Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
[eleccions] Consulta social sobre el Dret d´autodeterminació
25 gen 2008
La Plataforma pel Dret de Decidir (PDD) té la intenció de tornar a sortir al carrer. Aquest cop no serà amb una gran manifestació com la del 18 de febrer de 2006 i la del passat 1 de desembre, sinó recollint llibertat a favor del dret a decidir de Catalunya. Aquesta acció tindrà lloc el 9 de març coincidint amb la celebració de les eleccions generals i pretén visualitzar una alta participació alternativa a favor del dret a decidir enfront una baixa participació a les votacions oficials.

La Plataforma instal·larà taules a prop dels col·legis electorals en el màxim de punts possibles i aprofitarà per rellançar, de retruc la campanya Decideixo decidir que va impulsar l’entitat el passat Sant Jordi i que reclama el traspàs a la Generalitat de les competències necessàries per convocar referèndums.

Fonts de la Plataforma assenyalen que preveuen posar centenars de taules arreu dels Països Catalans.


La Plataforma assegura que hi ha un buit legal en aquesta matèria i que l’únic que s’estipula és la prohibició de fer qualsevol acció d’aquest tipus dins dels col·legis electorals per no alterar les votacions. En cap cas, asseguren les mateixes fonts, s’estableix una distància concreta per realitzar la consulta, fet que obriria les portes a fer-ho davant mateix del col·legi.





El precedent de 2000


De fet, aquesta iniciativa ja té un precedent. Coincidint amb les eleccions generals de l’any 2000 es va celebrar una consulta popular sobre la condonació del deute extern dels països pobres promoguda per diverses ONG. Tot i que la iniciativa va haver de superar nombrosos obstacles legals, la consulta finalment es va poder fer i es va tancar amb un gran èxit de participació a Catalunya, on es van instal·lar urnes a 213 municipis. La Guàrdia Civil va retirar 2.000 urnes, però es calcula que prop de mig milió de persones hi van prendre part.

La Plataforma tem les traves que pugui posar la Junta Electoral i les pressions d’algunes formacions polítiques però està decidida a tirar endavant la recollida de signatures encara que s’hagin de situar en un emplaçament més allunyat de l’inicialment previst. L’argument de la Plataforma serà que no es vol pertorbar la jornada electoral i que la ciutadania també pot votar pel dret a decidir de manera paral·lela.

L’associació comptarà amb la col·laboració de les més de 700 entitats adherides a la PDD i dels 30 nuclis locals que s’han creat des de la primera manifestació per tal d’endegar la iniciativa.

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more