Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Coscubiela (CCOO) perd els papers en el programa del Cuní parlant de la vaga de l'Ensenyament
07 feb 2008
Informació reveladora sobre el comportament de CCOO en moltes lluites socials, i sobre les declaracions de Coscubiela sobre la vaga en l'ensenyament
Avui m'han referit una anècdota que em sembla prou reveladora sobre el tarannà del sindicalisme de CCOO. Us la resumiré tot seguit, però recomano a aquell vulgui tenir una font més fidedigna, desprovista dels meus comentaris i connotacions subjectius que vagi a la pàgina de tv3 i intenti descarregar l'entrevista que ha fet Josep Cuní a Coscubiela, il capo de CCOO.

Es veu que Josep Cuní estava entrevistant Coscubiela sobre diversos temes d'actualitat i tot semblava funcionar com estava previst en una entrevista d'aquesta mena. En un moment determinat Cuní ha demanat Coscubiela sobre la posició de CCOO en relació a la vaga dels centres públics d'Ensenyament que es farà el 14 de febrer. I en aquest punt ja s'ha començat a embolicar la troca.

Coscubiela ha dit que ell, de fet, estava d'acord amb l'autonomia de centres que proposava Maragall i amb d'altres punts de la futura llei (O sigui, que està d'acord?!! - la mani no és contra la privatització, la jerarquització i la desregulació que amaga aquesta bella expressió de "L'autonomia dels centres"?), però Coscubiela deia que ells anaven a la vaga perquè Maragall no havia volgut negociar res sobre la llei, és a dir, perquè no tenia un tarannà negociador.

Immediatament, Coscubiela ha fet una lloa de Marta Cid, l'antiga consellera d'Educació d'ERC. Ha dit d'aquesta impresentable senyora que ella sí que tenia capacitat negociadora, i que per això havien signat amb ella moltes coses. (Efectivament, van signar l'establiment de la sisena hora, un despropòsit electoralista que no s'ha pogut portar a la pràctica per manca d'una anàlisi adequada de la realitat i d'unes bones provisions; també van signar amb ella un preacord sobre els interins que incrementa la mobilitat territorial d'aquest col·lectiu; i també van signar amb ella el Pacte Nacional d'Educació, que, de fet, preveia moltes coses que vol fer ara l'Ernest).

A Cuní no li deu haver agradat gaire aquesta lloa de Marta Cid en detriment d'Ernest Maragall, i ha posat sobre una taula una dada força objectiva: ha dit que la Marta Cid no devia tenir un tarannà tan negociador quan no va saber arribar a cap acord amb la USTEC, el sindicat majoritari en el sector, i un sindicat, a més, que inicialment podia semblar tenir més afinitats ideològiques amb ERC (atès que té molts afiliats que són d'aquest partit) que no pas CCOO. I, el fet, és, ha dit Cuní, que la USTEC no va signar cap acord amb aquesta senyora (ni la sisena hora, ni el Pacte Nacional, ni el tipus d'oposicions...) i, fins i tot, li va muntar diverses vagues.

En aquest punt, el senyor Coscubiela ha perdut els papers. Ha replicat que la USTEC era majoritària en l'ensenyament públic, però no en les escoles privades i concertades (ah! sembla que a CCOO li interessa més el món de l'ensenyament concertat que no el públic!), i que tampoc no era majoritària en els nivells universitaris (ara començo a entendre la desmobilització del professorat universitari!). A partir d'aquí hi ha hagut un gran enrenou, perquè en Cuní ha fet veure que, de tota manera, el nivell d'afiliació als sindicats i l'abstenció en les eleccions sindicals era tan gran que, potser, la posició dels sindicats en els temes laborals no era tan important. Llavors en Coscubiela ha replicat que les eleccions sindicals tenien tanta o tan poca legitimitat com les eleccions polítiques, atesa l'abstenció que hi havia també en aquestes (bravo, Coscu!!, malgrat tu mateix, has acabat dient quelcom realment cert: la manca de legitimitat de les eleccions de representants!!)

Ja dic, la cosa s'ha embolicat força i el senyor Coscu s'ha queixat que no s'havia pogut expressar amb claredat en l'entrevista, perquè en Cuní no li havia deixat parlar, i això ho ha dit davant del silenci tens d'en Cuní.

En fi, meravellós, a vegades en els mitjans de deformació de massa s'escola la sorpresa i les coses queden ben clares.

Davant de tot plegat, jo n'he tret diverses conclusions:

1) Els periodistes oficials, en el fons, estan força ben informats (les dades que ha posat en Cuní a sobre la taula així ho indiquen) i si no diuen certes informacions, és perquè les amaguen intencionadament o perquè no els deixen dir-les.

2) Els líders de CCOO són uns impresentables que fan servir uns arguments fàcilment rebatibles per qualsevol persona mínimament informada. Per això sempre eviten exposar-se en situacions públiques que no estiguin controlades per periodistes oficials que evitin que ningú no els pugui portar la contrària. En un duel dialèctic, com recordaven les retòriques antigues, tenir una bona causa que defensar ajuda molt, i els senyors de CCOO ja fa temps que no tenen la raó de la seva part i, per això, són fàcilment qüestionables per qualsevol persona que debati amb ells d'igual a igual (aquests dies, segons m'informen, els delegats de CCOO que apareixen pels centres per parlar de la vaga, estan rebent moltes crítiques per haver signat tot en els últims anys amb l'administració).

3) Els de CCOO sempre diuen que basen la seva legitimitat en el fet que són el sindicat majoritari, el sindicat que representa a més treballadors. Però, en el fons, són uns totalitaris, perquè el que consideren vàlids per a ells, no ho consideren per als altres. Com els ha recordat en Cuní, en l'ensenyament, el sindicat majoritari és la USTEC, no ells. Per això, el fet de signar tot el que van signar amb la Marta Cid, amb l'oposició de l'USTEC, ho van fer de manera poc legítima.

4) Em sembla que queda clar que CCOO ens porta a la vaga ara per trair-nos tan aviat com puguin: aviat faran alguna comedieta de negociació i ens deixaran en l'estacada, com fan en tots els sectors i en totes les empreses. Ara mateix CCOO és una xacra per a la classe treballadora. Si del dia a la nit desaparegués aquest sindicat ens faria a tots un gran favor, atès que potser així es revitalitzarien les lluites socials. CCOO és un ministeri més del poder i pel poder seria horrorós que no existís.

5) També queda clar que no és convenient que els sindicats estiguin copats per gent que pertany a partits polítics, perquè això pot aturar les lluites sindicals. És digne que la USTEC no signés res amb la Marta Cid, tot i que aquesta era d'ERC; és digne que li muntés una vaga contra el sistema d'oposicions que aquesta senyora va presentar, però moltes veus no entenen per què aquest sindicat no va anar més enllà i, tot i que no va signar l'establiment de la sisena hora -com sí que va fer vergonyosament CCOO-, no intentés convocar una vaga per anar contra la cinquena hora. Potser alguns delegats sindicals d'aquest sindicat, que poden tenir algun lligam polític -per exemple, un delegat sindical d'USTEC és també regidor de l'equip de govern d'un gran Ajuntament-, no estaven per la feina. I dic això reconeixent la dignitat d'USTEC per no haver signat res amb aquella paia, i sabent que tenen setmanalment assemblees d'afiliats on s'hi discuteixen moltes coses.

6) Trobo també a faltar el pronunciament públic de tanta gent d'IC, d'ERC, de plataformes catalanes i socials, d'intel·lectuals, etc, que diuen que són d'esquerres. Doncs bé, ara és el vostre moment de demostrar que sou d'esquerres, i de que tot no quedi en un simple bla bla bla i en un maquillatge publicitari. Ara és el vostre moment de denunciar la política dels vostres partits, que volen fer una reforma educativa que acaba amb l'ensenyament públic tal i com l'hem entès, i ens en dona un altre de jeràrquic, discriminatori. O què passa: com d'això no té la culpa Madrid -on, per cert, vosaltres també sou decisius- ni el PP, no podem protestar?? Ara és el moment de defensar l'ensenyament públic.

No sé si serà possible, però com que Indymedia és ara mateix un dels pocs espais horitzontals on hom pot respirar això que s'anomena llibertat d'espressió, crec que seria interessant fer una recopilació de tot el que s'està publicant aquí a l'entorn de la mani i fer un d'aquests apartats que editeu a la columna central. Crec que és una causa que s'ho val. Com s'ho val lluitar també contra la precarietat de la sanitat pública o d'altres sectors com són els transports públics.

Ens veiem dijous en la mani!!!!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Coscubiela (CCOO) perd els papers en el programa del Cuní parlant de la vaga de l'Ensenyament
08 feb 2008
Se puede ver aquí al sinverguenza este. Hace unos días decía que la CNT era el pasado de CCOO, y se comparaba con Seguí y Peiró, menudo hijo de puta, Peiró murió fusilado y el cobra 2800€, dicho por su boca.

http://www.tv3.cat/videos/247619
Re: Coscubiela (CCOO) perd els papers en el programa del Cuní parlant de la vaga de l'Ensenyament
08 feb 2008
molt bona noticia i comentaris.
ull que els de ccoo no vulguin trencar la vaga en l´ultim moment
Re: Coscubiela (CCOO) perd els papers en el programa del Cuní parlant de la vaga de l'Ensenyament
08 feb 2008
CCOO em fa por. Llegiu el que publica avui divendres 8 de febrer el diari "El Punt" sobre una conferència que va fer l'Ernest Maragall ahir en no sé quin fòrum.

Diu la notícia que Maragall va dir que CCOO està, en el fons, a favor de la nova llei, i que, de fet, ja ha enviat al Departament diverses propostes i correccions força constructives per a la nova llei.

Maragall també ha dit que els escarafalls que està fent últimament en Coscubiela és la part inevitable que ha de fer per escenificar d'aquí a poc algun tipus de pacte amb el Departament.

Repeteixo, això és el que acaba de dir l'Ernest Maragall; o, si més no, és el que ha publicat el diari "El Punt".

Realment, és que aquesta gent fan pena i por. Com ha pogut acabar aquest sindicat d'aquesta manera? Com tenen encara la barra de participar en Fòrums contra la liberalització o fer cicles o jornades sobre la precarietat i les lluites laborals?!

Espero que sigui tot un farol d'en Maragall, però, personalment, no sóc gaire optimista sobre el posicionament de CCOO. Diuen que un pessimista és un optimista amb experiència... Maleïdes experiències que ens ofereix aquest sindicat cada dia...
El conseller d'Educació qüestiona que CCOO estigui en contra de la reforma
08 feb 2008
Aquí teniu el link per llegir la notícia completa sobre la declaració d'en Maragall Privatitzacions:


http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2730802
Mira també:
http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=2730802
Re: Coscubiela (CCOO) perd els papers en el programa del Cuní parlant de la vaga de l'Ensenyament
08 feb 2008
El coscu està molt digne en aquesta entrevista. No és cert que estigui d'acord amb la llei del MAragall. Al contrari, l'ataca constament pq contradiu el pacte nacional de l'educació.

El cuní li fa la mateixa pregunta 4 vegades i no el deixa respondre...
Re: Coscubiela (CCOO) perd els papers en el programa del Cuní parlant de la vaga de l'Ensenyament
09 feb 2008
El Pacte Nacional d'Educació, signat en el seu moment per la màfia politicosindical (CCOO, AJEC...), en realitat està en la línia de l'actual reforma. Esteu fent la feina bruta que la dreta cañí no gosaria de fer.

De tota manera, endevino ja per on pot anar la cosa: uns quants retocs i ja està, ja podreu dir que ara sí, que la nova llei ja està en la línia amb el Pacte Nacional d'Educació. I, apa, a posar-hi la signatura. I la jerarquització, la segregació i la desregulació tirarà endavant.

Cosa que ja us està bé. Aneu de la mà de la precarietat: com més precarietat hi ha en la feina, menys es pot mobilitzar la gent. I com menys es pot mobilitzar la gent, més us podeu presentar vosaltres (CCOO
i UGT) com l'únic interlocutor possible en les empreses i en la societat.

Vosaltres sou responsables de la precarietat i la desmobilització que vivim, per molt que us presenteu com a lluitadors socials. Una cosa és el vostre discurs en Fòrums, xerrades, etc, i una altra cosa és el que realment feu. Pura política i publicitat.
Sindicato Sindicat