Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Carta als pares i mares comunicant-los la vaga de l'ensenyament del 14 de febrer
11 feb 2008
Carta adreçada a tots els pares i totes les mares explicant-los les raons per les quals els professores i les professores hem decidit anar a la vaga el dijous 14 de febrer
CARTA ALS PARES I MARES

Benvolguts, benvolgudes,

El dijous 14 de febrer el nostre centre participarà activament en la vaga de professorat convocada unitàriament per tots els sindicats representatius de l’ensenyament públic i, per tant, no hi haurà classe aquest dia.

El motiu de la vaga és exigir la retirada de les bases de la futura Llei d’Educació de Catalunya, que va presentar el conseller, Sr. Ernerst Maragall. Entenem que en aquestes bases no s’hi proposa cap de les millores que necessiten els centres públics (augment de pressupostos, disminució d’alumnes per aula, més professorat per atendre l’alumnat amb més dificultats, etc.), sinó que el que pretenen és una progressiva privatització de l’educació pública, tal com ja s’està fent amb la sanitat, les llars d’infants i altres serveis públics.

Les bases de la Llei obren la possibilitat que els centres públics puguin ser gestionats per empreses privades, proposen augmentar l’oferta dels centres privats concertats i aposten per aplicar un model de gestió jeràrquica i autoritària als centres públics, que entra en contradicció amb el model democràtic i participatiu que sempre hem defensat. A més, proposen també un tipus d’autonomia que acabarà per estructurar el sistema públic en centres de diferents categories que competiran entre si.

Nosaltres creiem que l’educació pública és una de les bases més importants d’una societat democràtica i que és imprescindible per assegurar la bona qualitat de l’ensenyament i per garantir la igualtat d’oportunitats per a tothom.. Privatitzar-la implica el desmantellament del sistema que garanteix el dret d’accés a l’educació per a tothom igual, ja que la deixa en mans d’una iniciativa privada que busca bàsicament el benefici econòmic. A més, al mateix temps, desregularitza les condicions de treball dels i les docents i acaba amb l’estabilitat laboral dels/les mestres i professors/es.

És una vaga que no pretén aconseguir cap mena de privilegi per als treballadors i treballadores de l’ensenyament, sinó que només vol aturar la privatització d’un servei públic tan important com l’educació, alhora que intenta aturar la precarització en les condicions de treball que acompanya tota privatització.

Us demanem, doncs, que entengueu i compartiu amb nosaltres el rebuig a les bases d’aquesta Llei, ja que afecta tothom: professorat, pares i mares, i societat en general. I us convidem a participar activament en aquesta campanya a favor d’una l’escola pública, laica, gratuïta, coeducativa, democràtica i de qualitat per a tothom, i per la redacció d’una nova llei que posi els recursos necessaris per tal de millorar-la i no pas de desmantellar-la.

PROFESSORS I PROFESSORES EN VAGA

MANIFESTACIÓ UNITÀRIA A BARCELONA: El dijous 14 de febrer a les 12 hores a la Plaça Universitat

Recorregut: Plaça Universitat – Carrer Pelai – Plaça Catalunya – Carrer Fontanella – Plaça Urquinaona – Via Laietana – Carrer Jaume I – Plaça de Sant Jaume

Porteu la vostra pancarta, lemes, acompanyament per engrescar la mani (timbals, xiulets, etc)...

Fem-nos visibles! Omplim la Via Laietana! US HI ESPEREM !!!

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa