Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Finalitza el tancament patronal a Frape mentre segueix la vaga
21 gen 2008
fabrica.jpg

Economia / ERO de Frape

Nota de premsa
Barcelona 21/01/2008

Finalitza el tancament patronal a Frape mentre segueix la vaga

  • Avui al matí s'ha aixecat el “lock-out? decretat per l'empresa
  • Els treballadors van finalitzar ahir l'ocupació de la fàbrica

Els treballadors de Frape Behr han abandonat el tancament que venien realitzant des de feia 12 dies, després que l'empresa anunciés que aixecava el decret de “lock-out?.

12 dies ha durat aquesta segona ocupació de la fàbrica que Frape Behr té a Zona Franca, duta a terme pels treballadors de la plantilla que venen lluitant contra el tancament de la planta. Ahir al matí els empleats que estaven tancats van sortir després que l'Assemblea de Treballadors valorés la notícia que la direcció de l'empresa aixecava el tancament patronal, el “lock-out?, i que el dilluns a primera hora tornaria a funcionar amb normalitat la fàbrica.

No obstant, la direcció de la fàbrica ha anunciat que suprimeix el torn de nit i adjuntava tres propostes diferents per a la plantilla per a finalitzar el conflicte, però que -segons Luis D. Andrades, Delegat Sindical de CNT- “la que podria afavorir a uns, perjudica als altres i viceversa?. Segons informa la Secció Sindical CNT-Frape, l'Assemblea de Treballadors de Frape Behr va acordar no tenir veus discrepants i fer arrivar una proposta des dels treballadors que satisfaci a tothom.

Malgrat que l'empresa ha reiniciat l'activitat, els treballadors han trovat la fàbrica sense energia cosa que fa pensar que realment no té cap voluntat d'arrivar a un acord. Des de CNT, es continuarà recolçant les iniciatives que sorgeixin de l'Assemblea de Treballadors, i no acceptarà cap baixa imposada. Avui els treballadors han acordat continuar amb les accions de protesta per Barcelona.

Solidaritat Internacional
La petició de solidaritat internacional que va fer la CNT, a través de l'Associació Internacional dels Treballadors, ha fet arrivar desenes de protestes a la Generalitat de Catalunya, i ha protagonitzat noves protestes a factories de Behr a Alemanya.

Federació Local de Sindicats de Barcelona, CNT-AIT
Agència Confederal de Barcelona

Blog de la Secció Sindical CNT-Frape

Mira també:
http://barcelona.cnt.es
http://cnt-frape.blogspot.com

This work licensed under a
Creative Commons license
Sindicat