Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Comunicat de la Lliga per la Laïcitat
29 gen 2008
La Lliga per la Laïcitat davant les últimes manifestacions dutes a terme per l’Església Catòlica Apostòlica Romana de l’Estat Espanyol vol expressar una sèrie de consideracions, amb la voluntat de mantenir un debat rigorós per avançar en la construcció d’un marc de convivència on es respectin les creences privades de cada persona i es desenvolupi una ètica laica per a la ciutadania, com a garantia de la seva autodeterminació i la seva responsabilitat en l’ús de l’espai públic.
COMUNICAT DE LA LLIGA PER LA LAÃ?CITAT DAVANT LES ÃLTIMES MANIFESTACIONS DE L'ESGLÃSIA CATÃLICA APOSTÃLICA ROMANA DE L'ESTAT ESPANYOL

La Lliga per la Laïcitat, taula de 71 entitats, associacions i sindicats compromesos amb la llibertat, la tolerància i el progrés, que focalitza el seu centre dâestudi en impulsar mesures per avançar cap a la consolidació dâun marc de convivència per a la societat en base a la laïcitat, davant els últims esdeveniments propiciats per lâEsglésia Catòlica Apostòlica Romana fa les següents consideracions:

1.Els poders eclesiàstics, per via de la Conferència Episcopal Espanyola, erigint-se com a portadors de la veritat i moral de la població estan sent el braç executor dâuna política conservadora que ataca i vulnera les bases democràtiques de qualsevol Estat de Dret de titularitat aconfessional.

2.La Conferència Episcopal Espanyola desprestigia el reconeixement de drets civils executats per lâactual govern espanyol, arribant a qüestionar-ne la legitimitat sobre lâactual marc constitucional. Aquesta acció ens porta a considerar que els poders eclesiàstics intercepten directament sobre la voluntat democràtica de la població.

3.La Conferència Episcopal Espanyola, estant en el dret legítim de reunió, utilitza la seva força en base a una moral per atacar les institucions democràtiques. Això significa una vulneració dels principis democràtics i una irrupció inadmissible en una societat moderna en ple segle XXI.

La Lliga per la Laïcitat insta a:

1.Els partits polítics a exigir fermament la derogació de lâactual concordat firmat entre la Santa Seu i el Govern espanyol, així com a derogar els acords concordataris de 1976 i 1979.

2.Reformar la Llei Orgànica 7/1980 de Llibertat Religiosa, per transformar-la en una nova Llei Orgànica de llibertat de pensament, de consciència i de religió, en consonància amb lâarticle 16 de la Constitució Espanyola que diu que âes garanteix la llibertat ideològica, religiosa i de culte dels individus i de les comunitats sense cap més limitació, quan siguin manifestades, que la necessària per al manteniment de lâordre públic protegit per la lleiâ?.

3.La separació real Estat â esglésies, paralitzant el finançament públic a confessions religioses i lâexclusió dâensenyament religiós als centres públics dâeducació.

Per la llibertat de pensament, consciència i religió!
Per la protecció del dret de totes les persones a lâexercici de les seves llibertats públiques i drets fonamentals!
Per la construcció dâun Estat laic!

Barcelona 28 de gener de 2008
Mira també:
http://www.laicitat.org

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat