Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Agost»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
  01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
[SEPC] Els conflictes lingüístics del segle XXI, Universitat de Lleida
06 feb 2008
Aquest març i abril el nucli del SEPC de la Universitat de Lleida realitzarà, amb la col·laboració del departament de Filologia Catalana i Comunicació de la Universitat de Lleida un cicle de conferències sobre el multilingüisme i la vida i mort de les llengües en el context actual. El cicle de conferències que ha estat reconegut amb dos crèdits de lliure elecció té un preu de nou euros i es realitzarà a la facultat de Lletres de la Universitat de Lleida.
cartell conferències.jpg
Les xerrades seran inaugurades per Carme Junyent, que ens farà una radiografia del multilingüisme al món i la seua evolució, la resta de jornades també seran fetes per ponents excepcionals i de renom com Albert Turull, Aitor Carrera, Chabier Tomás o Miquel Àngel Pradilla. Les jornades arribaràn al seu punt final amb una Taula rodona, on podran participar els assistents i comptarà amb la presència d’experts com Xavier Rull, Miquel Pueyo, Quim Capdevila, Francesc Ricart, un membre de la Coordinadora d’Associacions per la Llengua (CAL), un membre del Consorci per la Normalització Lingüística (CPNL) i un membre de la Plataforma per la Llengua.

El cicle de conferències tractarà de manera especial els conflictes lingüístics, posant atenció a com sobreviu una llengua minoritzada o com pot arribar a desaparèixer i el seu lloc l’ocupi una altra llengua. També es parlarà d’altres casos de convivència lingüística, on dues llengües poden conviure perfectament sense generar conflicte lingüístic i com una llengua després d’haver estat agredida es pot recuperar.

A les xerrades es posarà en qüestió tots els elements que protagonitzen aquest procés, com els estats ubicats en una zona amb més d’un idioma, els nacionalismes o independentismes i fins i tot el paper dels mitjans de comunicació.

Les jornades també inclouran una bona perspectiva de la situació lingüística de la llengua dels catalans, així com les agressions que sofreix per part dels estats espanyol i francès.

Aquests crèdits pretenen donar una visió amplia de quina és la realitat lingüística europea i mundial i com es pot fer per crear una bona convivència lingüística, donant una bona visió també de la realitat catalana i quines són les seues perspectives de futur. També d’aquesta manera es volen fer arribar a la universitat temes que, d’altra manera no hi podrien arribar.

Per un ensenyament català, lluitem des de les aules.

Lleida, 5 de febrer del 2008

SEPC- Sindicat d’Estudiats dels Paisos Catalans de la Universitat de Lleida

www.sepc.cat

per a més informació: sepc.udl ARROBA gmail.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [SEPC] Els conflictes lingüístics del segle XXI, Universitat de Lleida
06 feb 2008
perqué poseu la bandera dels lleonesistes? no sabeu que són com els blavers?

Lleó serà asturies o castella, o no serà---
Re: [SEPC] Els conflictes lingüístics del segle XXI, Universitat de Lleida
07 feb 2008
Només puc dir una cosa: AIXÒ ÉS FEINA BEN FETA.
Re: [SEPC] Els conflictes lingüístics del segle XXI, Universitat de Lleida
07 feb 2008
estic d'acord i sería injust tirar per terra la feinada que porta al darrera aquest post. però també és interessant tenir en compte les sensibilitats de la resta dels qui arreu de la peninsula, viuen en nacions les cultures de la cual no han resistit tant bé com els catalans al genocidi cultural del estat español. salut i blavers al taüt!
Re: [SEPC] Els conflictes lingüístics del segle XXI, Universitat de Lleida
08 feb 2008
Suposo que haurànposat la bandera lleonesista com a "sinònim" de la llengua asturiana per referir-se a tota aquella àrea lingüística, no crec que ho hagin fet per tal de donar suport a cap blaverisme. Al cap i a la fi tan sols és un cicle de conferències que parlarà de llengues, no de nacions.

Bé, només és una suposició, però tots sabem que al final si en un cartell es posa una bandera o una altra és mes aviat per motius estètics que politics, almenys a llocs com LLeida.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more