Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Dia d´acció per les okupes i els espais autònoms
10 feb 2008
Aix²© és una crida per organitzar manifestacions, accions directes, actes informatius,[street] [parties]>, ocupacions o un altre tipus d´iniciatives durant els dies 11 i 12 d´Abril del 2008 en defensa dels espais alliberats i la cultura popular i anticapitalista.

Durant aquests dos dies volem contribuir a la visibilizació³ dels espais autònoms i okupats com un moviment a escala europea i global. Volem crear i desenvolupar lla§os, connexions i solidaritat entre els espais autònoms i okupats. Volem continuar relacionant els nostres espais amb nova gent i noves lluites, i contribuir així mateix a la creació d´espais autònoms en llocs en els que no hi hagi potser una tradició en aquest sentit. Volem construir, pas a pas, la nostra capacitat per fer front a la repressió que sofrim.

Fem una crida per organitzar accions descentralitzades i autònomes, depenent del que la gent prioritzi en el seu context local. En els següents parÃgrafs trobareu una contextualització en el contingut polític que ens agradaria donar-li a aquestes jornades.





















Som per tot arreu...


Des de fa segles, els pobles han usat l´okupació per reprendre el control de les seves pròpies vides. Ã?s una eina, una tà ctica, una prà ctica, i una manera de viure les lluites. Des de fa dècades, moviments okupes al llarg d´Europa i m©s enllà han lluitat contra el desenvolupament capitalista, contribuint a les lluites locals contra la destrucció; aportant alternatives a l´à nim de lucre i la cultura del consum; autogestionant centres socials i actes participatius a els [marges] de l´economia dominant. Mostrant així les possibilitats d´organitzar-se sense jerarquies; creant xarxes internacionals d´intercanvi i de solidaritat. Aquestes xarxes han canviat moltes vides, trencant amb el control social i creant espais alliberats on la gent pugui viure fora de les normes.

Entre moltes altres coses, aquests espais són llocs per a assemblees, [encontres|trobades] i projectes; per a la creació i distribució de cultura subversiva; per a l´intercanvi de b©ns, recursos i coneixements no basat en el sistema monetari; per a l´experimentació de noves maneres de vida; per a debats col·lectius, per al reciclatge i la construcció, per a l´agricultura, per a la producció de mitjans de comunicació independents.

No importa si parlem d´ocupacions urbanes o de terrenys comprats, d´espais rurals reapropiats o negociats, de fÃbriques restaurades o edificis de construcció pròpia, aquests llocs so³n refugis per a rebels i malfactors, pobres i gent sense llar, activistes polí­tics radicals, immigrants il·legals... Els centres socials so³n per a nosaltr*s crucials com part d´un moviment per al canvi social.

De cap a cap d´Europa, els governs estan promovent plans repressius. Estan atacant espais autònoms establerts de llarg recorregut com [Ungdomshuset] a Copenague, [Koepi] i [Rigaer] StraSe a Berlin, [EKH] a Viena i [Les Tanneries]> a [Dijon]; centres socials [okupats] a Londres i Amsterdam, [Ifanet] a Tessalònica... A l´estat francés, les okupes s´han convertit en objectiu prioritari dels cossos policials despr©s del moviment contra el CPE i les revoltes que van seguir les Uºltimes eleccions. A l´estat alemany, diverses cases okupades i espais autogestionats van ser registrades just abans de la cimera del G-8. A Barcelona i Génova, dos vells "bastions" de l´oKupació, les autoritats han decidit intentar acabar amb el moviment. Malgrat que és possible encara ocupar edificis buits en alguns països, en d´altres s´ha convertit ja en un crim. Al camp, l´accés a les terres s´està convertint en una mica cada vegada més dif´i­cil, i les comunitats s´enfronten a greus problemes a causa de les legislacions sobre higiene i seguretat i a la gentrificació³ per part de la burgesia i el turisme. De cap a cap d´Europa les cultures independents estan sent amena§ades.

Fa alguns mesos vam poder veure les batalles als carrers de Copenague i a les accions per tota Europa en una explosio³ d´enuig en resposta al desallotjament del centre social [Ungdomshuset]> Des de llavors, i grà cies també a altres histo²ries de resistència que s´han desenvolupat als uºltims mesos, podem dir que estem aconseguint renovar el sentit de la solidaritat internacional.

Ens motiven les mateixes passions, sentim la mateixa determinacio³, ens enfrontem amb l´enemic comú º de la repressió, i ens unim, a través de les fronteres pel nostre anhel de construir un mo³n d´igualtat i autodeterminació. Com illes ingobernables i dissidents d´incontrolable llibertat volem continuar movent-nos mitjan§ant la solidaritat i estrènyer els nostres llaços a nivell internacional, sense importar-nos quants quilòmetres ens separin.





Qüestions més enllà de les accions

Ens agradaria també que aquests dies generessin i inspiressin debats, manifestessin diverses possibilitats i estratègies, fossin una ocasio³ per compartir coneixements. Aquests so³n alguns dels temes que ens agradaria posar sobre la taula:

Que¨ entenem per espais auto²noms i que esperem d´ells? Quin és el paper que juguen en suport al canvi social? On se situen en l´escala entre "alternatius" i "confrontativs"?
Intercanvi d´informació sobre activitats que es realitzen en centres socials així­ com formes que aquestes funcionin b©. Qüestionar la producció de béns i serveis. Propiciar l´intercanvi de coneixements, especialment entre el medi rural i l´urbà .
Compartir experiències, animar-nos les uns als altres; veure com enfronten l*s altres la col·lectivitat, les seves activitats, sistemes econo²mics alternatius...
Compartir diferents maneres de fer-se amb un espai: Ocupacions il·legals, construcció Fes-HO Tu Mateix ([DIY]), "[wagenburgs]" (parades de caravanes), compra col·lectiva, contractes gratuïts...
Compartir recursos pràctics i solidaritat entre:
Diferents usuari*s (en l´actualitat o potencials) d´espais autònoms: Cooperatives, [sensepapers], activistes, [travellers], migrants, [urbanites], petites granges i productors agrònoms...
Diferents maneres d´utilitzar els espais: activitats socials, punt de trobada per a col·lectius, habitatge...
Facilitar la creacio³ de possibles estratè gies comunes per fer front a repressió ³, desallotjaments...
Qui sóc? Com podem col·laborar en aquest projecte i fer-ho possible?
De moment som un grup de gent involucrada en diversos espais autònoms que hem decidit comen§ar a donar-li voltes per organitzar aquesta crida. En els pròxims mesos ens reunirem amb diversos col·lectius per veure que els sembla aquesta proposta de crida per a accions a nivell europeu, i de quina manera es volen involucrar. L&;exit d;aquestes jornades depen de la nostra capacitat per crear un grup de treball m©s extens a nivell internacional. Aixo ² significa que la gent que estigui interessada pot comen§ar a debatre aquesta proposta en els diferents espais que consideri oportuns, produir i distribuir propaganda, i compartir informació sobre el que s'és <U[desenvolupant] per a aquells dies en els seus entorns. També ens agradaria organitzar una assemblea per organitzar tot aixó en els pròxims mesos. Contacta si està s interesat-da*.



Per contactar i col·laborar
Si us plau contacta;ns a trav©s d;aquest [correu]>: april2008 ARROBA squat.net

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat