Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: dones
Manifest pel dret de les dones a decidir sobre el seu propi cos
24 gen 2008
MANIFEST PEL DRET DE LES DONES A DECIDIR SOBRE ELS NOSTRES PROPIS COSSOS

Els recents esdeveniments policials i judicials que s'han produït a Madrid, arran d'una denúncia contra una clínica per part de grups antiavortistes, criminalitzant a les i els professionals sanitàries i sanitaris que practiquen avortaments i a les dones que han exercit el seu dret, violant la seva intimitat i tractant-les com delinqüents, ens situa davant un problema llargament dilatat en el temps: el dret a decidir sobre el nostre propi cos.
Salta a la llum que la Llei 9/1985 és una llei ambigua, que permet exercir un dret amb l'ombra constant de la inseguretat jurídica tant per a les professionals com per a les dones que ho exerceixen, tenint en compte a més que és de gairebé impossible exercici en la xarxa pública sanitària.

Des de la CGT volem manifestar la nostra més absoluta solidaritat amb les dones encausades, estenent la denúncia de la persecució que han sofert, reivindicant l'autonomia i la llibertat de tota dona a decidir sobre el seu propi cos.

Per això, exigim al Govern:

• Que s'adoptin les mesures de protecció necessàries per a acabar amb les amenaces i agressions tant físiques com verbals que estan sofrint les i els professionals de les clíniques d'interrupció voluntària de l'embaràs per part de grups fonamentalistes.

• Que es garanteixi tant el dret a la procreació conscient i responsable com el dret a la interrupció voluntària de l'embaràs, amb independència de l'edat, estat civil i nacionalitat.

• Que la pràctica de la contracepció estigui realment a l'abast de les persones que ho necessitin i que aquest servei sigui prestat de forma normalitzada en la Xarxa Sanitària pública.

• Que vagi acompanyat de mesures que garanteixin l'educació sexual en els centres escolars i l'accés als mètodes anticonceptius i a l'anticoncepció d'emergència a càrrec de la Seguretat Social.

Des de la CGT us convidem a participar en totes les concentracions que tinguin lloc en els diferents territoris de l'Estat, així com en la campanya d'autoinculpacions.

Secretaria de la Dona del Comitè Confederal de la CGT

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Manifest pel dret de les dones a decidir sobre el seu propi cos
24 gen 2008
Soc el primer a defensar a la dona, pero avortament es assassinat, nomes ho puc entendre si hi risc de salut per a la dona.
Re: Manifest pel dret de les dones a decidir sobre el seu propi cos
24 gen 2008
és que no entenc per què han de ser sempre els altres qui ho han d'entendre i decidir, el punt està aquí... perquè han de ser els altres?
Poques veus de l'església i demés s'alcen, com ara, contra l'avortament, per condemnar assassinats de dones com les que moren maltractades, a trets, ganivetades,a cops, cremades, deprimides, parint... perquè encara moren dones parint aquí i a altres països més encara. Perquè parir no són flors i violes i les condicions de molts hospitals les més meravelloses i econòmiques.
Dones amb vides realment iniciades i que sovint la seva mort és, a més, una gran putada per els altres fills que havien tingut i per la gent del seu voltant.
És la dona qui és persona i té el seu cos i ha de poder decidir sobre ell, no l'estat, l'economia, l'home, l'església (que ja em diràs si no ha arribat a assassinar i en nom de déu!)
El debat sobre l'inici de la vida ja és una altra cosa, i cadascú pot creure el que vulgui de si comença quan surt del cony o quan fa un milímetre perquè més aviat és una qüestió de fe i mal utilitzada, però, això ja és creure, no pas entendre. I...posats a dir... Per què no us queixeu tant quan la vida ja està iniciada i un paio ve i te la treu i a sobre tenia ordre d'allunyament i a sobre era reincident i no cal que digui més, oi? i perquè ho ha fet aquest home? doncs probablement perquè també creu que pot decidir sobre la vida i la mort de la SEVA dona i de la següent i tantes d'altres.
Re: Manifest pel dret de les dones a decidir sobre el seu propi cos
26 gen 2008
Per a un paio que tenia ordre de allunyament i mata a la seva parella el minim cadena perpetua de debo.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more