Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
Els membres de l'AJLL reconeixen haver realitzat el mural i denuncien el caràcter polític del judici
22 gen 2008
El judici celebrat avui als Jutjats de Lleida, que ha estat seguit per nombrosos mitjans de comunicació i per un desmesurat desplegament dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana, ha finalitzat amb la petició de la Fiscalia a condemnar els joves a 6 dies de treballs per la comunitat.
judici-mural-gener.jpg
judici-mural-gener2.jpg
Durant la vista, els dos joves han reconegut ser els autors del mural commemoratiu dels “300 anys d’ocupació i de resistència dels Països Catalans� realitzat el passat mes d’agost al peu del turó de Gardeny. Alhora, han denunciat l’escarni a que els van sotmetre els agents, i el caràcter polític del fets que avui es jutjaven.

La defensa dels joves n’ha demanant l’absolució entenent que no hi ha possibilitat de deslluïment d’un mur, brut i deixat des de fa anys, mitjançant un mural polític. També ha remarcat que aquesta mateixa setmana la Paeria els ha imposat una multa de 600 euros pels mateixos fets, tot valent-se de la l’ordenança del “civisme�.

En motiu d’aquest judici, l’Assemblea de Joves de la ciutat:

* Considerem que avui no es cercava jutjar els fets sinó el contingut polític d’aquests.

* Emplacem a la Paeria i a la Jutge que dictaminarà sentència a recordar que, sota el mateix lema que es persegueix en aquest judici, van manifestar-se més de 2.500 ciutadans el passat 12 d’octubre, en una de les mobilitzacions més multitudinàries a Lleida en els darrers anys.

* Entenem que només podem considerar com a repressor i sectari un govern municipal que permet que els seus cossos policials realitzin extensos i detallats atestats recollint l’activitat política de l’Assemblea de Joves, com l’informe que ha iniciat la denúncia contra els dos joves avui jutjats.

* Emplacem a la judicatura a no seguir emparant aquesta dinàmica sistemàtica de persecució política amb que actua la Paeria, i absoldre els dos joves.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat