Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
[Valls] Anarquisme i alliberament nacional
11 feb 2008
Presentació del llibre "Anarquisme i alliberament nacional" aquest dissabte a les 7 de la tarda a la Turba.
cartellApetit.JPG
LâAJV presenta el llibre âAnarquisme i alliberament nacionalâ?

LâAssemblea de Joves de Valls (AJV-CAJEI) ha organitzat per aquest dissabte 16 a les 7 de la tarda lâacte de presentació del llibre âAnarquisme i alliberament nacionalâ? al Casal Popular la Turba. Membres del colâ¢lectiu barceloní Negres Tempestes, responsables de la reedició del llibre, seran els encarregats de fer una petita introducció a aquest assaig que vol trencar tòpics i evidenciar la compatibilitat entre les idees llibertàries i els anhels de llibertat dels diferents pobles. Des de lâAssemblea de Joves de Valls valoren com a molt interessant aquesta xerrada i el debat que es pot produir. Dâaltra banda, des de lâAJV es mostren també molt satisfets per lâèxit de la xerrada sobre la història de lâindependentisme combatiu de dissabte passat, on una trentena de persones van omplir la sala que acollia les paraules del militant històric Carles Sastre.
Mira també:
http://www.ajvalls.blogspot.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Valls] Anarquisme i alliberament nacional
11 feb 2008
Compte que vindrà la policia del pensament de la CNT a repartir etiquetes d'anarquistes i no anarquistes...
Vindran beguts, drogats? Tant de bó!
Re: [Valls] Anarquisme i alliberament nacional
11 feb 2008
...negres tempestes apoiats pels cajeis, era d'esperar...
Re: [Valls] Anarquisme i alliberament nacional
11 feb 2008
mmmmmmmmmm............

xk sempre aneu junts de la mà??
us diferencieu en algo...

quan us paga la burgesia catalana per intentar fer-nos nacionalistes?
perquè no sortiu de l'armari ja, i deixeu aquesta conya.

per quan fareu algun acte amb una mínima crítica al socialisme?

I sempre s'ens crítica dient-nos que som dogmàtics, però que no veieu el que esteu dient??

Prefereixo pensar que esteu pagats per la burgesia i lo que voleu es fer, de l'unic penament anti-nacionalista i patriotic, altre merda de idea, on aquesta maravilla de societat del benestar x fer una nova idea ja que estem en temps moderns.
Re: [Valls] Anarquisme i alliberament nacional
11 feb 2008
a alacant van venir a fer la presentació a l'ateneu llibertari (t'asegure que no som de la cajei) i la xarrada va estar molt be, inclosa la crítica a les organitzacions de la EI.

escolteu abans de criticar!!

salut
Re: [Valls] Anarquisme i alliberament nacional
11 feb 2008
pos sera allí, xk aki semblen germanets
Re: [Valls] Anarquisme i alliberament nacional
11 feb 2008
aqui molts anarquistes (per sort cada cop menys) viuen en el seu propi melic.

PS: a més, és un fet històric comprobable que anarquistes han contribuit a aixecar la cajei convertint-la en el que avui és.
Re: [Valls] Anarquisme i alliberament nacional
11 feb 2008
con anarquistas como estos quien necesita estados. si presentar un libro en un lugar ya es pasarse al enemigo... bah. quedaos en vuestras torres de marfil. en vuestros sindicatos de dos o tres viejos, con vuestros sellos, plenos, plenarias y demás ... el anarquismo necesita difusión más allá de nuestros locales de siempre.
Re: [Valls] Anarquisme i alliberament nacional
12 feb 2008
Pos a Alcoi tb van anar a fer una xarrada al CSO Cals Flares i el debat també va estar molt interessant. I Cals Flares tampoc és que siga molt de l'EI, això sí, un cert interés per la recuperació de les cultures minoritzades com el català, des d'una perspectiva llibertària, sí que exsteix.

Potser el problema el teniu a metròpolis com Bcn. No sé no sé... això del xafardejar per internet, és una mica cutre. Igual de cutre que estar incapacitat per poder identificar-se amb lluites contra la homogeneïtzació cultural i la recuperació de llengües minoritzades com la nostra.

Moltes misèries interioritzades a les capitals, que apareixen amb uns rols massa clars. Ai... no sols el patriarcat és qüestió de rols.

Hi ha unes 5000 llengües al món, entre aquest segle i el que ve, s'espera que desapareguen el 90% d'aquestes, entre les que hi ha, per suposat, el català, valencià o com se li vullga dir. Açò no m'ho invente jo i ho podeu corroborar a qualsevol llibre sobre ecologia lingüística.
Si açò no és una raó de pes per recolzar les llengües minoritzades, "apaga y vamonos". L'estat, en el nostre cas l'espanyol, ha fet interioritzar rols lingüístics que a l'anarquisme, o a certa part de l'anarquisme d'ací són massa evidents. No cal ser un lumbreras per vore-ho. Per mal que em sàpiga el model d'estat que s'ha anat configurant ací ha marcat el discurs de l'anarquisme també d'ací. Si no hi haguera hagut cap llengua "comuna" per a les diferents terres de la península, d'un altre anarquisme estaríem parlant.
Però no, la qüestió és que l'estat espanyol s'ha creat d'una determinada manera que, per tant, ens ha condicionat també, d'una determinada manera, i si no som capaços d'adonar-nos-en d'això, malament anem.

Al final, es tracta simplement, de localitzar eixos rols i vore com fem per canviar-los. Però clar,si ni tan sols, som capaces de localitzar eixos rols...

Bé... ja m'he desviat del tema, en definitiva que estar per les llengües minoritzades, o siga per la gran majoria de llengües no és estar pels estats, crec que no és molt difícil d'entendre, és estar contra l'homogenització cultural, és practicar l'ecologia lingüística i és parlar les llengües minoritzades del tros de terra on et trobes tu i on històricament s'han parlat.
La resta és fer el "parlachin", el dir que es fa però el realment no fer res. Les llengües moren perquè es deixen de parlar, ara bé no es deixen de parlar perquè sí, en la majoria dels casos.
Re: [Valls] Anarquisme i alliberament nacional
12 feb 2008
Ultimament els anarcoespanyols sentir el nom de Negres Tempestes ja els hi agafa cagarrines per tot el cos. Poc a poc estan destrossant el seu discurs dominant i trencant certs dogmes que no tenen res a veure amb el pensament llibertari.

També, quan senten el nom de CAJEI els hi agafa la por al cos, perquè la feina que estan fent a Barcelona deixa en evidència més d'un.

Ara bé, sentir els dos noms de cop, això ja és massa...

Doncs res, vosaltres a fer comunicats contra els uns i rajar a indymedia contra els altres, però que sapigueu que tant l'independentisme llibertari creix i que els vostres dogmes s'ensorren, com les vostres capelletes.
Descobirm als Ateneus Llibertaris de Maulets i la CAJEI
12 feb 2008
Data
 HoraPoblació
Lloc
Observacions
6/10/07
 18:30Granollers
Restaurant-Llibreria "Anònims" (C/ Miquel Ricomà, 57) Amb la presència de Ricard de Vargas-Golarons
19/10/07
 20:30València
Ateneu Popular del Carme (C/ Pere Bonfill 12)
--
19/10/07

 20:30

Sabadell
Ateneu Llibertari de Sabadell (Passatge Edgar Ricceti 18)
--27/10/07
 20:00Solsona
Casal Popular La Fura (Pl. Sant Pere 7)

Presentació suspensa – Estem concretant nova data.

17/11/07

18:00

Castellserà (Urgell)

Sala PaneraOrganitza: A les Trinxeres!  23/11/07 20:00Girona
Casal Independentista El Forn  (C/ del Carme 207)Organitza Maulets-Girona.25/11/07
18:00
Berga
Ateneu Columna Terra i Llibertat
Amb la presència de Jordi Martí i Font
29/11/07 19:30
Tarragona
Casal Popular de Tarragona "Sageta de Foc "
Amb la presència de Jordi Martí i Font 
6/12/07 20:00
Alacant
Ateneu Llibertari l'Escletxa (C/ San Carlos, 120)
A les 22:00 hores, sopar vegà.
7/12/07 ???
Canals (La Costera)
???
Hora i lloc per confirmar
8/07/0719:00
Cals Flares
Alcoi (c/ Forn del Vidre, 10 - Barri del Partidor)Sopar en acabar la presentació-debat
14/12/07
19:00
Vila de Gràcia
La Quimera (C/ Verdi 28)
Organitza: Distri Logofobia  19/12/0719:30
Poble Sec
Biblioteca Francsec Foix (C/ Bla, 34) Organitza: Maulets-Poble Sec


Espero que tots els ateneus llibertaris i col·lectius diversos que han organitzat presentacions es plantegin la seva participació a Maulets i/o Cajei...
Re: [Valls] Anarquisme i alliberament nacional
12 feb 2008
Molts d'aquests llocs no son ni de la CAJEI ni de Maulets ni tenen res a veure, fomentar el debat i aproximacions ideológiques es enriqueidor. Si algú es un sectari, i un dogmatic ho sento per ell. Crec que em considero anarquista i de plé. I crec també que no estic d'acord amb alguns conceptes de Negres Tempestes, però també es cert que amb d'altres elements si que n'estic d'acord. No crec amb el concepte de nació, però crec que a qualsevol cultural de món que siga minoritaria l'anarquisme té a veure. I perquè? . Molts de nosaltes pensem que somos la ostia i que l'anarquiste es la recepta Universal i única per a salvar el món. Un parles com si fós un profeta. Em sap greu que negres tempestes vagin als locals de la CAJEI però no per aixó son menys anarquistes. Cadascú té la seva estrategia. Encara que pareix que la única que val es la teva pq has de ser el mes llest del mon mundial ¿no "un"?. Si vols fer una secta crec que a l'anarquisme no tens el teu lloc. Per altra banda es patetic les contestacions per part dels independentistes que de la mateixa manera pareix ser que tinguin una raó absoluta. La CAJEI I els Maulets son organitzacions que tothom sap qui son i que es el que fan. Crec que el concepte anarcoespanyol té darrere seva un sentiment d'inferioritat i d'identificació política. Qui fa servir aquest concepte crec que es un inepte, incredul i ignorant.
Re: [Valls] Anarquisme i alliberament nacional
12 feb 2008
Començo a pensar que Indymedia disposa d'un sofisticat programa que emula trols per despotricar de Negres Tempestes.
Sindicat Terrassa