Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sexualitats : sense clasificar
Crònica+fotos Concentració 'Prou homofòbia a Hondures!'
19 gen 2008
PC010453.JPG
PC010454.JPG
PC010437.JPG
PC010434.JPG
PC010435.JPG
PC010439.JPG
PC010446.JPG
PC010459.JPG
PC010461.JPG
CONCENTRACIÓ DAVANT EL CONSULAT D'HONDURES CONTRA L'HOMOFÒBIA/TRANSFÒBIA I LA IMPUNITAT POLICIAL I ESTATAL (BCN, 16 de gener de 2008).

El passat dimecres 16 de gener va tenir lloc davant el consulat d'Hondures de Barcelona una conenctració sota el lema "Prou homofòbia a Hondures! I a tot arreu! Aturem la impunitat policial i estatal, solidaritat amb Donny Reyes!".
La mobilització que estava convocada pel Col·lectiu Gai de Barcelona, la Guerrilla Travolaka i JAG va aplegar nomboroses persones al carrer Roger del barri de Sants de Barcelona on es troba el consulat hondurenc.
L'acte estava emmarcat en una campanya internacional de solidaritat amb Donny Reyes i en contra de la impunitat policial i estatal d'Hondures que reprimeix, tortura i assassina persones en una croada brutal contra gais, lesbianes i transsexuals.
Els fets que han fet vessar el got es remunten al 18 de març de l'any passat quan l'activista gai Donny Reyes, va ser detingut de forma aribitrària per la policia a Tegucigalpa. A part d ela colpejada de torn va ser conduït a comissaria on va ser violat i apallissat continuadament. Quan posteriorment va denunciar el cas a la fiscalia, les amenaces van ser contínues. Fins el punt que dels dos testimonis que tenia de la seva detenció arbitrària i de les agressions al moment de ser detingut, una va ser vilment assassinada i l'altra ara està refugiada a un altre país.

Davant aquesta greu situació col·lectius d'arreu del món s'han mobilitzat per denunciar la repressió de l'estat d'Hondures vers gais, lesbianes i transsexuals.

A la concentració de Barcelona es va desplegar una gran pancarta amb el lema de la campanya, es van repartir fulletons informatius i es va precitar simbòlicament l'entrada del consulat amb cinta d'obra i dues senyals de "perill! homofòbia!" i "perill! transfòbia!". També els col·lectius convocants van deixar a l'entrada un orinal amb una reproducció d'un excrement com a mostra ben explícita de rebuig a la persecució social que duu a terme l'estat d'Hondures.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat