Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
El jutjat ordena l´empresa que retiri les sancions als treballadors per ocupar les pistes del Prat
28 gen 2008
El jutjat social número 13 de Barcelona ordena a la companyia Iberia retirar les sancions imposades a 22 treballadors per la invasió de pistes del 28 de juliol del 2006 a l'aeroport del Prat, en una protesta laboral que va paralitzar el transport areri durant hores en plena operació sortida per les vacances de l'agost.

En la sentència, feta pública avui, la magistrada estima els arguments dels treballadors que van presentar una demanda contra Iberia. La jutgessa retreu a la companyia que no va provar les acusacions contra els empleats, als quals els imputava una falta molt greu sense demostrar que l'havien comès.

Segons la sentència no es pot demostrar que aquests treballadors van abandonar els seus llocs de treball, ja que l'única prova de què disposava la companyia Ibèria era un vídeo d'Antena 3 que es va gravar a les pistes, però el testimoni no ha comparegut al judici per explicar les circumstàncies en què es va enregistrar. D'aquesta manera no queda acreditat, segons el jutjat, que els treballadors van cometre la infracció laboral.

Afegeix la sentència que la prova pericial d'estudis fisonòmics només troba similituds amb alguns dels treballadors i que diversos d'ells no han estat reconeguts a les imatges.


La carta de sanció que van rebre els treballadors per falta molt greu constistia en la suspensió de feina i sou durant un període d'entre 45 i 60 dies
Per aquesta raó, diu la sentència, és "inexcusable" declarar les sancions "injustificades i improcedents", i es condemna Iberia a deixar sense efecte les sancions "amb totes les conseqüencies legals". A més, la magistrada recorda que no es pot presentar cap recurs contra aquesta resolució.

La sanció d'Iberia

La carta de sanció que van rebre els treballadors per falta molt greu constistia en la suspensió de feina i sou durant un període d'entre 45 i 60 dies "per abandonament del lloc de feina i invasió de pistes impedint la circulació de vehicles i avions". La notificació de la carta de sanció es va produir el 24 de novembre del 2006.
Mira també:
http://www.avui.cat/article/economia/19981/jutjat/ordena/iberia/retirar/sancions/la/invasio/pistes.html

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat