Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Agost»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
  01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: especulació i okupació
Dia d´acció per les okupes i els espais autònoms
10 feb 2008
Aix²© és una crida per organitzar manifestacions, accions directes, actes informatius,[street] [parties]>, ocupacions o un altre tipus d´iniciatives durant els dies 11 i 12 d´Abril del 2008 en defensa dels espais alliberats i la cultura popular i anticapitalista.

Durant aquests dos dies volem contribuir a la visibilizació³ dels espais autònoms i okupats com un moviment a escala europea i global. Volem crear i desenvolupar lla§os, connexions i solidaritat entre els espais autònoms i okupats. Volem continuar relacionant els nostres espais amb nova gent i noves lluites, i contribuir així mateix a la creació d´espais autònoms en llocs en els que no hi hagi potser una tradició en aquest sentit. Volem construir, pas a pas, la nostra capacitat per fer front a la repressió que sofrim.

Fem una crida per organitzar accions descentralitzades i autònomes, depenent del que la gent prioritzi en el seu context local. En els següents parÃgrafs trobareu una contextualització en el contingut polític que ens agradaria donar-li a aquestes jornades.

Som per tot arreu...


Des de fa segles, els pobles han usat l´okupació per reprendre el control de les seves pròpies vides. Ã?s una eina, una tà ctica, una prà ctica, i una manera de viure les lluites. Des de fa dècades, moviments okupes al llarg d´Europa i m©s enllà han lluitat contra el desenvolupament capitalista, contribuint a les lluites locals contra la destrucció; aportant alternatives a l´à nim de lucre i la cultura del consum; autogestionant centres socials i actes participatius a els [marges] de l´economia dominant. Mostrant així les possibilitats d´organitzar-se sense jerarquies; creant xarxes internacionals d´intercanvi i de solidaritat. Aquestes xarxes han canviat moltes vides, trencant amb el control social i creant espais alliberats on la gent pugui viure fora de les normes.

Entre moltes altres coses, aquests espais són llocs per a assemblees, [encontres|trobades] i projectes; per a la creació i distribució de cultura subversiva; per a l´intercanvi de b©ns, recursos i coneixements no basat en el sistema monetari; per a l´experimentació de noves maneres de vida; per a debats col·lectius, per al reciclatge i la construcció, per a l´agricultura, per a la producció de mitjans de comunicació independents.

No importa si parlem d´ocupacions urbanes o de terrenys comprats, d´espais rurals reapropiats o negociats, de fÃbriques restaurades o edificis de construcció pròpia, aquests llocs so³n refugis per a rebels i malfactors, pobres i gent sense llar, activistes polí­tics radicals, immigrants il·legals... Els centres socials so³n per a nosaltr*s crucials com part d´un moviment per al canvi social.

De cap a cap d´Europa, els governs estan promovent plans repressius. Estan atacant espais autònoms establerts de llarg recorregut com [Ungdomshuset] a Copenague, [Koepi] i [Rigaer] StraSe a Berlin, [EKH] a Viena i [Les Tanneries]> a [Dijon]; centres socials [okupats] a Londres i Amsterdam, [Ifanet] a Tessalònica... A l´estat francés, les okupes s´han convertit en objectiu prioritari dels cossos policials despr©s del moviment contra el CPE i les revoltes que van seguir les Uºltimes eleccions. A l´estat alemany, diverses cases okupades i espais autogestionats van ser registrades just abans de la cimera del G-8. A Barcelona i Génova, dos vells "bastions" de l´oKupació, les autoritats han decidit intentar acabar amb el moviment. Malgrat que és possible encara ocupar edificis buits en alguns països, en d´altres s´ha convertit ja en un crim. Al camp, l´accés a les terres s´està convertint en una mica cada vegada més dif´i­cil, i les comunitats s´enfronten a greus problemes a causa de les legislacions sobre higiene i seguretat i a la gentrificació³ per part de la burgesia i el turisme. De cap a cap d´Europa les cultures independents estan sent amena§ades.

Fa alguns mesos vam poder veure les batalles als carrers de Copenague i a les accions per tota Europa en una explosio³ d´enuig en resposta al desallotjament del centre social [Ungdomshuset]> Des de llavors, i grà cies també a altres histo²ries de resistència que s´han desenvolupat als uºltims mesos, podem dir que estem aconseguint renovar el sentit de la solidaritat internacional.

Ens motiven les mateixes passions, sentim la mateixa determinacio³, ens enfrontem amb l´enemic comú º de la repressió, i ens unim, a través de les fronteres pel nostre anhel de construir un mo³n d´igualtat i autodeterminació. Com illes ingobernables i dissidents d´incontrolable llibertat volem continuar movent-nos mitjan§ant la solidaritat i estrènyer els nostres llaços a nivell internacional, sense importar-nos quants quilòmetres ens separin.

Qüestions més enllà de les accions

Ens agradaria també que aquests dies generessin i inspiressin debats, manifestessin diverses possibilitats i estratègies, fossin una ocasio³ per compartir coneixements. Aquests so³n alguns dels temes que ens agradaria posar sobre la taula:

Que¨ entenem per espais auto²noms i que esperem d´ells? Quin és el paper que juguen en suport al canvi social? On se situen en l´escala entre "alternatius" i "confrontativs"?
Intercanvi d´informació sobre activitats que es realitzen en centres socials així­ com formes que aquestes funcionin b©. Qüestionar la producció de béns i serveis. Propiciar l´intercanvi de coneixements, especialment entre el medi rural i l´urbà .
Compartir experiències, animar-nos les uns als altres; veure com enfronten l*s altres la col·lectivitat, les seves activitats, sistemes econo²mics alternatius...
Compartir diferents maneres de fer-se amb un espai: Ocupacions il·legals, construcció Fes-HO Tu Mateix ([DIY]), "[wagenburgs]" (parades de caravanes), compra col·lectiva, contractes gratuïts...
Compartir recursos pràctics i solidaritat entre:
Diferents usuari*s (en l´actualitat o potencials) d´espais autònoms: Cooperatives, [sensepapers], activistes, [travellers], migrants, [urbanites], petites granges i productors agrònoms...
Diferents maneres d´utilitzar els espais: activitats socials, punt de trobada per a col·lectius, habitatge...
Facilitar la creacio³ de possibles estratè gies comunes per fer front a repressió ³, desallotjaments...
Qui sóc? Com podem col·laborar en aquest projecte i fer-ho possible?
De moment som un grup de gent involucrada en diversos espais autònoms que hem decidit comen§ar a donar-li voltes per organitzar aquesta crida. En els pròxims mesos ens reunirem amb diversos col·lectius per veure que els sembla aquesta proposta de crida per a accions a nivell europeu, i de quina manera es volen involucrar. L&;exit d;aquestes jornades depen de la nostra capacitat per crear un grup de treball m©s extens a nivell internacional. Aixo ² significa que la gent que estigui interessada pot comen§ar a debatre aquesta proposta en els diferents espais que consideri oportuns, produir i distribuir propaganda, i compartir informació sobre el que s'és <U[desenvolupant] per a aquells dies en els seus entorns. També ens agradaria organitzar una assemblea per organitzar tot aixó en els pròxims mesos. Contacta si està s interesat-da*.Per contactar i col·laborar
Si us plau contacta;ns a trav©s d;aquest [correu]>: april2008 ARROBA squat.net

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more