Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
L'avortament és un dret
22 gen 2008
LâAVORTAMENT ÃS UN DRET

Resolució del Comitè Central del PCPC i la CJC-JCPC.

19 de gener de 2008.

Lâany 1985 es despenalitzava lâavortament a lâestat espanyol, notícia que feia tremolar la hipocresia de la âbonaâ? societat i de lâesglésia catòlica i que, en el fons no era sinó un pegat davant la demanda social de legalitzar una pràctica que ja es venia realitzant de forma clandestina i a lâestranger.

La llei tenia un caràcter clarament restrictiu, donat que només contemplava tres supòsits pels quals la dona podia sotmetreâs a una interrupció de lâembaràs: que sigui necessari per evitar un greu perill per a la vida o la salut física o psíquica, que lâembaràs sigui conseqüència dâun fet constitutiu de delicte de violació, o que es presumeixi que el fetus naixerà amb greus tares físiques o psíquiques; sempre limitant a un plaço diferent cada un dels supòsits, fet que ha creat una situació de precarietat legal per als professionals que efectuen les intervencions.

A més, la llei contemplava una altra limitació més important, és a dir, el dret a la objecció de consciència dels metges alhora de practicar la intervenció; mitjançant aquesta clàusula qualsevol metge pot negar-se a realitzar-la; com si la resta de treballadors assalariats puguéssim dir-li a lâempresa que no fem una determinada feina degut a la nostra consciència. Aquesta mesura ha creat una situació en què la majoria de les dones han dâanar a clíniques privades i pagar la intervenció de les seves butxaques, donat que pocs són els hospitals públics que la realitzen, i ha propiciat lâaparició dâun munt de clíniques privades i, en definitiva, un negoci.

Tant la pròpia llei com la seva aplicació pràctica, segueixen impedint la dona a decidir lliurement sobre el seu cos i a exercir el seu dret a decidir quan i com vol exercir la maternitat; la societat patriarcal, consubstancial al sistema en què vivim, segueix sense reconèixer drets bàsics de les dones.

La hipocresia de la dreta, sobretot del PP i de la jerarquia de lâesglésia catòlica, empenyada segons ells en defensar la família i la vida, xoca amb la seva història i la seva pràctica, la creuada iniciada per Benedicte XVI, Joseph Ratzinger quan era membre de les joventuts hitlerianes, entra clarament en contradicció quan, per altra banda, no condemna les atrocitats comeses per lâesglésia catòlica en les seves creuades dâevangelització o en el seu paper en la lluita contra les hordes roges durant la Guerra Civil espanyola.

Els i les comunistes del PCPC exigim, no només un canvi legal que permeti despenalitzar tots els casos dâavortament, sinó que els poders públics garantitzin que sigui de forma gratuïta, a càrrec de la sanitat pública; així mateix, denunciem la campanya antiavortista que en aquests moments es produeix a lâestat espanyol i que es correspon amb els interessos més retrògrads i reaccionaris de la dreta pseudo-feixista.
Mira també:
http://www.pcpe.es
http://www.cjc.es

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa