Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Girona s'afegeix a la campanya de suport al Poble Maputxe
26 gen 2008
Als 108 dies de la vaga de fam de la presonera política maputxe Patrícia Troncoso a Girona es va fer una encesa de llantions per recordar la lluita del seu poble per la dignitat i la vida.
DSC05677.JPG
Com a molts altres llocs d'Europa i del món, ahir divendres es va fer a Girona una concentració en suport del Poble Maputxe en l'escalada repressiva que està patint per part del govern xilè, servidor fidel del capital que explota i destrueix el territori dels habitants originaris. El Pont de Pedra es va cobrir de llantions per homenatjar Patrícia Troncoso, la presonera política maputxe que ahir feia 108 dies que estava en vaga de fam, i es van llegir textos de condemna a la política xilena. Molta gent es va interessar per la situació d'aquest poble i s'estan recollint adhesions de les entitats gironines al manifest del col.lectiu Newen Mapuche de Girona, que es faran arribar properament al govern de Michele Bachelet. El Col.lectiu prepara per dissabte vinent un altre acte informatiu a la Rambla de la Llibertat.


DECLARACIÓ DE SUPORT AL POBLE MAPUTXE

El col.lectiu Newen Mapuche, que representa els maputxes de les comarques de Girona, compromès amb la defensa dels drets del Poble Maputxe i la seva legítima reivindicació front als estats xilè i argentí del dret a la terra i el respecte a la nostra identitat i cultura.

Davant la situació actual i els esdeveniments succeïts en els darrers anys, agreujats en els darrers mesos, pensem que des de Girona s’ha de denunciar al govern xilè pels següents motius:

• Permanent militarització de les comunitats en conflicte;
• Aplicació sistemàtica de la llei 18.314, coneguda com la llei antiterrorista, creada per la dictadura de Pinochet l’any 1984. Aquesta llei permet criminalitzar la lluita dels maputxe i detenir-los arbitràriament;
• Contínues invasions de les comunitats indígenes per part de la policia i l’exèrcit xilè, detencions arbitràries, pallisses, humiliacions, tortures, prohibició dels drets de reunió i d’expressió, ferits i fins i tot morts;
•     Silenci i indiferència davant la vaga de fam iniciada per cinc comuners maputxe fa tres mesos, i actualment continuada per la dona maputxe Patricia Troncoso, que fins ara duu la vaga de fam fins a les darreres conseqüències;
•     Indiferència davant les denúncies i demandes fetes per organismes internacionals com la Federación Internacional de Derechos Humanos (FIDH), Amnistia Internacional, Comisión interamericana de Derechos Humanos (CIDH), el Relator de les Nacions Unides Sr. Rodolfo Stavenhagen, etc. I a nivell estatal: les recomanacions del jutge Juan Guzmán; i denúncies d’organitzacions socials, de drets humans, polítiques i un conjunt d’intel•lectuals i acadèmics de la societat xilena.

Per tot això, exigim al govern xilè:
- la immediata llibertat dels presoners polítics;
- la desmilitarització de les comunitats maputxe en conflicte i que s’aturi l’actual repressió;
- la derogació de la llei antiterrorista (abans esmentada);
- la resposta urgent davant la vaga de fam de més de 100 dies de la presonera maputxe Patricia Troncoso, actualment en risc de mort;

Aixímateix exigim al Govern de la Sra. Michelle Bachelet l’adhesió, el reconeixement i l’aplicació efectiva de les normes internacionals que reconeixen els drets dels pobles originaris, la qual cosa permetria solucionar el conflicte i recuperar els drets d’aquest poble.

Davant de tot això, demanem al Parlament de Catalunya, als Ajuntaments, a les entitats polítiques i socials i, en general a tota la societat gironina que s’adhereixin a aquesta denúncia i recolzin el poble maputxe.


Col.lectiu Newen Mapuche
Girona, 25 de gener de 2008

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more