Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
Als obrers metal·lúrgics catalans
30 gen 2008
En els últims mesos estem vivint a Catalunya una ofensiva salvatge contra la classe treballadora catalana per part de la patronal, especialment virulenta en el sector del Metall, i concentrada amb major intensitat a la Província de Barcelona. Una ofensiva que va des de la rebaixa vergonyosa de les condicions de treball (SEAT...), passant per acomiadaments parcials (Nissan...), i acabant en el tancament patronal unilateral en diverses factories (SAS, VALEO, MERCEDES-BENZ...).
Fàbrica a fàbrica, la patronal, amb el fidel suport del seu Govern (PSC, ERC, IC-V-EUiA, CIU, PPC), segueix col·leccionant vergonyosos beneficis multimil·lionaris, fent i desfent i jugant amb l'especulació urbanística amb el govern burgès de torn. I tot això a costa del nostre treball, a costa del nostre sofriment, de la nostra suor, de la nostra sang, i fins i tot a costa del nostre ingrés en les llistes del maleït INEM! i qui cony defensa els nostres interessos? Són ja milers i milers els metal·lúrgics catalans que han estat expulsats com si fossin una escoria inservible dels seus llocs de treball, que han vist llastrades i mutilades les seves condicions laborals, i aquí sembla que no passa res!, aquí sembla que la classe obrera (colpejada, humiliada i sacsejada constantment) no troba el camí per a fer front a tanta infamia, a tanta tragèdia, a tant agressió capitalista!

600 obrers són acomiadats de SEAT i les jerarquies sindicals signen i callen!, 300 obrers són acomiadats de SAS i les jerarquies sindicals signen i callen!, 500 obrers són acomiadats a MERCEDES-BENZ i les jerarquies sindicals signen i callen!, i ara ja ens anuncien que 450 obrers més seran acomiadats de NISSAN i les jerarquies sindicals signaran i callaran!

Companys metal·lúrgics on estan els vostres comitès? a què es dediquen? per què seguim empassant en silenci amb tot aquest femer antiobrer? Fa unes setmanes MERCEDES-BENZ, incomplint ABSOLUTAMENT TOT ACORD PRÈVIAMENT SIGNAT, va deixar llençades a la cuneta a 500 famílies obreres... no va tenir res què dir el Comitè de Nissan al respecte? I el comitè de SEAT, per què no es va pronunciar? i on va quedar la solidaritat obrera?...així ens llueix el pèl! Gravíssims conflictes a Citroën Vigo, gravíssims conflictes a Delphi Càdis? Fins quan els obrers anirem agafadets de la mà directes cap a l'escorxador capitalista, en silenci i amb el cap cot ? Per què ens volen aïllats, dividits i atormentats? Per què ens deixem aïllar, dividir i atormentar? És que realment hem renunciat a la solidaritat obrera, vincle indissoluble de la nostra classe social? És què no coneixem la nostra gloriosa història? Pensem potser que en la nostra fàbrica acaben les nostres responsabilitats? Mai! És una bogeria suïcida seguir cremant-nos sols! Ens preocupa el nostre centre de treball, els nostres companys més propers però és que per ventura la Patronal dispara contra una sola factoria? Contra un grupúscle de treballadors? De cap manera!...colpeja selectiva i constantment al CONJUNT dels nostres llocs de treball, estiguin on estiguin, i el que és pitjor, liquiden el futur laboral dels nostres fills! Mai gosaran acomiadar a 10.000 obrers a SEAT, però sí liquidaran a 10.000 obrers de SEAT, NISSAN, MERCEDES...ens estan fotent gota a gota, per a immobilitzar-nos, per a aïllar-nos, per a fotre'ns com a un ramat de corders degollats ! Companys, germans de classe, hereus d'aquells herois metal·lúrgics que van escriure les més belles pàgines de la història; JA PROU DE TANTA INFAMIA, DE TANTA HUMILIACIÓ, hem de deixar un missatge clar i rotund a la cínica i criminal Patronal i al seu mamporrer governamental.

CADA OBRER AMENAÇAT, EN QUALSEVOL FÀBRICA DEL SECTOR I EN QUALSEVOL LLOC HA DE SER PROTEGIT PEL CONJUNT DE LA CLASSE TREBALLADORA DEL SECTOR! Davant l'actual panorama, no hi cap ja la lluita absurda de sigles, només una paraula aterra a aquests senyorets que signen acomiadaments abraçats al patró; UNITAT. Els obrers metal·lúrgics no necessitem més paraules buides de contingut, necessitem FETS!, i per a això és imprescindible la nostra UNITAT com a classe treballadora, com a productors socials, necessitem UN FRONT ÚNIC DE TREBALLADORS, UN SINDICALISME DE CLASSE que posi fi a tant atropellament capitalista dirigit per la patronal i executada pel seu Govern. Un Front d'obrers i per a obrers que aglutini al conjunt de la classe treballadora, que surti en defensa dels nostres interessos sempre i en qualsevol circumstància. SI NO ENS ORGANITZEM NOSALTRES MATEIXOS, NINGÚ HO FARÀ PER NOSALTRES! Un Front Únic de Treballadors que sigui capaç de treballar sense descans en els comitès d'empresa, que doni la paraula a l'assemblea obrera, que reculli les millors tradicions de la nostra soferta classe, que sigui capaç d'articular una resposta rotunda i contundent davant qualsevol amenaça, a qualsevol fàbrica. Fins quan tolerarem a vividors a sou de les jerarquies, que només vénen a veure'ns per a donar-nos la liquidació? Això no és sindicalisme, això és traïció! Fins quan anem a tolerar la prepotència feixista de la Patronal? Fins quan anem a tolerar l'abandonament d'aquest Govern corrupte i venut?



VISCA LA CLASSE OBRERA!

VISCA L'HEROIC METAL·LÚRGIC!

PEL FRONT ÚNIC DE TREBALLADORS!

PER LA UNITAT DELS TREBALLADORS!

PEL SINDICALISME DE CLASSE!


Front Únic de Treballadors

frenteunico ARROBA hispavista.com


0 comentarios

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Als obrers metal·lúrgics catalans
01 feb 2008
pero esto sólo afecta a la 'classe treballadora catalana',
ya avisareis cuando afecte a la clase trabajadora sin distincion de fronteras, gracias
Sindicato Sindicat