Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Martí Marcó i Bardella: La victòria en homenatge!
26 gen 2008
El 26 de gener de 1979 fou mort per la policia quan intentava fugir amb Quim Pelegrí i Frederic Bentanachs amb un cotxe.

Martí Marcó va rebre dotze bales.
Acte unitari de record i homenatge a Martí Marcó en el 29è aniversari del seu assassinat.

En l'acte d'homenatge, acompanyant a la família, hi haurà parlaments i una ofrena floral.

Dissabte, 26 de gener a les 19:00

Lloc: Cantonada del carrer Bruc amb el carrer Diputació




Aquell fred matí de gener en que les forces d´ocupació espanyoles varen assassinar al jove militant de 19 anys, independentista i revolucionari de Terra Lliure, i un any més recordem aquest autèntic crim d´estat contra en Martí i contra l´esquerra.

En Martí va ser metrallat per la policia mentre fugia de la persecussió d´un control policial junt amb dos companys militants independentistes de Terra Lliure.

La fugida era en cotxe pel centre de Barcelona i en quan van arribar al barri de Gràcia els trets, disparats amb la clara intenció de matar, i no sols d´evitar la fuga, van acabar vilment amb la vida d´en Martí; Si haguessin volgut evitar la fugida n´haguessin tingut prou disparant a les rodes del cotxe en que escapaven, però no, van disparar salvatjament a matar, i en Martí, que anava en un dels seients del darrera del vehicle, va ser el que va rebre l´impacte de les bales dels policies.

No cal dir que el cas Marcó no va ser investigat i els policies espanyols van gaudir de plena i total impunitat, amb la qual cosa va quedar impune un acte de brutalitat policial i un assassinat, un crim d´estat, un acte de guerra contra la dissidència catalana.

La mort del jove Martí Marcó, de tan sols 19 anys d´edat, va causar un gran impacte a tot l´independentisme i a tota l´esquerra catalana, i varen ser nombroses les mostres de suport i solidaritat d´altres pobles del Món.

Per aquest motiu, per què la memòria d´en Martí i de la seva injusta mort no s´enfonsi mai en l´oblit del nostre poble i de la de tots aquells que lluiten/lluitem per la llibertat i per una justícia de veritat,

Perquè en Martí va creure i va lluitar pels Països Catalans, per la seva llibertat, per la revolució i per avançar en la construcció d´un poble lliure de persones lliures.

És per això que tot el Moviment Català d´Alliberament Nacional (MCAN) i tota l´esquerra inconformista té la obligació de recordar l´exemple d´en Martí,

ADEU I HONRA!!

MART� MARCÓ NI OBLIT NI PERDÓ!!!

CONTRA L´ESTAT TERRORISTA ESPANYOL!!!

EL TEU RECORD I EL TEU EXEMPLE ENS DONARÀ PER SEMPRE MÉS FORCES PER SEGUIR LLUITANT PER UNA TERRA LLIURE!!




Martí Marcó i Bardella (1959-1979) va militar a les JERC i a Socors Català i va fundar l'Agrupació Unitària d'Esquerres (AUE) i l'Exèrcit d'Alliberament Català (EAC). Més endavant va participar a la fundació de Terra Lliure. El 26 de gener de 1979 fou mort per la policia quan intentava fugir amb Quim Pelegrí i Frederic Bentanachs amb un cotxe.

Martí Marcó va rebre dotze bales.
Mira també:
http://youtube.com/watch?v=yaPvzOuXpe8&feature=related

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Martí Marcó i Bardella: La victòria en homenatge!
27 gen 2008
Per sempre més et recordarem!! Per més anys que passin el 26 de gener el poble català tindrà una cita amb tu Martí!!

NI OBLIT NI PERDÓ!!!

VISCA TERRA LLIURE!!!
Re: Martí Marcó i Bardella: La victòria en homenatge!
27 gen 2008
Era jerki i sardanista, però va veure la llum i es va ficar a TL. El millor homenatge, la victòria!
Re: Martí Marcó i Bardella: La victòria en homenatge!
28 gen 2008
I tu ets un jilipolles, però també et recordarem. Tu ja has vist la llum? O és que potser t'encega.
Si...el millor homenatge , la victòria, però segur que amb tu no.
La seva militància política i el seu compromís el va dur on el va dur. I si et fa nosa que hagués militat a la JERC (als jerkis, com tu els dius amb to despectiu) què collons fots recordant-lo.
Deixe'ns tranquils. El compromís de la gent del país que agafa les armes és independent de la seva militància política. Tu deus estar encara pendent de si és maulet o si es de la cajei, o si es jerki o si es de l'mdt.
Madura i pren compromís.

Martí Marcó... la lluita continua!!
Re: Martí Marcó i Bardella: La victòria en homenatge!
29 gen 2008
Molt bé, li has donat una bona lliçó. Ja tens la consciència indepe tranquila, ara ja pots tornar al Youporn, pajillero
Re: Martí Marcó i Bardella: La victòria en homenatge!
30 gen 2008
En pau sigui.
Sindicato Sindicat