Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
L'ACAT també replica als bisbes
07 feb 2008
Barcelona, 3 de febrer del 2008

Monsenyors:

La Comissió Permanent de la Conferència Episcopal Espanyola, ha parlat i el que ha transcendit a l’opinió pública és que no es pot dialogar amb terroristes ni es pot votar un partit que hi dialogui.

Certament el terrorisme és immoral i pervers. No obstant, el diàleg amb qui sigui, creiem nosaltres, no té mai aquestes connotacions.

L’arquebisbe de Tarragona, Dr. Torrella, en ser preguntat sobre si era ètic i necessari el diàleg amb els terroristes va respondre que sí, i va afegir que fins i tot hauríem de parlar amb el dimoni per resoldre problemes greus.
El bisbe Uriarte va participar en negociacions entre el govern espanyol i ETA.

La història dels conflictes de terrorisme ensenya que només s’acaben amb negociacions i diàleg i que tots els polítics que diuen “amb terroristes no es negocia�, i que imposen únicament mètodes policials, acaben fracassant.

Citem dos casos del que acabem de dir:

-     L’1 de novembre del 1954, va esclatar la guerra d’Algèria amb múltiples atemptats i actes de terrorisme. La repressió i les tortures de l’exèrcit francès no ho van poder parar. Va caldre un President de França, molt valent, militar, que va considerar que havia comprès el problema i va iniciar unes negociacions que van finalitzar a Evian del 18 de Març del 1962. Total: 8 anys de repressió, tortures, guerra i terribles atemptats terroristes que només el coratge de la negociació va poder parar.
-     El 17 de juny del 1954, Pierre Mendès-France, va ser investit Primer Ministre per l’Assemblea Nacional de França. Va prometre que amb un mes iniciaria i acabaria el procés de pau de la guerra d’Indoxina. Aquest procès es va fer a Ginebra amb assistència dels líders Hô Chi Minh, Chou En-lai, Molotov, Foster Dulles...
La pau es va signar el 21 de juliol del 1954.

Diàleg i negociació rimen més bé amb el caràcter d’acolliment i pacificació que tenia Jesús amb els marginats de la societat.

Creiem que un dels seus papers, Monsenyors, hauria de ser sempre fer de mitjancers a favor de la pau.

Atentament


Per la Junta.
Emili Chalaux i Ferrer, president

ACCIÓ DELS CRISTIANS PER L’ABOLICIÓ DE LA TORTURA

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat