Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
14 de febrer, l'ensenyament públic no es ven
11 feb 2008
ensenyament.jpg
El 14 de febrer, sâha convocat una vaga general a lâeducació a Catalunya per tal que no tiri endavant la Llei dâEducació Catalana (LEC). La convocatòria inclou tots els sindicats de docents i tots els dâalumnes. I per això mateix, fa setmanes que el conseller dâEducació Maragall va de bòlid per aturar-la.
    Ãs aquesta una llei que continua la línia de privatitzacions i desmuntatge de lâestat del benestar que tan bé ha fet el tripartit postCiU. No sâhi utilitza la paraula âprivatitzacióâ? perquè entre totes i tots hem aconseguit que passi a tenir un sentit negatiu però sí que les relacions entre escola i empresa hi creixen, amb direccions allunyades de la docència i molt més poder de decisió que lâactual i desregularitzacions de les condicions de part del professorat a través de fundacions externes (tipus Pere Tarrés, per exemple).
    El camí que marca la llei és ben clar i no va cap a Finlàndia (model mediàtic dâexecel·lència) sinó cap a la Gran Bretanya, on pot haver-hi, per exemple, instituts amb mòduls educatius de nutrició particitats per empreses com McDonalds, les quals a banda de dotar econòmicament els centres i participar en la seva gestió es renten la cara i es doten de mà dâobra barata directament des de lâescola.
    Per una llei que asseguri un mínim del 5,4% del PIB dedicat a educació (que és la mitjana dels països de lâOCDE), allunyat del 2,1% actual a Catalunya; contra lâexternalització de serveis (des dâaules dâacollida i obertes fins a les mateixes direccions); per un ensenyament públic i de qualitat no sotmès a les normes del mercat; per una educació que no passi per la productivitat, que redueixi el màxim permès dâalumnes per classe a 25 i millori la dotació dels centres a tots els nivells; per la desaparició dels concerts amb les escoles privades i que aquestes es vagin incorporant paulatinament a la xarxa pública...
    ...El 14, cal sortir al carrer per no fer cap a la Gran Bretanya i encarar el camí finlandès... i anar molt més enllà.

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa