Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sexualitats : sense clasificar
Crònica i fotos 'La família nuclear és radioactiva'
31 gen 2008
actefam4[1].jpg
actefam[1].jpg
actefam2[1].jpg
PC120430.JPG
PC120432.JPG
PC120436.JPG
PC120441.JPG
2223485837_7689738c20[1].jpg
2224274504_60581e053a[1].jpg
El passat diumenge 27 de gener va tenir a lloc a Barcelona una jornada contra l'acte ultracatòlic de la Plataforma 'Pacte per la vida i la dignitat'.
El Col·lectiu Gai de Barcelona, Guerrilla Travolaka, JAG, Maulets, CAJEI i Endavant eren els col·lectius que sota el lema 'La família nuclear és radioactiva! Aturem l'ofensiva ultracatòlica!' convocaven a concentrar-se davant les portes del Palau de Congressos de Montjuïc on tenia lloc l'acte ultracatòlic.
Moments abans, però, diversos activistes de Maulets i el JAG van entrar a la Sala d'Actes on havia d'iniciar-se una missa i diverses conferències contra l'avortament i d'incitació a l'homofòbia i a la transfòbia per dur-hi a terme una acció.
Just en el moment que començava la missa cinc joves van pujar a lâescenari i desplegaren una pancarta en què podia llegir-se: âLes vostres llibertats són les nostres cadenesâ? en referència al títol de l'acte ultracatòlic 'Per la Vida, la Família i les Llibertats'. També es van mostrar diverses banderoles amb lemes en referència al dret a lâavortament 'Dret al propi cos' i contra lâhomofòbia i la transfòbia.
Ràpidament, diversos segurates i personal d'organització van estripar la pancarta i van expulsar els activistes.
Durant la sortida, els assistents a lâacte els van proferir insults com âassassinsâ? o âmariconsâ? mentre els empentaven i fins i tot els etzibaren algun cop.

En el comunicat de Maulets i JAG es denuncia lâofensiva ultracatòlica que en les darreres setmanes ha sacsejat lâescena política i que ha tractat dâimposar valors reaccionaris que ja creiem superades, es recorda que lâesglésia segueix essent finançada per les arques dâun estat que se suposa laic, es reivindica el dret al propi cos i que es desepenalitzi lâavortament, i que es converteixi en un dret, lliure i gratuït. Es denuncia la criminalització que han patit moltes dones en les darreres setmanes pel simple fet de decidir sobre el seu cos. I es reivindica una sexualitat lliure i sense imposicions tot denunciant lâhomofòbia i la transfòbia, que des dâespais com el 'Pacte per la vida' es promouen.

Després de l'acció, un centenar de persones es van concentrar davant la porta del Palau de Congressos rere una pancarta amb el lema 'La família nuclear és radioactiva! Aturem l'ofensiva ultracatòlica! Destruïm l'heteropatrircat!'.
La mobilització va trobar-se amb un cordó policial dels antiavalots dels Mossos d'Esquadra, fet que va ocasionar que les persones concentrades cridessin consignes que deixaven clar el caràcter homòfob i transfòbic d'aquest cos policial repressor.
Durant la concentració es van cridar lemes pel dret a l'avortament, contra l'homofòbia i la transfòbia, contra la impunitat ultracatòlica i en pro d'una societat antipatriarcal.
Durant la protesta es van repartir fulletons amb el manifest de la jornada ultracatòlica en què es rebutja un model de família basat en l'heteropatriarcat i el masclisme, es promou la idea de que hi ha vida més enllà del matrimoni, tan entre heteros com entre lesbianes o gais,
es deixa clar que és el nostre dret decidir quan i com volem parir o avortar, es constata que
'tanta hipocresia ens esgota: la protecció comença amb el condó' i es rebutja l'homo-lesbo-transfòbia social i eclesial.

Acabada la mobilització davant les portes del Palau de Congressos, els concentrats van desplaçar-se fins la plaça Universitat per tal de participar a la manifestació del Fòrum Social Català en forma de Bloc Rosa.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Crònica i fotos 'La família nuclear és radioactiva'
31 gen 2008
Podeu veure vídeo de l'acció i la concentració a :
http://www.3cat24.cat/noticia/248120/barcelonaciutat/La-familia-nuclear-
Re: Crònica i fotos 'La família nuclear és radioactiva'
02 feb 2008
I el video al youtube és a :
http://www.youtube.com/watch?v=S1N46A8qa9U
Colera camping CNT