Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : corrupció i poder : criminalització i repressió
Saura, feixista o estupid, de debó?!
09 feb 2008
La comunitat paquistanesa de Barcelona reclama la presumpció d'innocència pels detinguts del Raval
L'entitat Camí de la Pau recalca que la Gran Bretanya ha demanat perdó pels arrestats de Londres perquè eren membres destacats del partit governamental del Paquistan.
El secretari general de Camí de la Pau, Mohammad Iqbal, es demana a qui més li tocarà demanar perdó, després que avui se sapigués que el govern britànic s'ha disculpat formalment al Paquistan per haver detingut sis presumptes terroristes paquistanesos, que resulta que eren familiars i seguidors d'un ex-primer ministre molt proper a Musharraf. Iqbal ho ha dit pel fet que el Ministeri britànic d'Exteriors acusa els serveis secrets espanyols i francesos de proporcionar-li informació falsa.

Així, apunta que la detenció dels deu paquistanesos del Raval també podria ser un error. Per això, reclama que se'ls reconegui la presumpció d'innocència.

En declaracions a VilaWeb, Iqbal ha recalcat que Londres ha demanat perdó a Islamabad pel fet que els detinguts eren membres destacats del partit governamental del Paquistan, la Lliga Musulmana del Paquistan (PML).

L'operació equivocada de l'Scotland Yard

L'arrest dels sis paquistanesos a Londres va ser un autèntic despropòsit. Arran de l'avís fals dels serveis secrets espanyols i francesos, la policia britànica va desplegar un gran dispositiu per detenir sis paquistanesos a l'aeroport de Gatwick, provinents de Barcelona: una vintena de policies armats i de detectius de l'Scotland Yard els van arrestar només arribar, i els van portar a la comissaria de Sussex. Allà els van interrogar, els van fotografiar i els van registrar les empremtes dactilars. Durant l'interrogatori, la policia britànica els va demanar si donaven suport a la guerra de l'Irac i la d'Afganistan, i també qui creien que era l'autor de l'assassinat de l'ex-primera ministra Benazir Bhutto, o si donaven suport al president Musharraf i al partit governamental de la Llliga Musulmana del Paquistan o no.

Els sis paquistanesos també portaven un col·lecció de pel·lícules de Bollywood i Hollywood, i la policia britànica els va preguntar si eren guies d'entrenament per a terroristes. També els van demanar si sabien fabricar explosius.

Com que l'Scotland Yard no aconseguia cap prova que els inculpés, els van traslladar a la comissaria de Paddington, això sí, encara emmanillats. Allà va arribar l'advocat dels detinguts, que va parlar amb la policia per explicar-los que estaven cometent un error greu. Al cap de poc, l'Scotland Yard els va deixar en llibertat.

Un dels detinguts, Haaris Elahi, pensa que no és manera d'interrogar ciutadans innocents, i reconeix que han tingut sort de ser familiars i simpatitzants d'algú tan important com l'ex-primer ministre del Paquistan. 'Què pot passar a la gent que no té ningú per ajudar-lo?', es deamana Elahi.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Saura, feixista o estupid, de debó?!
09 feb 2008
Títol i noticia no tenen res a veure.
Re: Saura, feixista o estupid, de debó?!
10 feb 2008
Ah! Ara resultarà que Saura també es feixista, feu-vos mirar que necesiteu atenció, aviam si tot el que no us agrada ha de ser feixista.
Que ho sabeu que es el feixisme?
Que heu llegit mai alguna cosa sobre feixisme?
Que no teniu mes paraules al vocabulari?
Desde luego, cada vegada está veient-se mes clar les causes de la caiguda en picat de Indymedia i l´auge que estant tenint d´altres: Indymedia s´ha convertit en una pagina de insults barats, de demagogia sense cap ni peus i en un cau de quedades per a manifes i poca cosa mes. L´esperit informatiu que pretenia tindre esta sent rellevat per articles que no ho son, sinò pessimes opinions personals. Pero no pèssimes pel contingut (les raons) sino per la forma (articles de una claitat nul.la).
Salut!
Re: Saura, feixista o estupid, de debó?!
11 feb 2008
Doncs si no t'agrada escriu tu coses..., la gent pot escriure el que vulgui. Tot i així estic d'acord amb tu que a Saura no és feixista, simplement un capitalista de merda més i també coincideixo amb tu que la descalificació feixista es fa massa gratuitament massa sovint.
Sindicato Sindicat