Que es garanteixin els drets sexuals i reproductius de les dones, entre els que trobem:
-     Que hi hagi informació sexual i afectiva a tots els nivells dâensenyament per a noies i nois.
-     Que diferents mètodes anticonceptius siguin gratuïts i de fàcil accés.
Recordem que el dret a decidir i a la salut sexual i reproductiva està reconegut i ratificat per l'Estat espanyol des de la Conferència Internacional de Població i Desenvolupament de les Nacions Unides del Caire (1994) i de la IV Conferència Mundial de la Dona de Beijing (1995).

Per tot això els grups feministes de Terrassa fan la següent convocatòria:

16 de febrer a les 19h a la Plaça Vella: CONCENTRACIà PEL DRET A LâAVORTAMENT
7 de març a les 11h als jutjats de Terrassa: ENTREGA DâAUTOINCULPACIONS

Convoquen:

DONES DEL SAC
CASAL DE LA DONA
BITERNA

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa